Vilodag = Crossfit!

Publicerat: 2012-01-31 kl. 22:08:45
Detta skrev jag för några dagar sedan:

Var tänkt att vila från gymträningen idag, så bestämde mig för att köra ett "lätt" Crossfitpass som Andreas Breitfeld tipsat mig om: 300m rodd, 21 dips, 300m rodd, 15 dips, 300m rodd, 9 dips... En riktigt rolig WOD som jag absolut kommer att köra fler gånger!

Efter detta blev det blandade godsaker på löparbandet... Sprint, jogging, promenad med lutning i ca 30 min.

Väl hemma blev det en blandad komplott vad gäller post-workout-måltid: 300g Frödinge lättostkaka, en macka med ägg och kaviar, en burk tonfisk blandat med ketchup och keso...

Så nu sitter jag och varvar ner vid datorn innan det är dags för att hoppa ner i lopplådan och invänta morgondagen.

Är inne i en snurra på jobb som innebär tolv arbetsdagar irad, vilket har gjort att jag inte orkat uppdatera bloggen allt för ofta... Snacka om att jag ser fram mot helgen då jag äntligen är ledig! :)

...................... Sedan dess har jag desperat försökt lägga upp videon från passet, men eftersom jag för tillfället använder mig av internet via min iphone så verkar det ju halv omöjligt att få upp videon på youtube! Tänker låta datorn stå igång inatt och surra för att förhoppningsvis ha videon uppe imorgonbitti. Snacka om att jag måste se till att skaffa ett ordentligt bredband nu! :)

Paniken spred sig...

Publicerat: 2012-01-24 kl. 23:28:04
...när jag såg ett DHL-kvitto på en Fairing-leverans som skulle nått mitt kära gym Sports Club Oasen i Fredags men som inte gick att finna någonstans. Såklart var jag i upplösningstillstånd och här gällde det att handla snabbt! Jag tog till alla mina knep för att lösa denna fruktansvärda situation vi försatt oss i, för att sedan hitta dem på PT-Michaels kontor... Typiskt! Ordningen återställd och pulverlagret är nu påfyllt hos såväl Skafferi de la Olsson och på gymmets hyllor.

Vilodag idag, vilket fick innebära crossfit följt av roddintervaller, lätt ADHD och diagnosen Tristestus Seriosus.
12 Deadlift, 9 hang power clean, 6 push jerk, Fem varv. Sluttid: 17:36... och då var jag HELT finito. Jag har varit dålig med crossfittandet på sistone, något jag tänker skärpa till, sanna mina ord, mina ludna vänner!

Efter att ha hällt i mig en Celsius och lite BCAA+ så avslutade jag med några rodd-intervaller. Brukar variera mina intervalltider men oftast ger jag järnet i 30 sec för att vila helt i 60, innan jag drar igång igen.

Nåväl, imorgon är det en vanlig hederlig gymdag som står på schemat, vilket innebär rygg med Ronja. Ska försöka komma på något spännande pass vi kan sätta tänderna i! Eventuellt kan jag få henne till att filma något av mina idiotiska påhitt - till ert omåttliga, sinnessjukt stora nöje!... Eller vänta nu.


Jag hoppas att alla har haft en riktigt bra "lill-fredag" fylld av aminosyror och svettluktande träningslinne - Vi hörs imorn!

J-Flex OUT! :)


Om detta innebär att vi kommer få våra duktiga skiddamer på teamträffarna
så måste jag nog se till att investera i en mustig och väldoftande brylkräm!

Skämt åsido: Stort Grattis till såväl skidlandslaget som Fairing!


Positiva besked!

Publicerat: 2012-01-24 kl. 00:32:21

Under morgonen trillade det in ett efterlängtat mail från Martin (Hanzel) som i helgen varit på SKKF-möte och tillika övervägt hurvida han hade tid att hjälpa mig inför SM-kvalet.

- För det första så stramades inte deltagarkriterierna åt iår som det varit på tal om (blir förmodligen nästa år) utan det är fritt fram att delta i AF-SM så länge man genomfört en tävling under föregående år. Såklart kul att vara "direktkvalad" (även om det låter bättre än vad det faktiskt är) men jag började nästan egga upp alla tävlingsnerver jag hade för en ny satsning - Nåja, proteinfluffen får helt enkelt skjutas upp 6v längre :)

- För det andra så verkar det som att Martin kommer kunna avsätta lite tid åt hans favoritmongo för att ta mig upp på scen, likt en rippad vägkarta! :) Ska bli fantastiskt att ta del av Martins erfarenhet och det var en grundförutsättning för att jag skulle tävlingssatsa igen!

