Inregistreringen gav svaret vi väntat på...

Publicerat: 2011-11-26 kl. 05:00:38
...och tydligen så ÄR jag lång, trots alla tunga mark och böj genom åren! ;)

I alla år med Mathilda påstod hon att mitt pass visade felaktig information i form av "Längd: 180 cm" - "Du är ju mycket kortare än så!!!", men igår underströk SKKF det faktum att i folkmun är denna kubiken faktiskt "lång" och med 0.1 cm tillgodo dessutom! ;)


I väntan på registreringen...

Klockan är nu halv fem och jag har fått i mig en hel del kolhydrater under natten, mest i form av ris och banan men även en del snabba. Försöker få igång kroppen så mycket som möjligt nu så att jag är vaken när jag står på scen om mindre än fyra timmar.

Känslorna är minst sagt blandade. Detta är första gången jag ställer upp i AF, men trots det så kommer jag få möta killar som är oerhört erfarna inom grenen och många har topplaceringar i SM bakom sig. Så även om man hoppats på motstånd i min egen kaliber så ska det samtidigt bli kul att få mäta sig med de bästa.



Så... Snabbare och snabbare kolhydrater nu ju närmare jag kommer scenen och efter fysikbedömningen blir det att sippra rage, vitargo och celsius innan styrkan... Om jag nu ens får göra den dvs!

50g proteinpulver och ett halv kg torsk... [Countdown: 1]

Publicerat: 2011-11-24 kl. 17:02:38
(skrivet igårkväll, kommer nytt under dagen)
...är exakt vad jag har fått i mig idag, inget mer och inget mindre!

Jag måste lova mig själv att gå in och läsa dessa inläggen i början av nästa diet, när man har mage att gnälla över gröt och potatis - Jonas: DET BLIR TRÅKIGARE! :)

De senaste dagarna har gått i väntans tema. Givetvis längtar jag absolut mest till tävlingen och att få se vad jag kan prestera och hur domarna värderar mig, men efter tävlingen händer det så mycket.

På kvällen efter tävlingen är det julbord och julmys på St Markus vinkällare. Söndagmorgon är det pannkaksfika hos Nathalie (PANNKAKOR!!!). Söndagkväll är det god middagsbjudning hemma hos Fam Bengtsson. Måndag är det fotografering... och såklart: Helgen efter är det Fitnessfestivalen (Svindyra sms-lån - here i come)! :)

Fairing satsar stort på årets Fitnessfestival och montern kommer att täcka nästan 130 kvm med många stora profiler, samt några små (som mig)! Håll ögonen öppna efter en ny rage, som jag verkligen tror kommer ta upp fighten om marknadens vassaste PWO, en retro-lansering av originalet, lite nya proteinvarianter och annat smått och gott... Längtan är ENORM!

Idag valsade jag runt på ICA Supermarket och köpte hem de kolhydrater jag ska stoppa i mig som laddning till lördagens tävling. Det blev en del frukt, ris, potatis... Längtan är ENORM! (känns som att vi har hört detta tidigare)

Ikväll blir det film och lugn och ro... Julius har dock hederuppgiften om att raka min sexy back samt besiktiga så att jag inte missat några hårstrå någonstans, vilket jag alltid gör!


Precis slutat med salt och vatten, dags att ersätta det med kolhydrater! :)

Back on track! [Countdown: 3]

Publicerat: 2011-11-22 kl. 23:32:04
Tillbaka i bloggen efter några dagars frånvaro. Jag har inte riktigt varit hundraprocentig, to say the least, och därför inte känt mig manad att uppdatera här, men nu är jag tillbaka för slutspurten.

Jag har nu kommit ner till Skåne igen, för att spendera några dagar hos mina nära innan det vankas tävling. Kändes så obeskrivligt skönt att träffa vännerna igen och det känns helt rätt att komma hem igen.

Nu är åtminstone allt bokat: Jag flyttar tillbaka till trelleborg vid årsskiftet.

