5 km Buddy-carry!

Publicerat: 2012-08-28 kl. 19:24:15
Efter ett par hundra meter insåg vi hur ogenomtänkt det var att dagen innan ha kört 3x deadlift, on the minute, i 30 minutes...
 
... som rubriken antyder så var det alltså 5 000 m buddy-carry som skulle avverkas i form av det årliga Trelleborgsloppet!
 
10 km löpning, 5 km löpning, eller 5 km promenad är kategorierna för loppet. Jag och Julius infann oss under det sistnämnda, med antingen den ena eller den andra släpandes på axlarna!
 
Jag tyckte att det gick förvånansvärt bra, utan någon direkt vila förutom lite djupa andetag när vi gjorde våra byte.
 
 
Slitna grabbar! :)
 
Sluttiden blev 1h 13 min... jag minns att när jag bar Julius de sista metrarna mot mållinjen till folkets stora jubel säger jag till Julle som hänger på mina axlar och flåsar: "Hör Julius, vi är folkets hjältar!"... Vi var inte vid våra sinnes fulla bruk just då kan jag säga!
 
Dagen efter loppet insåg jag också att "Jag borde kanske stretchat efteråt".. Jag hade så fruktansvärt ont i mina ljumskar axlar!
 
Nåväl, detta var i lördags och sedan dess har jag inte kunnat köra fullt ut då jag haft så fruktansvärt ont, så det har blivit lite lågmäld teknikträning och cardio.
 
Bland annat 30 sec row, 30 sec rest x 30 varv: 5079m totalt.
Nancy: 14:14. Löpningen tar som vanligt sin lilla tid! :)
 
Idag blev det clean-komplex och hopprepsträning. Efter RCFFC's senaste mailutskick framgick det att man får ta med sig sitt eget hopprep till tävlingen, vilket fick mig till att beställa ett "riktigt" hopprep, som anlände idag. Nu ska jag nöta detta och förhoppningsvis sätta double-unders klockrent till tävlingen (det lär ju noooooog hända)! ;) Innan har jag bara gått och spekulerat i vilket rep som skulle användas på tävlingen...
 
Sista nattpasset på ett bra tag nu, vilket känns skönt. Jag är inte alls skapt för nattpass, då jag kommer helt ur alla rutiner och känner mig allmänt dåsig!
 
Nåja, imorgoneftermiddag är det dags för mer oly-träning och imorgonkväll räknar jag med att köra någon metcon! Vi får se om allt går enligt planerna! ;)

Vad sägs om en Hero-WOD?

Publicerat: 2012-08-20 kl. 23:43:00
Small följdes dagen efter upp utav Whitten!
 
Vilken hatkärlek man har till de här Hero-wod'sen, det är helt otroligt! Whitten var dock en utav de roligaste jag kört på länge! :-)
 
Jag kände mig pigg och fräsch genom hela passet (bortsett från under de 110 burpees som skulle betas av) och kunde kanske lagt i en växel till för att få en riktigt bra tid, men jag var ändå väldigt nöjd efteråt! :-)
"Whitten":
Five rounds for time:
22 2-pood kettlebell swings
22 box-jumps 24¨
400m Run
22 burpees
22 wallballs 9/6 kg

Sluttiden blev 37:12... Under löpningen tappar jag en hel del tid, min vana trogen! :-)

Större delen av mina träningspass delar jag med Patrik nu för tiden, en eldsjäl som fann CF i samma veva som mig och som bidrar väldigt mycket till våra pass. Alltid kul att ha någon med idéer, infallsvinklar och som kan pusha en att prestera lite mer. Dessutom kompletterar vi varandra väldigt bra, vilket jag tror är en bra egenskap hos den man tränar med. Patrik är lite lättare och betydligt mer uthållig än vad jag är, medans jag är lite tyngre och starkare än vad han är, så vi peppar nog varandra i våra svaga område medvetet och omedvetet.
 