Nåväl, efter avverkad arbetsdag kilade jag rakt upp till gymmet för veckans favoritpass: Bröst!
Hade siktet inställt på 5:or idag och det blev några set 140kgx5 i bänken, följt av snedbänk, sneda flyes, pullovers och cable cross...

Kände för att leka av mig lite efter passet så trots mina slitna boppar valde jag att leka till det med lite special-armhävningar! :)


I brist på annat ;) Crossfit-dags imorgon, mycket möjligt att det kommer dokumenteras lite "riktig" träning då... Förresten, bollsinnet är på topp!

Med facit i hand ett riktigt bra pass... skandal vore det väl annars med tanke på lunchbuffén jag och två kollegor avnjöt under dagen: "Mig ska de minsann inte gå plus på!", som jag kläckte ur mig när jag toppade idahopotatisen med ett jättelass lammgryta!

Så, efter en sen hemkomst från gymmet blev det en tallrik gröt gjord på rågflingor och havregryn, en äggmacka, 200g stekt äggvita tillsammans med 175g stekt kyckling och en stor kopp kaffe... Nu, ca två timmar senare hade jag normalt sätt snaskat i mig en blandning av tonfisk, keso och ketchup, men då tiden rusar iväg och jag ska upp tidigt så nöjer jag mig med 40-50g Sloow Protein (Vanilla ice cream), Aaaahh, Good times yeeees! :)

Hoppas att ni alla har haft en fantastisk Måndag... Nu är den segaste dagen avklarad, nu är det nedförsbacke mot helgen! :)

J-Flex out!

Den alarmlösa dagen...

Publicerat: 2012-01-22 kl. 23:18:16

Jag brukar försöka ha en ledig dag i veckan då jag bestämmer mig för att inte ställa något alarm den kommande morgonen utan låta kroppen sova precis så länge som den vill, den dagen infann sig idag. Vaknade sådär härligt utvilad vid 12.30 och det var SÅ skönt!

Blev den sedvanliga offseasonfrukosten i form av havregrynsgröt, en äggmacka samt 30g Complete protein (Päron/vanilj, som är det enda proteinet jag kör just nu. Beroende av smaken!)

Efter detta blev det gym-uppladdning hos en bekant. Drygt två timmar och tre koppar kaffe senare infann jag mig på Oasen för att ta mig ann benpasset, som börjar bli ett favoritpass faktiskt.

Körde två set lätta böj (alla mina vikter under benpasset kan ses som lätta visserligen) på 90 kg innan jag gick upp på 120 och körde 6 set 5:or innan jag gick över och körde frontböj med 90 kg, även det några set 5:or. Fortsatte sen med det vanliga, dropset i lårcurlen, dropset i bensparken och en busslast med vad-set.

Väl hemma har jag bara tagit det så lugnt som en söndag förtjänar med massa mat, film och lugn och ro. Då man sovit ganska länge så blir det ganska tätt mellan måltiderna resten av kvällen för att hinna få i sig ordentligt med mat.

Tankarna på tävling gör sig påminda mer och mer ofta och jag kan inte riktigt minnas att jag varit tävlingssugen så här tidigt efter en tävling... Som sagt, oerhört revanschsugen! Under ett samtal idag försökte jag resonera kring varför jag redan är tävlingssugen, dock utan framgång. Jag har så svårt att leva en "normal vardag". Jag går upp, kör ett morgonpass eller går rakt till jobb, tränar efter jobb, går hem och äter innan jag sover och inväntar nästa dag - Varje dag!... Det känns tomt och jag har försöker hitta ett större mål att sikta mot. Jag saknar den där vardagliga utmaningen som en tävlingsdiet medför, att planera morgondagen och utföra den helt enligt planen. Varje kväll som jag går och lägger mig efter en perfekt dietdag får jag en liten känsla av seger och något som motiverar mig inför morgondagen då jag tänker köra ännu hårdare och kämpa ännu mer. Vad är vardagsutmaningen nu... Att komma fram till hurvida man ska kolla film eller spela playstation nästkommande kväll.

Nej minsann... ge mig ett mål, ge mig en utmaning, ge mig SM-kval 2012!


Beslutet närmar sig...

Publicerat: 2012-01-22 kl. 02:08:05
Jobbade över en timme i fredags vilket gjorde att det blev ett panikartat pass innan gymmet slog igen dörrarna.

Körde ett pass med bara Push and jerk bara för att slipa på tekniken och närma mig målet att inte se ut som en skadeskjuten chimpans när jag försöker få upp vikten. Började på lätta vikter (65 kg) och körde några set med tio reps, för att sedan fortsätta med 1-2:or upp till 110 kg innan jag gick ner igen på lättare vikter. Blev totalt ca 50 min.