Har hunnit gå runt på ICA Supermarket, like in the good ol' days och spana in allt gott och HERREGUD vilket sug jag har just nu, det är obeskrivligt! Under dagens fika med min gode vän Nathalie kändes det som en käftsmäll från den kraftigaste karl när jag gick förbi alla godsakerna på Espresso House, att jag dessutom är extra svag för alla säsongsgodbitar som saffran och pepparkakssmaksättningar gör INTE saken bättre kan jag säga!

Träningen går så bra som den kan gå, då det är ganska mycket tömningsträning för tillfället. Tanken var att inte tömma utan gå upp på scen med dagsformen, för att inte riskera att tappa en massa styrka inför styrkemomentet (som en tömning lätt kan orsaka). Men i takt med att anmälningslistan vuxit sig stor och respektingivande så har jag beslutat mig för att trots allt köra en liten tömning. Så dagen har gått i ett ganska så grått och vidrigt tema i form av torsk, isbergssallad och busslaster med vatten och havssalt! Kommer att börja smygladda på torsdagkväll med ungefär 100g kolhydrater från frukt och sedan i samband med att jag stryper vattnet på fredag kommer jag att börja ladda med mat varannan timme: 1. Kokt kyckling+potatis. 2. Ris+frukt och i skrivande stund lockar det minst lika mycket som saffransbakelserna på Espresso house!

Imorgon är sista passet innan tävlingen och det ska bli skönt. Älskar att spendera tid på hemmaplan med alla människor jag älskar.


Var nog med att INTE glömma packa ner det viktigaste "Dumle Pepparkaka". Har tvingat två stycken i min närhet att provsmaka för att ge mig en bedömning och jag har inte blivit mindre sugen kan jag lova!



Var tvungen att stanna till när jag gick förbi den här högen på ICA, herregud! Tvivlar inte en sekund på att folk överväger att ringa efter män i vita rockar för att hämta mig och sätta på en vit tröja med långa ärmar när dom ser mig gå runt och fota mat i butiken dock...

Snart dags att tvinga ner en sked havssalt tillsammans med en massa vatten, känner mig plöfsigare än någonsin... Vilket iofs lite är syftet! :)

Fairing kan lysa upp även den mörkaste kväll! [Countdown: 10]

Publicerat: 2011-11-15 kl. 20:58:32
It's the final couuuuntdooooown!

Typ...

Nåja, idag har inte varit en höjdardag, det måste jag säga. Ibland känns det som att mitt liv går under ett tydligt tema: Antiklimax!

Som de flesta av er vet så satsade jag mycket på att flytta hela mitt liv från Trelleborg upp till Norrköping och komma närmre min bror, men på grund av diverse anledningar kommer jag nu att flytta hem hela bihanget igen i början på Januari. Det känns bittert och snopet, men får glädjas åt att jag kommer börja på den bästa arbetsplatsen jag någonsin satt min fot tidigare!

Så, det är lite svårt att hålla fokus på tävling och träning idag, när det är många och stora hjul som snurrar runt om en jämnt och ständigt. Men som Sewén säger: "Om livet ger dig sura citroner - gör saft av det!" och det tänker jag göra! Det är bara att se detta som en nyttig erfarenhet och ta lärdom av det hela! Men saknaden av min bror kommer vara total.

Till gladare nyheter: Fick ett mail tidigare "Ett DHL-paket har anlänt...", vilket var spännande då jag inte väntade något paket? Så jag traskade ner till postombudet och fick ut ett stort paket:


Martin vet verkligen vad som behövs och När man behöver det! :)

Jag smsade honom och beskrev hur tacksam jag var och förväntade mig nästan att få ett "Oj, jag råkade skicka fel!"-meddelande tillbaka. Istället förklarade han bara hur mycket han såg fram mot min Tack-puss på Fitnessfestivalen! :)

Lite skrämmande att jag bokstavligt talat använde min sista skopa Sloow Protein idag och att min PWO är helt slut och vips så kommer det en ny på posten... Suveränt!

