Gårdagens celsiusjakt slog väl ut...

Publicerat: 2011-04-29 kl. 20:24:28

Gårdagens Celsius slutade på Muscle Zone (fd Athletic Center) och ett inköp av ett gäng celsius, så nu är ordningen återställd, husefriden ligger tätt över casa de Olsson!


Halv åtta hos en fitnessfjolla!

Blev ett bra pass idag. Började med Crossfit Games Week 2 Challenge: As many rounds as possible in 15 minutes: 9 deadlifts (70 kg), 12 pushups, 15 box jumps. Följt av 20-22 set bröst, följt av ca 45 minuters lågintensiv promenad.

Resten av kvällen blir nog lugn och fin. Lite mys, film, etc...

Hoppas att alla haft en bra vecka och att det blir en bra valborg för er alla!

Skickar också en liten tanke till alla som nyligen börjat/ska börja dieta inför AF-SM i Oktober, jag lider med er!

Avslutar med ett riktigt skönt citat jag läste igår: -"Att köra knäböj i smithen är som att kyssa sin egen syster. Det går att göra, men det är inte helt rätt!"


Gymgrossisten Malmö expanderar...

Publicerat: 2011-04-26 kl. 23:22:11

Benjamin, ägaren av Gymgrossistenbutiken i Malmö vet hur ett järn ska smidas. Den lille glidaren hade "expansionspremiär" igår, så jag och Julius var ju tvungen att åka in och hälsa på och önska lycka till.

Benjamin ville såklart se formen på magen... "Bra Jonas, det är som jag... Fast du är mindre!". Han är ett riktigt charmtroll den där Benne... För er som inte vet så lär vi ställa upp i samma AF-tävlingar iår!

Träffade en hel del annat folk där, bland annat Robinforlife som hade kameran i högsta hugg. Alltid lika trevlig och ödmjuk, gör mycket för såväl bodybuilding som fitness i vårt avlånga land.


Ser så busig ut så, med Fairing-tröjan i högsta hugg.

Fairing hade såklart en hörna i butiken och såg fram mot att träffa Lasse - The king of Fairing, dock lyckades jag entra butiken lagom till Lasse hade lämnat för en halvtaskig falafelrulle runt hörnet, så det passionerade mötet får vänta på sig till det är dags för årets Fitness5-tävlingar.

Gjorde även en blixtvisit på en fest i lördags. Taggad till tusen entrar jag huset, märker att "Nej, detta är nog inget för mig" och intar defensiv ställning, enligt bilden nedan. Julius som dock är en mycket omtänksam värdinna(!) kommer fram till mig och gnuggar händerna "Vad får det lov att vara? Vi har en fin årgång av kaseinprotein, både i mintchoklad från body science och i vanilj från påtimum nutrition". Finsmakare som man är så beställer jag in den sistnämda, doftar på den, sköljer den i munnen innan jag godkänner den.


Kasein, facebook och en låtsaspistol. Allt en man behöver!

Idag var jag på gymmet vid 15.00 och började med ett Fitness5-pass (119 reps, bah), följt av en timmes allt i allo på gymmet med diverse saker, följt av 30 minuters intervallöpning på bandet.

Lagom trött sitter jag då vid datorn och myser tillsammans med det ultimata kvällsmålet (SÅ GOTT!):
250g kvarg blandat i funlight, sen på med 150g minikeso som jag slänger på lite vaniljpulver och kanel, sen ovanpå det lite skivade jordgubbar och hackade valnötter. Det är mer kärlek för musklerna än vad man hittar i ett bigbrother-sovrum under en fyllefest!


Med denna bilden säger jag godnatt!


"Kom in, min man är på sjön!"...

Publicerat: 2011-04-24 kl. 13:43:53

...är kanske en något obehaglig hälsningsfras att bemötas av när man kommer på besök hos sin mormor, men det är väl sånt man får ta!

Sommaren är en märklig tid för mig vad gäller träningsmotivation. Givetvis är det trevligare att inte behöva dölja sin form under tjocka vinterjackor, men samtidigt är det svårt att motivera sig till att gå till gymmet när solen står som högst i skyn, speciellt på helgdagarna.