Såg fram mot sovmorgon idag men istället ryckte jag in och hjälpte en väns vän att flytta. Jag kände att fyra personliga flyttar på drygt tio månader inte räckte för mig utan jag ville vara med i hetluften igen! Så efter ett par timmas slit har det varit mest lugn och ro, film, onyttig mat, Gladiatorerna, etc...

Sitter och lyxar till det med en keso á la päron/vanilj nu innan läggdags och funderar på hur morgondagens benpass ska se ut... Har en nyfunnen kärlek till böjen så mycket kretsa kring den övningen :)

Beslutet gällande årets tävlingar närmar sig. Jag känner ett enormt tävlingssug och framförallt ett sug efter revansch! Det enda som står mellan mig och en satsning mot SM-kval i Athletic Fitness är hurvida jag lyckas få den coachningen jag vill. Coachen i fråga har oerhört många bollar i luften och det är inte helt säkert att han har tiden som krävs för att coacha någon inför tävling.

Efter DC2011 har jag insett att jag inte kan tävla utan en coach. Även om jag anser mig besitta kunskapen som krävs för att genomföra en tävlingsdiet så fungerar det inte då psyket känns så labilt under diet, vilket resulterar i att jag gör ändringar i dieten var tredje dag på grund av osäkerhet - Jag behöver någon som säger åt mig vad jag ska göra! (Så kan jag själv ägna mig åt att säga åt andra) ;)

Men men, jag väntar med spänning på vad min "drömcoach" ska ge för besked i början på veckan...

Avslutar med att lägga upp videon på mitt första Fran-försök, mycket nöje! ;)

Sov gott alla out there, hörs snart igen! :)

Benpass deluxe!

Publicerat: 2012-01-17 kl. 00:47:16
Blev träning med Ronja idag igen... Hon är fantastisk att träna med och kan motivera en på helt oväntade sätt!

5x5 knäböj
2x12 knäböj
3x12 frontböj (pumprörelser, 30 sek vila)
3x15 liggande lårcurl (dropset, 5 reps per drop)
3x15 benspark (dropset, 5 reps per drop)
3x4+4 Raka marklyft+utfall bak
Lite blandade magövningar som ronja kokat ihop
5x20 sittande vadpress

Halvägs genom våra set i lårcurlen utbrister Ronja två gånger: "Åh, vad kul detta är!"... Undertecknad mår vid detta tillfället jättedåligt och överväger att hänga sig i cable-crossen, men här har vi en person som verkligen älskar hård träning! Blir alltid imponerad av henne!

Efteråt drog jag och lille Julius iväg till Maxi för inköp av lite nödvändig proviant, ryktet hade nämligen nått mig att de börjat sälja äggvita på dunk, och föreställ er min lycka när jag fann ryktet att vara sant - Hallelujah!


Jag blev så glad att jag sprang bort till hundmaten och brände av några chins!


Julius shopping with style!

Blev lite fin relax hemma hos Julle sen i form av mat och film och i skrivande stund avnjuter jag en svensk klassiker (och nej, jag menar inte falukorv, utan tonfisk, keso och kethcup givetvis!) innan det är dags för sänggående!

Jobbhelgen avklarad!

Publicerat: 2012-01-15 kl. 21:28:45
Sena kvällar på jobb och ofördelaktiga öppettider på gymmet fick mig till att vila igår och köra ett högintensivt pass idag.

Försökte mig på någon Hawaii-konstellation á la crossfit för att jobba lite på flåset, det blev:
30 sec box jumps
30 jumping jacks
5 burpees
Springa med viktplattor (4 rundor á 15 meter)
... Körde genom ca 5 varv innan jag avslutade med några få intervaller rodd. Ett lagom söndagspass... För på den sjunde dagen vilar man, som bekant!

Har dock haft en jäkla hosta efter passet, något som är vanligt förekommande under jobbiga crossfitpass dock... Man är ju inte tjugo längre och man får väl vara glad att man klarar av passen utan att behöva dra fram syrgastuben.


Unnade mig själv en favorit efter passet! Frödinge Ostkaka á 300g med lite jordgubbssylt, aaaahh!!

Den tiden jag har som inte spenderas på gymmet eller jobb är ungefär lika upphetsande som ett gammalt avsnitt av "på spåret", då det som är "hemma" består av en massa flyttlådor och organiserat kaos. Måste försöka ta mig in till IKEA och styra upp verksamheten med lite nya möbler...

Så, resten av kvällen ska spenderas framför datorn, lite youtube-surfande och musiklyssnande innan jag knoppar in för kvällen.

Hoppas att ni alla har haft en underbar helg!

Sol över vägen!

Ett liv bland flyttlådor...