Den nya Rage-shakern är riktigt fräsch dessutom, kommer själv att köpa på mig ett lager av dessa "Limited Edition" på FitnessFestivalen, ni andra borde göra detsamma! :)

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan, glädjas åt alla underbara ting jag har i mitt liv och invänta en ny spännande dag! :)

Hoppas allt är bra med er! Vi hörs imorn!

Måndag: Done and done... [Countdown: 11]

Publicerat: 2011-11-14 kl. 22:20:55
Nu är det nära och det känns enda ut i rygghåren! :)

Tar en dag i taget och just den här dagen har gått väldigt bra. Morgonpromenaden gick som sagt riktigt bra och då vi började lite tidigare idag så fick vi också sluta i god tid, vilket var skönt. Hann med en kvalitativ powernap innan jag mötte om mah big brother för ett pass på Actic i Norrköping.

Blev ett bra pass faktiskt, kände mig ovanligt pigg. Det är märkligt just nu hur min träningsenergi kommer och går likt en hormonstinnad tonåringsdotter som nyss börjat tjuvröka med sina kompisar.

Passet blev:
5x Chins
4x Skivstångsrodd
3x Latsdrag
3x Latsdrag med smalt grepp
3x Bicepscurl m hantlar
3x Bicepscurl med rakt grepp i kabel
2x Reverse pec dec

Med reservation för att mitt kolhydratfattiga inre minns helt fel. Troligtvis satt jag på gymmet i fosterställning och skakade i 45 minuter innan jag gick hem igen :)

Brorsan knäppte dock lite bilder!


Free ticket to the gun-show! :)


Smeden som smidit hästskon ovan har inte haft alla hästar i stallet, så att säga...

Punkterade passet med 30g vassle, följt av potatis, ägg och tonfisk på hemmaplan. Nu har jag ytterliggare en proteindrink samt 250g lättkvarg att slurka i mig innan det är dags för skönhetssömn (pfft, som om jag skulle behöva det!).

Häromkvällen slog jag personligt rekord i idioti. Jag upplevde en oerhörd hunger under hela dagen och på kvällen fattade jag det genialiska beslutet att komprimera mina tre små kvarvarande mål till ett stort och sen hoppa bums i säng för att försöka somna under tiden jag kände mättnad. Denna genialiska plan totalraserades dock när grannarna plötsligt börjar spela musik på hög volym och föra oväsen som om dom vore höga på ecstacy på en Rednex-konsert. Tillråga på allt så var det Ace of Base "This is the way" dom dundrade på högsta decibel... Vad är det för snedseglare egentligen...?!

Frågan är dock om inte jag var ännu mer korkad som i brist på möjlighet att sova tänker "Jag vet, vi går in på www.frodinge.se på mobilen och kollar godsaker...". Resultatet blev att jag somnade vid 02.30, hungrigare än någonsin... Big Fail, mina damer och herrar! :)

Som sagt, snart läggdags här, snart nere på sista tio dagarna... Go go gooodnatt! :)

En dag som bara flög förbi... [Countdown: 11]

Publicerat: 2011-11-14 kl. 06:06:38
Ja gårdagen är nog ingen dag jag kommer att minnas när jag sitter på äldreboendet om ett antal år. På jobbet var jag som en skugga av mig själv och allting kändes tungt. Kom hem vid 17.30 och var så trött att jag somnade vid 19.30.

Jag orkade inte ens gå och lägg mig ordentligt, utan jag bara la mig ner i soffan och sov hela natten. Som tur var så hade jag ingen träning inplanerad.

Well, klockan ringde iaf 4.15 idag och det var dags för en av mina sista morgonpromenader. Brukar sluta med dessa ca 10 dagar innan för att inte riskera någon liten inflammation som gör att de håller vätska, men de ser ganska bra ut iår så kan nog köra promenader tillochmed lördag.

