En ledig dag slår aldrig fel...

Publicerat: 2011-09-28 kl. 23:01:26
Tisdag:
Ledig, ack vad skönt, då gäller det att vila och njuta av tillvaron... Eller inte! Klockan ringde vid 7-snåret då en lång och trevlig morgonpromenad hägrade.

Hem för frukost i form av havregrynsgröt, ett ägg och 30g Complete Protein III (Päron/Vanilj). Efter detta fick jag ca två timmars lugn och ro vid datorn innan jag for iväg till gymmet för ett crossfitpass och lite cardio.

Hem för lunch i form av lax, avokado, potatis och lite minikeso. Efter detta for jag ut i brorsans trädgård för att klippa gräset, följt av PWO och sedan iväg till gymmet för axlar+mage+cardio.

Ibland undrar jag vad det är för fel på mig, men lika ofta undrar jag hur folk kan säga att de inte hinner träna?!

Onsdag:
...och inte ledig! Med andra ord inte riktigt lika mycket träning. Det blev 45 minuters promenad på lunchen följt av chins+dips+cardio på kvällen.

Chinsen går sådär, jag har mycket att jobba på gällande tekniken. Så fort tillvaron stabiliserats lite så ska jag se till att ta mig in till Stockholm för ett pass med Kristian Sewen, han får styra upp min chins-teknik!

Ligger på ca 25-30 chins men tekniken är under all kritik.

Dipsen är mellan 35-45 beroende på dagsform och rytm. Idag lyckades jag även hänga på 82 kg i bältet och göra 2 (nääästan 3) reps, vilket är rekord för mig.

Så just nu är jag ganska mör i kroppen då det har blivit en del hängande och tunga reps idag, man är ju som sagt verkligen inte 20 längre! ;)


En liten smygbild på formen! ;)

En kvällskopp kaffe just nu på hotellrummet och snart dags för sängen, en lång arbetsdag imorgon.

Hoppas att ni alla har det bra och att ni sköter er träning!

"Nu sätter jag tofflorna!"...

Publicerat: 2011-09-25 kl. 21:34:58

...Är en vanligt förekommande tanke i crossfitsammanhang, framförallt när det sker under rådande dietförhållande.

Schemat jag skulle köra var:
4 chins
4 toes-to-bar / hängande fällkniv
4 burpees
8 jumping jacks
1 omgång med start varje minut x 10 = 10 rundor totalt på 10 min.

Visst, jag gjorde det enligt utsatt tid men herre min jesus till skapare vad trött jag var. Den planerade löpningen efter passet ändrades till promenad på bandet, som snabbt ändrades till cykling då jag knappt kunde gå rakt.

Nog om träning: ÄTARDAG!

Lördagen kom, som den oftast gör, vilket också innebär mat. Man kan läsa på tills man får migrän om dessa ätardagar och nio av tio har bara negativt att säga om ätardagar, men faktum är att för mig så har det alltid fungerat. Jag har genomfört tävlingssatsningar på många olika sätt och kan med facit i hand ärligt säga att de dieter då jag haft en fri dag varje vecka (bortsett från slutet och i samband med tömningar etc) är de som funkat bäst.

Så igår var det dags igen. Dagen inleddes med en kopp kaffe och en scone med brorsan på Espresso house. Efter detta blev det lite window-shopping (ja, jag fick nöja mig med det då jag som statligt anställd inte får lön föräns imorgon). När vi sen kommer ut från apoteket (det var ju trots allt lördag och vem vet vad brorsan drar på sig under kvällen) så känner vi båda en doft som närmast kan beskrivas som nygräddade rosa moln! Vi insåg snabbt att doften kom från Ben & Jerrys-fiket en bit bort... Resten är historia:


Jag varken ville eller kunde röra mig efter denna, det var som om cirkeln på något sätt blev sluten!

Efter detta gick vi hem för att inleda dagens fotbollstittande, detta såklart med pizza.

Jag: "En vesuvio med köttfärs är min senaste grej..." brorsan: "Men ska vi inte ha någon sås till det!?"... Det här med ätardagar är en del av diet som han verkligen förstår sig på.

Kvällen avslutades iaf med att jag låg i soffan med en bra film ihop med lite kaffe, marabou digestive och gifflar och baaara mös! Nästa helg kör vi igen! :)


85,3 kg. Så under 80 kg lär nog inte bli några större bekymmer till DC.

Nu har jag slängt i mig kvällsmaten i form av 250g räkor, sallad, pumpakärnor och lite omega3, så nu kommer jag inte göra många knop innan jag knoppar in för ikväll! :)


Lediga Fredag - Möjligheterna är oändliga!

Publicerat: 2011-09-23 kl. 09:05:46
Nu kommer jag att låta tjatig, men som alla säkert vet vid detta laget så bor jag på brorsans soffa för tillfället. Dock bara en vecka till sen får jag min lägenhet och SOM jag längtar!

Så trots min lediga dag masade jag mig upp ur "sängen" vid 7.30 då övriga hushållet tvingades upp pga jobb (jobb och jobb, brorsan spelar mest poker och äter kexchoklad på sin arbetsplats).

Så där satt jag på soffan, i ren reflex gick jag upp och tog på mig träningsbyxorna innan jag inom ett par sekunder satt på soffkanten igen med ett utseende likt konsekvensen av att ha sålt sitt smör och tappat pengarna.

