Världens kanske mest stressade semesterfirare...

Publicerat: 2011-07-19 kl. 23:28:49
Trots att jag för tillfället är i början av min sommarsemester så är jag fylld av diverse stressmoment.

Framförallt så är det min hägrande flytt till Norrköping som ligger i mitt bakhuvud och gör mig lite spänd.

Jag gör mitt bästa för att koppla av, men oavsett vilken metod jag använder så leder det ingenvart. Så har ni några tips på hur man kopplar av på bästa sätt så välkomnar jag dessa varmt! Jag är för ung för att lida av underliggande stress. Räknade med att slippa denna stress och ständiga oro tills den dagen då jag har en dotter i tonåren som umgås med suspekta gymkillar sent in på kvällarna!

Dagens höjdpunkt får jag säga var hamburgaren på Tusenoch2 i Trelleborg. Har varit på väg dit för att avnjuta en burgare tidigare, men det har alltid dykt upp saker som kommit emellan, men så idag fick jag äntligen chansen att slå mig ner med två goda vänner och njuta - och soooom jag njöt! Kommer bli fler luncher där under semestern kan jag säga!


Fullkomligt magiskt.. Myspys i munnen, skulle man kunna säga!

Efter detta gick jag och Robin runt hörnet för en kopp kaffe, som sagt, semesterfirare!

En annan trevlig matupplevelse, om än nååågot nyttigare än hamburgaren ovan, har varit proteinpankakorna, signerade Kristian Sewén.


ca 4-6 pannkakor (beroende på tjocklek/storlek)
1 dl proteinpulver (Jag valde Complete Protein Blåbär/Vanilj)
5 msk fullkornsvetemjöl
250g kvarg (lätt)
2 hela ägg
2 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
olja till stekning

Kan helt klart rekommendera dessa pannkakorna! Jag har till lite lågkalori-jordgubbsylt, smaskens!

I övrigt fungerar träningen hyfsat. Ledigheten/tristessen gör att jag tränar mer än vad jag egentligen vill eller borde, så träningsspliten förändras från dag till dag tycker jag. Allt för att kunna träna oftare och fördriva tiden något.

Jag önskar jag hade det i mig att koppla av och finna glädje i att unna mig någonting, just nu är det oroväckande glest på den fronten.



Dags att downa lite kvarg, keso och jordgubbar sen sova riktigt gott i soffan ett par timmar! Ciao!

Mot nya äventyr!

Publicerat: 2011-07-13 kl. 06:19:58
När jag satt och åt min torra burk tonfisk så slog det mig att om ca 6v så börjar jag dieta inför vinterns tävling(ar), vilket fick mig till att släppa loss lite vad gäller maten och alla möjliga frestelser. Ska passa på att njuta lite av sommaren och allt vad glass heter innan jag hoppar på ett diettåg som heter duga! Tänker minsann debutera på AF-scenen i riktigt bra form, det har jag bestämt mig för!

Under en lång tid har jag funderat över att byta stad, men aldrig vågat. Är uppväxt i Trelleborg (skånes Hawaii) och har haft svårigheter med att se mig själv våga ta steget att verkligen lämna detta bakom mig och prova vingarna någon annanstans, kan jag ens med den här gravt inavlade dialekten göra mig förstådd någon annanstans!?

Men för en vecka sedan anmälde jag mitt intresse för en förflyttning av min tjänst till Norrköping, som gick genom - Snabbt! Så inom en snar framtid lämnar jag sveriges skånska riviera och intar Norrköping för att leva närmare min bror och hans bättre hälft. Har saknat honom enormt och längtar över att kunna rota mig där uppe och att vara kattvakt när de två är ute på äventyr!


Norrköping, here i come!

Så nu väntar en massa spännande, hitta ny bostad, nya kontakter och nytt gym! Igår när jag avnjöt en god Pizza med Julius så sa jag: "Herregud, detta blir kanske första gången sedan 2006 som jag faktiskt måste betala för ett gymmedlemskap!", bortskämd med sponsring som man blivit!