Dagen innan var jag nere i stan för att köpa en tidig julklapp åt thilda som jag tänkte posta ner till henne, ett Ben & Jerrys-läppglans. Helt perfekt för henne! När jag kommer dit så får jag dock inte ihop 1+1 när jag möts av en blomsteraffär... "Men... var.... vänta nu... va?" och några sekunder senare "...FAN!". Inser såklart de faktum att Ben & Jerrys-baren inte längre finns bland oss och jag känner mig helt förstörd! Med tunga steg vandrar jag hemåt... Trösten att MAX Hamburger-bar nu börjat med hemkörning får mig på lite bättre humör, men det är inte föräns jag läser på Ben & Jerrys-hemsida att deras Scoop Bar i Norrköping är säsongsbaserad mellan Mars-Nov som jag blir människa igen!

Ben och Jerry, mina vänner, vi ses lagom tills min födelsedag! :)

Tänker på Julen... [Countdown: 14... nej 13!]

Publicerat: 2011-11-12 kl. 09:47:43
Nedräkningen borde ju faktiskt vara till invägningen på Fredagen, för under hela den dagen har projektet börjat vad gäller att slipa till formen och bli så bra som möjligt och bli härligt fejkbrun. Med andra ord är tävlingen på många sätt i full gång redan dagen innan scenframträdandet. Så med all rätt drar vi bort en dag i nedräkningen! ;)

Min mor var alltid en hejare på att skapa julstämning och traditioner kring denna högtid, förmodligen är det därför jag än idag älskar julen och tar till alla ursäkter för lite julmys. Trots att mamma inte längre finns kvar och att jag inte har någon relation till min far så uppskattar jag verkligen denna högtiden, kanske då jag verkligen gillar det Julen representerar, dvs familjen, oavsett hur min egen situation ser ut.

Jag gjorde mitt bästa att hålla mig från julmusiken, men nu gick det inte längre (och 5-6v innan julafton får det väl ses som okej att spela en massa julklassiker!?), så på mörka, kalla och långa morgonpromenader gillar jag att burra in mig i vinterjackan, lyssna på julmusik och tänka tillbaka på mina Jular som liten.

Träningen går väl sådär just nu, i ärlighetens namn så är jag ganska trött på dieten just nu och ser fram mot att kunna leva normalt igen, det har varit för mycket runt omkring iår som gjort mig ofokuserad. Men jag tänker försöka ge järnet sista två veckorna och prestera så bra som möjligt och sen unna mig en avkopplande Jul!


Timern på mobilen gav mig bara fem sekunder till att få till posen, vilket inte gick så bra! ;)


Nu börjar det se riktigt respektabelt ut! ;)

Har precis fått i mig en dl havregryn och 40g Complete protein III blåbär och ska vila lite i soffan innan jag ska träffa brorsan för ett halvkroppspass. Bröst, axlar, triceps tänkte jag avverka runt lunchtid! :)

Hoppas ni får en riktigt bra lördag och tänk på att det är INTE för tidigt med Julmys, så köp hem (om ni inte är riktigt husliga och bakar själv dvs) lite goda lussekatter, värm glöggen och på med er bästa julskiva (who am I kidding, jag menar såklart Jul-playlist på spotify) och mys med era nära och kära! :)

Dåligt.. Bra.. Katastrof! [Countdown: 16]

Publicerat: 2011-11-10 kl. 23:28:35

Vem hade kunnat ana!?

Crossfit 300 gick bra! Sluttiden blev 17.55 och målet var att klara det under 20.00 (efter att ha jämfört med andras tider på nätet). Vindrutetorkaren tog överlägset lång tid och det var tur jag inte körde detta morgonpasset i normalt tillstånd (dvs med en stabil frukost i magen), för isåfall hade nog gymgolvet sett ut som golvet i ett fyramannatält efter en rejäl hultsfredsfylla...

Avslutade med 20 min cykel innan jag tog mig två trappor upp för tio timmars arbete.

Morgonen började dock inte lika bra. Halvvägs till jobb stöter jag på en totalkollapsad man, troligtvis beroende på ett och annat glas av gammelfarmors hostmedicin. Kunde inte låta honom ligga där i sin tunna jacka (frös ju nästan själv ihjäl med i min tjocka vinterjacka!) utan fick ringa efter en ambulans som kom och hämtade honom. Vissa tar begreppet "lillördag" på något för stort allvar kanske...