Vad är det då som motiverar mig? Efter att ha funderat på det ett tag så tror jag svaret på den frågan snarare är mer en fråga om ett beroende, än om hurvida man känner sig motiverad eller ej. Efter sex års ihållande styrketräning och återkommande tävlingssatsningar så handlar det för mig inte om en motivationssvårighet att ta mig till gymmet, utan snarare ett måste för att jag ska kunna se mig själv rakryggad i spegeln. Är det min motivation, att jag vill slippa ångesten det ger mig att vila, eller har det då gått över till ett beroende...?

Hur som helst så hoppas jag att alla ni hittar er motivator för att motionera lite, om det så bara är en promenad i morgon- eller kvällssolen.

Jag var på Comedy Night i Lund, Mejeriet, i veckan för att se Magnus Betnér. En herre med poäng i mycket av det han säger, dock måste jag säga att jag har svårigheter att uppskata komiken i ett framträdande som baserar stor del av sin tid på scenen till att glorifiera och humoristisera användandet av narkotika och berusningsmedel. Som offentlig person anser jag att man har ett tillräckligt stort ansvar för att välja ett klokare ämne för ett framträdande. Eller är det bara jag som är tråkig?

Nu hägrar gymmet, när solen står som högst i skyn såklart, för ett ryggpass. Egentligen stod det crossfit på schemat, men då jag fått utstå en sträckning i vänstra hamstring som får mig att kännas som en fuktskadad vandrande pinne så får det bli en något mer stabiliserad, hederlig gymträning.



Det finns träning... och sen finns det crossfit!

PS. Missa inte att Fairing nu släppt sitt fanstastiska Complete Protein III i smaken Päron/Vanilj... Sommarens proteindrinkar är räddade! Slänge såklart iväg en order på 10 kg så fort jag fick höra!


Vilodag = Crossfit

Publicerat: 2011-04-20 kl. 23:51:49
Dagens crossfit blev följande:

Pass: Front lever 90% X 5

Därefter..

På tid, 6 varv av:
8 Pull-ups
8 (4/4) Renegade row (2×22/14kg)
2 Hantelburpee-thruster. Som denna med en armhävning på hantlarna först (samma vikt)
10 Sit-ups
 
Utförande: genomför, efter en noggrann uppvärmning, 90% av den tid och den position du klarar av i front lever (kan du inte göra den med raka ben så böj ena eller båda benen. Kan du inte göra övningen statiskt så bromsa dig ned långsamt – använd ringar eller räcke) Genomför totalt 5 set. Gör dem snyggt!

Därefter: sätt igång tidtagningen och börja med att göra 8 pull-ups och sedan 8 renegade rows (4 drag per sida) (sänk belastningen vid behov). Därefter gör du 2 hantelburpee-thrusters (med samma vikt och på knäna vid behov) och sedan 10 Sit-ups. Det är första varvet. Gör 6 sådana varv så fort du kan. Förtjäna helgen!

Genomförde denna på 11 minuter, vilket jag tycker är okej för att vara första gången. Nästa gång ska jag ner på under 10 åtminstone.

Har spenderat kvällen i soffan där jag unnat mig både pannkakor och keso. Förhoppningen var att få se Barcelona plocka hem Copa del Rey-pokalen, något som i skrivande stund inte ser ut att gå vägen. Bestämde mig för att gå till datorn och vara tjurskallig istället.

Avslutar med en skön favorit, här har ni något att bita i:


Vårfeelings och Fitness5...

Publicerat: 2011-04-18 kl. 23:10:38
Ja nu har våren verkligen letat sig ner mot trelleborg och det var mäkta skönt att sitta på balkongen i bar överkropp och njuta av den vindstilla värmen!

Det tillhör trelleborgskulturen att bli överambitiös så fort vårsolen tittar fram. Oavsett den kyliga snålblåsten så är det en oskriven lag att slänga kläderna, dra fram shortsen, flipflopsen och stråhattarna och köra ett skådespel värdigt jordens varmaste klimat... Om det så ska kosta oss inavlade skåningar en lunginflammation!