Har i skrivande stund (06:15) precis avnjutit en kopp kaffe och sipprat i mig min Rage, så nu hägrar gymmet för ett tidigt pass innan jag börjar arbeta (10:00).

Hoppas att ni alla där ute får en bra dag!

Kan man bli mer motsägelsefull?!

Publicerat: 2011-07-08 kl. 00:28:24
Hur kunde man bli en kille som älskar mat, helst onyttigt, men vill väldigt gärna alltid vara i form? Varför är det så att i princip alla inom bodybuilding/fitness som jag känner är likadana? Kunde vi inte bara ÄLSKAT lågkolhydratkost och kokt torsk?

Nej, nej, istället blir det en märklig blandning av preferenser som gör att man beter sig som en shizophren träningsnarkoman med ett giffelberoende.

Imorse kom jag till gymmet, tröttare och mer otaggad än någonsin. "Ska jag köra lite cardio? Lite.. äsch, jag skiter i det!". Men stötte på Pariola och sa "Hade jag kommit på ett trevligt crossfitprogram så hade jag kört det, men jag ooorkar inte!", varpå han säger "Kör murph då?!". Sagt och gjort, jag gick från "Äh jag skiter i det!" till att köra ett utav de jobbigaste crossfitprogrammen:

1,6 km löpning
100 chins
200 pushups
300 squats
1,6 km löpning

Sluttid: 49:30. Vilket är en riktigt dålig tid, rent ut sagt, men med tanke på att jag var så trött, sliten och otaggad så är jag nöjd att jag kämpade mig genom det.

Efter detta gled jag ner mot stan för lite fika, hungrigare än någonsin efter "Murph" blev det en jättetoast uppföljt av två scones med ost och marmelad... Är det sommar så är det?!

Unnade mig en powernap på soffan innan jag gav mig upp på gymmet för andra gången, denna gången för ett hederligt pass axlar, som gick riktigt bra!


En svettig, kolhydratfylld kille!

Allt annat än träning...

Publicerat: 2011-07-04 kl. 22:44:31
...i fokus. För första gången känns det faktiskt också helt okej!

Direkt efter arbetspassets slut i fredags hoppade jag in i bilen upp mot norrköping där en incheckning på Scandic Hotell väntade. Lite god mat, härligt sällskap och någon timme av tal-ångest på hotellrummet (tillsammans med ett 200g marabou) till lite film så fick jag några timmars sömn innan den stora dagen.

Dagen D: Inledde dagen med en saftig laddning frukostbuffe. Fick bland annat en avhyvling av en bitter personalkärring á la "Ta inte alla pannkakorna, tänk på barnen!"... Om hon bara hade en aning om att jag är en jättebaby!

Fortsatte med att hjälpa brorsan och andra halvan av bestman-paret att iordningställa på herrgården där kvällens festligheter skulle hållas vid.

Nåväl, vid 14.30 träffades bruden, brudgummen, de två bestmen och de två tärnorna för fotografering (som dock fick skjutas fram pga Day after tomorrow-regn plus strömavbrott) och efter detta var det dags för cermonin. Turligt nog blev det såväl regnuppehåll samtidigt som strömmen kom tillbaka lagom tills detta.

Jag har aldrig varit med om en mer känslomässigt sprängfylld dag som denna. Det var en otroligt stark upplevelse att se sin bror, tillika familj, gifta sig med kvinnan han älskar. Talet jag höll senare på festen ska vi inte prata om, det var otroligt mycket känslor som yttrade sig!

Slutsatsen är att detta förmodligen var den bästa dagen i mitt liv!


I bakgrunden skymtas en fitnessfjolla!

Så som ni förstår så har jag inte haft en tanke på träning denna helgen (Nåja, det har jag kanske trots allt), utan har fokuserat på helt andra saker... För det finns ju trots allt mer i livet än att lyfta vikter och äta kycklingfilé!

Hoppas att ni alla har haft en riktigt bra helg!

Vi hörs i dagarna, när det är tillbaka till vardagen...