Lika bra som morgonpasset gick, lika dåligt gick kvällspasset! Sämsta träningen någonsin och jag förstår inte varför?!

Nåja, ledig imorn så lite extra sömn och bättre mental förberedelse så ska jag nog rocka loss bland vikterna ordentligt igen! :)

Nu blir det sängen! Godnatt alla! :)


En dag som bara flög förbi... [Countdown: 17]

Publicerat: 2011-11-09 kl. 22:00:52

...och det på gott och ont!

Igår kände jag ganska direkt efter morgonpromenaden att det skulle bli dagens enda träning, då varje steg kändes som att ha cementerat fast fötterna i två långtradare. Så vid hemkomst från jobb vid 18.30 somnade jag i soffan med datorn i knät vid 20.00 för att slumra till liv vid 23 och få mig lite kvarg och sedan stappla in i sängen.

Ja jag kan väl ärligt säga att jag inte känner mig som "a million bucks" vissa dagar, men det är väl ganska självklart då jag pressar mig hårdare än tidigare år. Jag trodde att jag skulle hinna i form trots sen dietstart pga flytten till Norrköping - Jag hade fel.

Men men, jag tänker oavsett vad fortsätta ge ALLT jag har kvar i denna lilla skånska, nätta kropp!

Ett riktigt bra pass idag då med brorsan vid min sida. Körde genom bröst, axlar och lite triceps. Tänkte köra halvkroppspass nu fram till sista veckan med fokus på tunga basövningar.

Igårkväll hann jag dock sitta och småklura lite på en önskelista inför FF, att kunna stoppa i sig fritt med kosttillskott är ju en av offseasons stora njutningar, då jag älskar att testa olika kosttillskott!

Bland annat lär det bli några lådor bars, till exempel Fairings Health Bar (blåbär), SweBar Pepparkaka och Body Science' Äpple/Kanel-bars... alla tre är helt sagolika! Utöver detta har jag siktat in mig på diverse proteinpulver och nya NO Xplode v2.0... Längtar! :)

Men nu har klockan slagit 22.00 vilket innebär att skalmanklockan har plingat - NER I SÄNGEN!

Klockan 5:00 imorgonbitti kommer jag att infinna mig på jobbets gym för ett crossfitschema:

300 Crossfit Workout
25 rep * kroppsvikt - Chins/Pull-ups (jag körde chins)
50 rep * 60 kg - marklyft
50 rep * 60 kg - Vindrutetorkaren (mage) med skivstång
50 rep * 16 kg - Kettlebell Clean
50 rep * kroppsvikt - Armhävningar
50 rep * kroppsvikt - Upphopp
25 rep * kroppsvikt * Chins/Pull-ups (jag körde chins)

Jag är förbannad på mig själv för att jag är så trött och sliten och tänker därför bevisa för mig själv att jag kan ta mig genom ett regelrätt Crossfitprogram utan problem, som på den gamla goda tiden! Wish me luck och GODNATT ALLA! :)


Satt och googlade på 'pancakes' innan... Hur dum får man lov att vara egentligen?!


Det sista innan jag gjorde innan jag somnade... [Countdown: 19]

Publicerat: 2011-11-07 kl. 20:52:29
...och det första jag gjorde när jag vaknade var att gå en promenad.

Gick in om ICA för att investera i lite Julmust Light (som jag ÄLSKAR!)... Var dock lång kö och upptäckte något som stirrade mot mig. I normala fall brukar jag inte reagera på sånt, men denna gången kunde jag inte låta bli, så jag stirrade tillbaka. Det var som om något klickade och jag kunde inte stå emot... Sträckte ut handen och drog det till mig! Nu ligger det och väntar på mig i köket... Ropar trånande mot mig varje gång jag går förbi och vägrar acceptera att jag lever i celibat i drygt 20 dagar till! :)


Motivationshörnan behövde utökas! :)

Tog en skön sovmorgon idag igen, verkligen skönt att få tre dagar ledig irad! Nu väntar två dagars jobb sen är jag ledig två dagar igen, ibland är det skönt att jobba oregelbundet! ;)

Inte lika mycket cardio idag som jag brukar, vilket förmodligen bara är bra då jag är medveten om att jag för nuvarande stressar kroppen en hel del, men tanken är att jag ska trappa ner cardion ju närmare tävlingen jag kommer. Nedtrappningen börjar på lördag, då det är två veckor kvar till scenen, ska bli skönt... Ytterliggare en vecka senare påbörjas tömningen och tömningsträning, då är det verkligen nära!