Något som dock ännu ej har infunnit sig är alla "Beach11"-tränande, som borde ha börjat hitta till gymmet vid detta laget. I normala fall så är det just nu högsäsong för alla nysatsande själar, som tänker dra fram topformen på någon ynka månad. Detta året unnar dom sig lite längre vinteruppehåll verkar det som... Det kommer slå ner i gymmet som en illaluktande vattenballong när "periodarna" väl anländer. Men jag beundrar deras initiativtagande, även om jag anser att det borde vara konsekvent över hela året.

Hade inget hederligt gympass på schemat idag, så beslutade mig för att köra ett testpass á la Fitness5. Eftersom det var första gången och på "test" så bortser vi från resultatet, speciellt med tanke på att det med facit i hand inte var speciellt bra... Direkt dåligt dessutom. Slutade på 101 reps, tänkte köra igen om en vecka och då är ett lite mer realistiskt mål 120 reps.

För er som inte vet vad Fitness5 är så är det en tävling med följande koncept (Regler för herrar):
Bänkpress, 100% av kroppsvikt: Maxreps.
Bicepscurl (mot vägg) 50% av kroppsvikt: Maxreps.
Knäböj 150% av kroppsvikt: Maxreps.
Chins: Maxreps.
Dips: Maxreps.
När du gjort dessa fem övningar så lägger du ihop alla repsen du kommit upp i och där får du fram ditt resultat. Alla repsen ska genomföras strikt och i ett kontrollerat tempo. Du har 75 sec på dig i varje övning att göra så många reps som möjligt.

Efter detta körde jag en hel del magövningar, lite triceps... Ett lugnt och sansat lekpass med andra ord!

Imorgon får det bli lite morgoncardio i det fina vädret (kanske iförd endast poseringsbyxor?) och sen ett hederligt gympass på kvällen.

Avslutar med ett mormorcitat: -"Vad är det här med att gå i röda byxor? Jag tycker det ser för jävligt ut!"


Kör på bra nu!

Publicerat: 2011-04-17 kl. 17:49:26

Efter en lite down-period så går träningen riktigt bra nu.

Arbetat ner min 2 km-tid från 9.30 till 8.03 nu på drygt två månader, vilket är helt okej. Målet är 7.30 den 1:a Juli.

Min andra utmaning är väl AMRAP (As Many Reps As Possible) i frivändning med djup böj á 75 kg.
(En video på när Ako Rahim kör: http://www.youtube.com/watch?v=nlxwNU4qEts )
Rekordet just nu ligger på 19 efter tre försök, jobbigare än man tror. Ako, övermannen som han är ligger väl på runt 25 nu...

Styrkan har gått ner något, men det får jag acceptera med tanke på mina nya träningsmetoder och med tanke på att jag ligger betydligt lägre på kolhydrater nu än vad jag normalt gör mellan tävlingar. Det tär lite på egot att behöva sänka sig i vikter, alphahane som man (tror att man) är, men nu har man helt enkelt accepterat det och fokuserar på annat än just antalet kg som skivstången är laddad med!

Överväger att inom en snar framtid ge mig på ett försök till att köra en kort periods keto-diet, med min käre Homan som dirigent. Mest för att prova på och jämföra med tidigare dietupplevelser.


Helt beroende av min kära Celle...


Crossfit F(r)an!

Publicerat: 2011-04-01 kl. 22:07:19
Ett tag sedan jag försökte mig på crossfit nu, då jag känt mig så obeskrivligt sliten på sistone, men idag tänkte jag köra ett snabbt pass Fran innan jag körde lite intervaller på löparbandet.

För att genomföra Fran behöver du ett chinsräcke och en skivstång med antingen 43kg (Man) eller 30kg (Kvinna).
Sedan kör du Thrusters... först 21 thrusters, 21 chins, 15 thrusters, 15 chins, 9 thrusters, 9 chins. Kortfattat: 21-15-9, sedan kollapsar du... Eller ja, jag gjorde åtminstone!

Blir en sen middag nu á la färsrullar innan det är dags för bingen, imorgonbitti väntar högskoleprovet... Förhoppningsvis lyckas jag skriva namnet rätt åtminstone!

Och givetvis lite filmmys i min älskade soffa!


Min älskade filmhörna...

Hoppas att ni alla får en mysig fredagkväll!