Ordningen återställd!

Publicerat: 2011-01-26 kl. 18:04:39

Då jag varit bortom tillgång till internet den senaste tiden pga flytt så har det varit lite tomt med uppdateringar. Nu är dock ordningen återställd och jag kan spendera mina kvällar med att titta på diverse meningslösa youtubeklipp igen!

Kort om flytten så kan man väl säga att den har gått bra. Det har (och fortsätter) genomlidits en hel del migränattacker och tuppjuck av undertecknad. Att gå på IKEA med en kvinna vars händer tycks ha en otrolig dragningskraft till "saker man behöver" är inget jag rekommenderar till någon man där ute i vårt avlånga land!

En annan sak som fascinerar mig med kvinnor är processen de har när det gäller inköp. Det är tre uppenbara steg:
1: Följa - Övervakar, följer snällt efter sin man för att se och iakta åt vilket håll han är på väg.
2: Vägleda - "Tycker vi verkligen denna är fin *rynkar på näsan*" (Notera "VI:et") för att uppenbart påpeka att "Nej, lilla värdelösa gubben, du är ju totalt smaklös".
3: Styra - "Nu blir det denna som vi ska ha.", för att understryka det faktum att man som man i ett förhållande är fullkomligt underlägsen och inflytelselös vad gäller beslutsfattande.

Hur vi män än gör så får vi bannemig sitta längst bak i taxin, så att säga. Så grabbar, slipp besväret och den bortslösade tiden och hoppa rakt till punkt 3!


Dokumenterade Thilda special på IKEA (glas vitt och en kanelbulle), vilket resulterade i hennes högra rallarsving.



I samband med flytten så passade Thilda på att gå igenom mina proteinburkar och betygsätta dess doft(/stank?). Ingen blev godkänd kan jag säga.


Så här ser det ut under handbolls-vm när ens "bättre hälft" bestämmer sig för att slänga ens tv-fot!

Träningen går bra, bortsett från en axel som krånglar. Under ett av mina crossfitpass då jag var uppe i mina (uppskattningsvis) 80000 armhävningar som det plötsligt knastrade till lite.. och sedan dess har jag haft lite smärta som kommer och går. Att vi dessutom över mycket självskydd på jobb, som involverar axlarna, gör ju inte saken bättre!

Men trots flytten så blir det en träningsvecka i stil med följande: 4 dagar styrka, 1-2 dagar löpning eller crossfit.

Men tiden läker alla sår sägs det, så förhoppningsvis så är det något som försvinner. För vem inom gymvärlden har aldrig haft en krånglande axel?!


En dag med grabbarna på gymmet...

Publicerat: 2011-01-13 kl. 23:28:39

Tog med mig mina homeboys Ragge och Furre idag på ett pass uppe på Oasen... Ragge har ju sin vana trogen som mest hålligång precis innan passet medans Furre är den som håller mig mest sällskap under själva lyftandet.


Vi inledde med lite paralympicsklassad posering. Här kör vi en syncad dubbel biceps framifrån.
(Obs. Det var inte lätt att hålla de små rackarna på plats!)


Furre slängde sig rakt ner i smithmaskinen och började köra sned press.. Här fastnade han dock och eftersom jag hade fullt upp med dokumentationen så fick han ligga där ett tag.


Varpå han valde att mingla lite med Julle vid drickfontänen istället... Lite dålig förlorare han där.

Som ni märker så var det ingen jättehändelserik träning idag! Blev ett bra axelpass trots lite känning i vänsteraxel. Nu känner man att man börjar närma sig silveråldern (24 om sex veckor). Det är bara en tidsfråga innan höften börjar krånga vid en viss temperatur... De gråa håren har jag ju redan i massor, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på kvinnan i mitt liv.

Fick iallafall rundat av passet med 30 minuters intervallträning, vilket jag behöver. Har blivit lite slarv med det på sistone eftersom det varit uppstart på utbildningen vilket medfört en del läxor. Det känns skönt att få använda sig utav ordet "läxor"... Det kompenserar lite för min dåliga rygg och min förbokade rullator.

Börjar bli mer och mer skötsam vad gäller kosten generellt. Hade en rejäl grisperiod efter tävlingen och ökade snabbt upp till 97 kg i vätska. Men efter ett par veckor bestående av husmanskost och en hel del tonfisk och kyckling så börjar man återgå till det normala. Även aminosyrorna duggar tätt igen till skillnad från diverse protein- och kolhydratpulver.

Vore ju kul om man kunde vara tight och fin till sommaren iaf, även om det känns långt borta då snöflingor stora som boule-klot just nu faller ner på den skånska rivieran!