Men det är ett tag till!

Passet idag gick hyfsat:
2x uppvärmning, latsdrag.
4x Marklyft (körde lätta lyft på 150 kg)
4x Skivstångsrodd
2x enarms hantelrodd
3x Latsdrag med smalt grepp
3x Latsdrag med brett grepp (pumpa ut)
4x Bicepscurl
4x Reverse pecdec
+ 30 min cardio.

Idag fick jag en ny Fairing-overall från Dcore som jag ska mysa runt i på Decembercupen och idag skickade också Martin (Hanzel) en ny burk Rage Nitro till mig då jag för nuvarande försöker hanka mig fram utan PWO, vilket går sådääär i skrivande stund. Måste säga att Martin gör ett riktigt bra jobb med att ta hand om oss tävlande, ställer verkligen upp till 100% hela tiden och ser verkligen fram mot att jobba med honom på Fitnessfestivalen!

På tal om det så är veckan efter Decembercupen verkligen fullspäckad! Tävlingen avgörs på lördag förmiddag. Julbord i Malmö direkt på kvällen efter. Måndag: Fotografering nere i Skåne innan jag åker upp till Norrköping igen på Tisdag och jobbar några dagar innan det är dags för Fitnessfestivalen och två riktigt roliga dagar i Fairings monter!

JAG HOPPAS ATT VI SES PÅ ANTINGEN DECEMBERCUPEN ELLER FITNESSFESTIVALEN! :)

Summering av Söndagen...

Publicerat: 2011-11-07 kl. 01:37:04
Dagen har nått sitt slut, vilket är ganska skönt faktiskt... Enda fördelen med att vara ledig från jobb är att man kan vara fullkomligt slut i kroppen utan att ha dåligt samvete! :)

Dagens träning blev:
• 11.00: 60 min "morgonpromenad".
• 16.00: Bröst + 30 min cardio på World Class Norrköping.
• 23.45: 60 min kvällspromenad innan sänggående (nu!).


Gick förbi denna på kvällspromenaden... "Ingen big deal", I beg to differ, som Ove Sundberg hade sagt! En sådan hade motsvarat en fjärdedel av hela mitt dagsintag av kcal, så nog fan är det en big deal för mig! :)

Som sagt, läggdags i Casa del Olsson och tänker minsann inte ställa klockan till imorn heller utan sova ut ordentligt en dag till innan det blir att studsa upp och landa i promenadkläderna! :)


Motivationshörnan har fått lite tillökning av bland annat Marabou Gräddnougat (Som jag aldrig ens smakat?!) och Body Science nya smaker i bars, som jag fick av Kristian Sewén när jag var inne och körde ett pass med honom. Fortsätter det så här så behöver jag inte köpa godis på ett helt år... Vänta bara tills jag är så nära tävlingen så jag kan köpa godsaker med ett kortare hållbarhetsdatum! ;)

Sov så gott alla, vi hörs imorn!

Mitt kungarike för ett chinsräcke! [Countdown: 20]

Publicerat: 2011-11-06 kl. 15:04:56
Jag slutar aldrig att förvånas över hur svårt det ska vara för gymmen i vårt avlånga land att satsa ett par hundralappar på ett regelrätt chinsräcke!

9 gym av 10 har diverse märkliga varianter som är böjda, stången är jättetjock och i många fall iklädd någon sorts gummi av det ohärligare slaget.

Gårdagens andra gympass spenderades på arbetsplatsens gym, då alla andra i stan stängde tidigt. Här hittade jag ett chinsräcke som visserligen var rakt men som var oräfflat och helt blankt, vilket gjorde att jag inte fick något grepp och att lindorna bara gled... Suck, pust, stön och kvack! :)

Summering av gårdagens träning:
• 08.00: 60 min morgoncardio.
• 11.30: Dips/triceps, mage-pass + 30 min cardio.
• 18.30: Chins/biceps, rodd-intervaller + 30 min cardio.