Ganska yrvaken med andra ord, hållningen har nog aldrig varit sämre. Då slår det tuffa dilemmat mig likt en elräkning: Morgonpromenad eller morgoncrossfit innan benpasset ikväll? "Åh herregud vilken svår fråga... åh... jag står inför den tuffaste frågeställningen någonsin!". Desperat vänder jag mig till min bror som glider förbi i en handduk: "Vad tycker du att jag ska göra, morgonpromenad eller frukost och sen crossfit?" min stöttande bror: "Jadu.. själv pendlar jag mellan att tvinga mig till jobb eller att skita i det helt och gå och lägga mig igen...". Desperationen börjar bli påtaglig så jag drar iväg sms för få lite vägledning, jag var ju tvungen att veta om jag skulle masa mig ut och gå eller värma en tallrik gröt!?

Så, vägledande vänner som man har, som är införstådda med min oförmåga att fatta denna typ av beslut under diet, så bestämdes det att jag ska köra ett Crossfitpass nu runt 11.00, med andra ord så sitter jag mätt och belåten med havregrynsgröt(blandat med solrosfrön, linfrön och pumpafrön), protein och ett ägg i magen, detta rundas såklart av med en god kopp kaffe till nyhetsmorgon.

Så, snart beger jag mig bort till gymmet för dagens första pass (ska bara lyckas bestämma mig för Vilket crossfitpass jag ska köra)... Jag måste ju göra mig förtjänt av den hägrande ätardagen imorgon! :)

Vila - Vänligen vänta!

Publicerat: 2011-09-21 kl. 22:34:16
Ja i väntan på att få min lägenhet så är det svårt att finna ro, då jag har belägrat brorsans soffa... Jag känner mig som en blandning mellan Alan från 2½ men och Ove Sundberg från Solsidan, en mix á la migränattack kan man säga.

Så det har inte varit någon vila sedan jag kom upp till Norrköping, trots att jag nyss blivit frisk från en förkylning (Inte speciellt genomtänkt kanske, men som jag brukar säga "I'm not very bright, but I can lift heavy weights!).

Idag var det således en såkallad "vilodag", så när jag kom hem från jobb vid 18.30 bytade jag om och svängde ner till gymmet. Blev ett väldigt lätt pass:

5x Set chins (maxreps)
3x Set crunches
+ 60 minuter promenad.



Som en följd av detta pensionärspass så unnade jag mig inga kolhydrater under kvällen utan slängde ihop en blandning av ägg, räkor, avokado, gurka och tomat. Smakade riktigt bra, men dock är jag i skrivande stund redan hungrig igen.

Ser redan fram mot lördagen, also known as ätardagen! Har bara tre saker planerade änsålänge: 1. Långfika med brorsan i stan. 2. Avnjuta en Ben & Jerrys-specialare på B&J-fiket i stan, samt en Tripple Cheese-burgare från MAX (åt den förra helgen och den var SÅ god!). Ser fram mot denna dagen likt en fjortonårig flicka som ser fram mot säsongspremiären av Gossip Girl.

Så som ni förstår så gäller det att sköta träningen fram tills dess! ;)

XOXO // J-Man!

The eagle (talgoxe snarare) has landed...

Publicerat: 2011-09-18 kl. 21:25:11

Byfånen har nu kommit till stan, därav blogguppehållet.

Det kändes nästan surrealistiskt att på en dag flytta hela bohaget och sitt liv upp till Norrköping och lämna Trelleborg bakom sig, en stad man spenderat hela sitt liv i, men det känns trots allt hur skönt som helst!


Lite miljöombyte för morgonpromenaderna är tacksamt välkommet!

Lägligt nog så drabbades jag av en förkylning av det tyngre slaget i samband med flytten, så träningen, dieten och allting har fått lida en del den förra veckan, något jag nu börjat reparera och formen smyger sig tillbaka.

Har blivit fantastiskt bra omhändertagen av mina nya kollegor och jag trivs enormt bra med alla här!

Min lägenhet får jag inte tillgång till föräns den 1:a Oktober, så just nu förpestar jag min brors (och hans fru) tillvaro genom att snarka på deras soffa ett tag. Nu när jag är frisk så försöker jag dock hålla mig borta så mycket som möjligt och då passar det perfekt att jag hittat ett riktigt bra gym här i stan, som dessutom ligger fem minuters promenad från lägenheten jag ska ta över.


Sen ska vi inte glömma bort att nämna att Norrköping har ett alldeles för fräscht Ben & Jerrys-Café här! Faaarligt!!!

Så nu har jag haft två dagar då jag kännt mig hyfsat bra och fått iväg några bra pass. Ivrig som jag var så försökte jag att träna redan i tisdags, vilket slutade i katastrof. Fick stoppa i bänken redan på 120 (brukar vara uppe och sniffa på 160), något jag följde upp med dips där jag fick kämpa mig till 20 reps (vilket är mindre än hälften av normalt). Så därför valde jag att vila två dagar till. Ryggpasset efter gick därför ganska bra, trots att jag fortfarande kände mig lite klen.


Fick en present av brorsan och hans fru, ska man ta detta som en pik att man är ivägen här hemma eller vad?!

Men för att komma ikapp med träningsuppdateringarna:
Körde ett tidigt bröstpass som gick hyfsat bra, även om det fortfarande känns som att syretillförseln inte är helt hundra än.
4x Bänkpress
4x Sneda hantelpressar
3x Sneda hantelflyes
3x Pecdec
3x Sneda pressar i maskin
+ 30 min promenad

Efter detta for jag och brorsan iväg för att kolla på Sleipner-Lund och direkt vid hemkomst drog jag på mig träningskläderna och körde ett kvällspass:
4x Dips (med och utan vikt)
4x Pushdowns med rep
2x Enarmstricepsextentions
4x Crunches på bänk
+ 30 min promenad

Så nu har jag en lugn kväll i brorsans soffa framför tvn. Imorgon blir det en morgonpromenad innan jobb, så ska försöka att komma i säng(soffan!) i tid idag.

Hoppas ni har det bra!