Dagens pass var också helfestligt, det må jag säga!
Vi började med:
3 hang power snatch on the minute for 20 minutes (60 kg), efter detta var min högerhand ganska illa däran, då jag pga en stukad högertumme har svårt att greppa stången lika hårt i alla läge, vilket gör att det lättare blir slitningar i händerna, en ond cirkel de där!
 

Kände för en tyngre medball idag :-)

Därefter tog vi oss ann en WOD från CF Malmö:
30 Box Jumps 24¨
20 Deadlift 130kg
30 Toes-to-bar
20 Kettlebell push-press
30 Sit-ups
20 Thrusters 40 kg
30 Pistols
20 Burpee Box Jumps
Jag antecknade aldrig sluttiden på denna, minns bara att jag kände mig minst sagt hämmad av mina blödande händer... Jag antar att det härdar! :-)
 
Imorgon är det vilodag, så jag tänkte dedikera en timme eller två till att öva på hopprep... Någon gång ska jag väl sätta de där nedrans double-unders?!

Vad hände?!

Publicerat: 2012-08-15 kl. 12:13:11
Ja, vad hände egentligen? Det var som att bli påkörd av en obesiktigad ukrainsk buss... och det säger jag faktiskt som om det vore något dåligt!
 
Jag hade tre tävlingsmål med 2012:
• Fitness5... Som gick helt okej!
• SM i Athletic Fitness...
• RCFFC Nordic Championship (CrossFit)...
 
Det sistnämnda brände ut SM, på alla sätt...
 
Jag satsade så hårt inför SM och var så lågt i min diet, samtidigt som jag nästan uteslutande utförde krävande högintensiv träning för att bli bättre inom CrossFit. Det körde ihop sig totalt med andra ord och jag tvingades till ett beslut: Antingen fick jag lägga av med träningen CF-kräver och satsa på formen inför AF, eller lägga AF på hyllan och fortsätta med min nya satsning inom en ny sport...
 
... Jag valde, efter nogrant övervägande det sistnämnda, vilket innebar att jag för första gången sedan 2007 avbrutit en tävlingssatsning. Beslutet togs relativt enkelt dessutom. Jag har aldrig gillat att gå på diet, men slutmålet har alltid varit värt allt slit, men inte denna gången. Jag har aldrig mått sämre än vad jag gjorde dessa månaderna, förmodligen med tanke på att mina tankar var på en annan satsning.
 
Jag minns att jag var på jobb när jag fattade beslutet. Arg på mig själv att jag lät allt runtomkring mig lida för att jag var så nergången. Till slut fick det vara nog - Jag gick ut i fikarummet och slängde i mig en portion gröt! Gröt har aldrig varit godare! :)
 
Det är väl ca fem veckor sedan detta hände och jag har sedan dess tränat uteslutande CrossFit... eller tränat allt som jag är dålig på rättare sagt. Jag har med andra ord jobbat mycket på min kondition, min rörlighet och gymnastiska rörelser, samt en hel del olympiska lyft. Alla år av gymnötande har gett mig en del styrka, nu är det resten av områdena jag måste förbättra - Vilket är en hel del.. och det är det som gör träningen så jäkla rolig och spännande varje dag!
 
Igår var det tänkt att jag skulle ha en välförtjänt vilodag... Det ändrades dock till att köra ett veckans pass från crossfit.com (5 rounds for time: 500m row, 400m run)... Till att efter samtal med Patrik ändras till en Hero-WOD vid namn "Small". Om där fanns någon WOD som pinpointade mina svagheter så är det den. Cardio samt rörelser med egen kroppsvikt, alltså KUNDE jag inte säga nej! :) Vi flyttade ut rodd och box utomhus sen körde vi igång. I mitt huvud tänkte jag "Sub 30... Under 30 helt klart!" tills patrik avslöjade att "Christian Clever gör den på precis under 40 min"... Nåja, det var bara att köra. Med hjärtstartaren beredd sidan om gick jag i mål på 45 min, med ben som gelé! Men, känslan av att träna på någonting man verkligen behöver, är dålig på och som man vet gynnar en inbringar en härlig känsla - Varje dag! :)
 
Snart dags för dagens träning, innan nattens jobb... Vem vet vad vi ska fila på idag!