Efter detta blev jag akut inringd på jobb ett par timmar, så med facit i hand var jag riktigt flitig igår! :)

Söndagen har inletts av en skön sovmorgon, brukar gå upp tidigt även på lediga dagar men igår valde jag att inte ställa klockan, vilket resulterade i att jag sov som en stock i elva timmar! Så morgonpromenaden gick otroligt bra och med ett leende på läpparna, kände harmoni för första gången på veckor - SKÖNT!


Yrvaken morgonform! :)

Satt och snackade lite med en av de andra deltagarna i tävlingen som hägrar och vi pratade lite om allt möjligt. Vilket ofta blir intressant då vi är inne i samma tankespår. Bland annat berättade han om sitt sug för "Kebab med chokladsås" och jag förklarade att jag i skrivande stund satt och åt havregrynsgröt med en tesked, bara för att den skulle vara längre... Ja vad ska man säga? :)

Har en lugn stund i soffan nu innan det är dags att börja ladda inför gymmet! Räknar kallt med att uppdatera bloggen ikväll igen! :)

Return of the fluff! [Countdown: 21]

Publicerat: 2011-11-05 kl. 10:00:49
Det var nästan ett år sedan och 55 mil längre söderut sedan jag gjorde proteinfluff á la Andreaz Engström senast, men igår var det alltså dags igen!

Gårdagens planering var: 60 min morgoncardio. Arbete till 17.30 och sedan axlar på World class vid 18.30. Precis innan jag ska hänga av mina arbetsgrejer så får vi åka iväg på ett akut ärende och var inte hemma föräns 20.30 och tydligen har alla gym i stan gått ihop i någon ondskefull konspiration där alla inblandade måste slå igen gymportarna 20.00 varje fredag. Så istället fick jag bege mig hemåt, byta om, slänge i mig 200g minikeso och sen traska tillbaka till gymmet som finns på mitt jobb, som faktiskt var riktigt bra!

Körde ett bra axelpass och avslutade med 40 minuter cardio. Önskar dock att jag inte kände mig som en sliten gammal sugga så att jag orkade köra mer högintensiv cardio, något som för tillfället händer väldigt sällan.

Hur som helst, väl hemma fick jag i mig lite lax, ägg, kyckling och spenat och avslutade med en proteinfluff. Var dock lite ringrostig och tinade inte upp hallonen tillräckligt, så när stavmixern gick igång sprätte det hallon i halva köket. Jag säger några väl valdra franska ord och böjer mig ner för att torka upp, då trillar stavmixern som stod i bunken av hallon och flyger ner på golvet, visavi: Hallonspår i halva köket! Efter betydligt mer svidande franska fick jag torkat upp allt och fick gjort en riktigt bra fluff! :)


Gott och mättande, perfekt på diet när sötsugen blir stort!

Idag har jag inlett dagen med 60 min morgoncardio, en dl havre, en shake Complete Protein III Blåbär/Vanilj och nu laddar jag lite energi inför ett pass med brorsan på Actic i Norrköping!

Uppdaterar senare ikväll igen... Untill then får ni ha det fantastiskt bra denna härliga lördag! :)

En välbehövlig vilodag! [Countdown: 23]

Publicerat: 2011-11-03 kl. 21:56:15
Har haft en del låga dagar på sistone, men idag tog nog bannemig priset! Kände mig äldre än ett ålderdomshem och vill bara lägga mig ner och sova. Så bortsett från morgonpromenaden så har jag vilat idag och spenderat en lugn stund i soffan framför tvn innan jag nu ska gå och lägga mig (i tid för en gångs skull!).