Publicerat: 2012-01-11 kl. 22:28:06
Igår var det således dags att iscensätta min fjärde flytt på drygt tio månader - Härligt! Kan varmt rekommendera alla uttråkade människor till att lägga in en flytt, gärna 55 mil från där ni bor nu! Risken finns dock att det leder till utbrändhet, en mängd nätter på soffan med en skev rygg som konsekvens!

Nej, nu får jag bannemig stanna i den här lägenheten i minst.... ett par veckor!

Så... Nu påbörjas projektet att inreda ännu en ny lägenhet. Med andra ord får man gå och räkna ner dagarna till varje löning innan man åker skyttetrafik till IKEA och inhandlar en massa möbler som man omöjligt lyckas sätta ihop när man sitter hemma på vardagsrumsgolvet.

 
Åtminstone fått upp en del viktiga saker i lyan! :)

Så nu försöker jag hoppa på så mycket extrajobb som bara går på jobb... Så länge jag hinner äta, sova och träna varje dag så har jag inget emot att spendera tio timmar på jobb :)


Sewén Junior i farten!

Efter ett riktigt bra bröstpass igår så var tanken att köra rygg idag, men då mitt ryggpass är bortlovat till Ronja imorgon så fick jag köra ett "extrapass", vilket blev triceps (dips-överhettning!), mage och en massa vader!

Mitt nuvarande projekt är att motbevisa gudarna och faktiskt få mina vader till att växa!

Så nu sitter jag lite och klurar över hur morgondagens ryggpass ska se ut, räknar med något utöver det vanliga, något min adhd-inställning till träning brukar kunna åstadkomma!

Nu ska min dag av primitivt intag av näringsämne fortsätta... Jag har ju ingen ordning här hemma och kylen samt skafferiet är inte i sin vanliga storform, så det florerar väldigt mycket pulver här hemma nu, för att underlätta min vardag... Får försöka planera in en resa till ICA inom det närmaste!

Statsmässigt vad gäller mitt andra mål (Slå PB i de tre klassiska grenarna) står jag stilla just nu, då jag kört lite högreps på sistone... Det är fortfarande 155 i bänk (162,5 PB), 220 i mark (230 PB), och 150 i böj (160 PB)... Men jag har 6 veckor på mig! Notera att jag är starkare i bröst än i ben, bwahah! :(

Avslutar med min nya favoritsak:


In-ear lurarna till iphonen... Gör träningen SÅ mycket bättre!!! Man slipper höra alla stönare, snackare och sångare! :)

Jag som tänkte ta en ledig dag...

Publicerat: 2012-01-09 kl. 23:16:58
...istället blev det elva timmars övertidsarbete och ett benpass med 14 set knäböj!

Jag tänkte egentligen skriva det här inlägget och låtsas som ingenting (vad gäller avsaknaden av inlägg på sistone), men jag får väl förklara mig, så att ni förlåter mitt ej godkända beteende... eller åtminstone försöka.

Som ni kanske läst så har det varit lite kalabalik i Olsson-tillvaron och flytten från Norrköping ner tillbaka till Trelleborg gick i mellandagarna. Då jag inte hittat någon lägenhet ännu så flyttade jag in hos Nathalie, en av mina närmsta vänner. Att hon ofta har bjudit på diverse maträtter i form av pannkakor, makaronstuvning och hemmagjort pizza har underlättat min tillvaro rejält!

Den 1/1 inledde jag min nya tjänst här i Trelleborg och har nyligen fått tag i en lägenhet jag säkert kommer trivas riktigt bra i. Så nu börjar allt att ordna upp sig och jag har lite energi över till att blogga! :)

Så vad har hänt sedan tävlingen, ur en träningssynpunkt? Sammanfattningsvis:
- Ätit mat! (2)
- Blivit starkare/mindre svag.
- Ätit massa mat! (2)
- Gör mindre antal reps i chins/dips... Undrar varför?
- Ätit lite mer mat... (2)
- Sewen har fått mig till att använda ett litet hårband när jag tränar (1)
- Insett att jag ätit lite för mycket mat och börjat äta lite mindre mat... (3)

(1) (2) 
(3)


Så, istället för att dra allt på en gång så rundar jag av här och skriver lite om kvällspasset på Oasen:
10x10 Knäböj (Körde slowreps, strikta på 80-110 kg)
4x8 Frontböj
5x20 Stående vadpress
2x25 Crunches

Slängde i mig ett gäng biffar och potatisgratäng efter passet tillsammans med en kopp kaffe (insulinpåverkan, yay!) och nu sitter jag här, sådär lagom såsig i skallen innan läggdags! :)


Brorsan kommer vara oerhört saknad här nere! Love you man! :)