Detta som unga killar syftar på när dom säger "Alltså jag kan ju svinga upp den här tunga vikten men ändå är jag inte speciellt stor... Jag är starkare än grov helt enkelt!"?


"Du såg för jävlig ut..."

Publicerat: 2011-01-12 kl. 22:11:29



Utbildningen började i måndags och jag gör såklart succé med min fantastiskt snygga väska!



Jag är nu inne i en av mina tunga veckor då jag fokuserar på tunga lyft med mycket vikt och hög explosivitet. Jämfört med mina vanliga veckor då jag alltid kör 10 strikta reps så försöker jag att slänga in veckor med tunga lyft och någon vecka med lätta högreps här och där, för att förhindra kroppen från att fastna i en bana.

I vanliga fall är jag en stor förespråkare för gymhyfs men under veckor som denna får jag tillåta mig själv att göra diverse läte ifrån mig. När man ligger i bänkpressen och sprattlar som en uppochnedvänd nyckelpiga med vikten över bröstet är det lätt hänt att man lägger av ett skrik som närmast kan liknas med skriket från en stureplansprofil som nyss kommit på att han glömt sin pappas kreditkort där hemma - Högst obehagligt!

Hade en diskussion med Thilda häromdagen gällandes människor med ätstörningar, varav hon säger:
"Men du såg ju anorektisk ut när du var 15...*tystnad*... Inte för att jag är tillsammans med dig för dina muskler, det får du absolut inte tro!...*tystnad*... Men du såg för jävlig ut!"... Ja vad ska man säga egentligen?!
Kaxiga ord kommandes från någon som tror det är inne att klä sig som Krusty the Clown!    


Och till sist...

Godnatt på er kära bloggläsare!


Nyårslöftet verkar få vänta på sig...

Publicerat: 2011-01-09 kl. 18:43:53

Att arbeta med bloggdesign verkara vara ett slitsamt yrke då de personerna som tagit sig ann det tar sin goda tid på sig. Resultatet blir ju att ni kära bloggläsare får lida i väntan på mina nya inlägg. Ett lidande jag dock tror att ni klarar att leva med! (Förhoppningsvis börjar det hända grejer med designen väldigt snart dock!)


Jul- och nyår har kantats av en hel del semesterdagar vilket har gett utrymme till lugn och ro men även mycket träning. Har verkligen fastnat för min nya träning i form av intervallträning och crossfit och får påminna mig själv om att gymträningen är basen, för att inte komma av mig helt för mycket.

Favoritpasset vad gäller crossfit är just nu "Murph":
1 mile löpning
100 chins
200 situps
300 squats
1 mile löpning

Efter att ha kört passet en tredje gång är jag nere på strax över 45 minuter, vilket jag tycker inte är så illa pinkat för en avdankad juniorbaddibilder som mig! Att jag å andra sidan ligger utslagen på löparbandet efter den sista löpningen och skriker som en kalvande kossa tar ju bort lite av min "ärofyllda" prestation.


Kaplan som får till ett ganska hyfsat rekord på Crossfit "Fran".

Gymträningen går fortsatt bra. Dags att gå in i en ny period av lågreps i en till två veckor, innan jag sedan kör en kort period med högreps, för att sedan återgå till "defaultperioden".


Vi är som gjorda för varandra!

Avslutar med ett citat från Mathilda aka "Renlevnadsmänniskan":
"Fyfan vad deprimerande.. Jag laddade ner 'IKEA kondis'-appen för ja, helt ärligt så trodde jag att det var en massa namnam. Sen visar det sig vara en manual för hur mycket man måste jogga efter varje typ av kaka eller bakelse. Nu vill jag bara sätta mig i duschen och böla.."

Ja vad ska man säga, ibland träffar verkligheten en som en cricketkula i revbenen.

Idag har jag medvetet hållt tillbaka på kolhydraterna under dagen för att jag ikväll ska kunna spendera lite kvalitetstid med mina två vänner Ben och Jerry. Det brukar sluta i en magisk symbios när vi sammanträder! Half baked - take no prisoners!

Sköt om er!


I väntans tider...

Publicerat: 2011-01-06 kl. 17:51:16
Nej, bloggen är inte död, sån tur har ni inte mina vänner!

Jag håller på att uppdatera designen och inväntar det slutgiltiga resultatet innan jag uppdaterar för fullt igen!

Vill att bloggen ska vara så användarvänlig och trevlig att läsa som möjligt.

Kommer inleda den nya bloggen med en fräsch nyårskrönika och andra glada nyheter!

Titta in snart igen!