Träningen har annars gått bra, framförallt var det oerhört nyttigt för mig att träffa Kristian Sewen och Johan Gustavsson i veckan som var. Fick en del nyttiga tips men framförallt en spark i baken... Jag har märkt hur lätt det är att sänka sitt tempo och sin attityd när man är ensam i en sån här satsning. Jag känner ju som sagt ingen i Norrköping och tränar själv, bortsett från min bror som försöker peppa igång mig då och då.


En smygbild på dagsformen 24 dagar innan scenen, inte i närheten av rätt i tiden, men jag kämpar på! :)

Under bröstpasset med brorsan lyckades jag även dra iväg några reps på 140 kg i bänk, vilket var kul, då har jag trots allt inte tappat allt för mycket i styrkan trots att jag väger mindre än jag någonsin gjort vid denna tiden inför tävling.

Blev ett kort och intetsägande inlägg idag, men soffan är fruktansvärt lockande att slumra till i, så tänkte bara "vila ögonen" lite framför TVn! Sov så gott alla fitness-fighters där ute! :)

Live from Stockholm! [Countdown: 25]

Publicerat: 2011-11-01 kl. 15:20:09
Sitter i skrivande stund med en dubbel espresso i ena handen och min dator i andra på ett fik på södermalm...

En ledig dag från jobb, vilket gav idén till att kontakta Kristian Sewén och fråga om han hade tid för lite coaching och träningsmys i huvudstaden idag, vilket han såklart inte kunde tacka nej till. Vem kan säga nej till en charmig skåning som mig?! :)

Så tidigt imorse begav jag mig mot Stockholm och inledde med att hoppa av på fel tunnelbanestation, men "en promenad med en oversized väska, plus datorväska har väl ingen dött av?", tänkte jag. Tio minuter senare: "En man låg på kolhydrater kan nog trots allt dö av en promenad med en oversized väska, plus datorväska!". Mot alla odds har jag dock klarat mig så här långt.

Gick förbi Budo & Fitness för att eventuellt shoppa lite samt förhoppningsvis stöta på teampolaren Sarah Bäckman. När jag närmar mig butiken ser jag henne genom fönstret meckandes med produktplacering, givetvis smygflexade hon alla muskler hon bara kunde för att show-offa! ;)

Säljare som hon är så gick jag därifrån med ett nytt linne (som jag om en stund ska knäcka Kristian med!), ett gäng celsius och lite småsaker. Så här på diet så lämnar jag inget åt slumpen och unnar mig nästan inga kosttillskott alls utan fokuserar på en dietvänlig pre-workout, samt proteinpulver då och då. Annars lägger jag all fokus på mat. Men väl i butiken gick jag runt och tittade länge och noga, var även tvungen att känna på en del saker.. Så som Healthbar från Fairing (Blåbärsmaken är SÅ god!)! Längtar till FF, kommer köpa Bars för hela året!

Efter detta blev det en fantastisk måltid på Kalori, givetvis i form av "Fitness Ako Diet Tallrik" (även om jag ersatte quinoan och råriset mot potatis, jag fullkomligt älskar potatis på såväl diet som resten av året!)

Godaste dietmålet iår, tänk om man orkat laga så här god dietmat alltid, då hade jag klagat betydligt mindre!




Dagsformen igårkväll, börjar närma mig 80-sträcket nu, vilket i sig är bra, även om jag är allt annat än nöjd med formen. Därför väntar jag mig en syrlig bedömning av Herr Sewen idag.

Fitnessfestivalen närmar sig och det märks. Det lanseras en massa nya spännande produkter och "Vill Ha"-listan inför FF blir bara längre och längre. Inredningslistan till lägenheten blir bara kortare och kortare, just nu ligger den nog ihopskrynklad i en vrå där hemma. Man måste ju prioritera, right?

Bland annat så har N.O Xplode v2.0 lanserats, vilket verkar spännande, men också Fairings T-Rush är något jag kommer ha med mig hem från Göteborg efter festivalen.

Nu närmar sig klockan halv fyra och det börjar bli dags att röra sig bort mot Sats Medborgarplatsen, jag tror inte att någon har dött av en liten promenad med en oversized väska, plus datorväska... Men å andra sidan så har jag haft fel förrut! :)

Peace out fitnessfighters!