Känslan av ålderdom smyger sig på...

Publicerat: 2011-06-30 kl. 22:43:56
...likt en saftig elräkning som får en att förbanna Benjamin Franklin och allt det jobb han la ner för att uppfinna det som i modern tid ska komma att ruinera oss stackars imbeciller.

I normala fall så har vi väldigt tacksamma schema som tvingas oss att börja tidigt (7.00) inte mer än 2-3 dagar i sträck, efter detta har vi antingen ett kvällspass eller en ledig dag. På så sätt har jag, som INTE är en morgonmänniska, aldrig hunnit bli speciellt sliten utan har alltid haft en ledig dag eller en sovmorgon att sova ut på. Denna veckan har jag dock lyckats med bedriften att börja 7.00 samtliga dagar, och när jag hade en ledig dag i tisdags så valde jag att gå upp vid 6.30 för ett tidigt pass (efter bara tre-fyra timmars sömn), som sedan följdes upp av ytterliggare två pass senare under dagen.

Så idag har jag känt mig äldre än det mest nergågna ålderdomshemmet, vilket resulterade i en vilodag och en STOR portion av ett av mina favoritmål: Makaronstuvning och falukorv!

(Detta blir nog årets mest gnälliga inlägg)

Utöver detta så känner jag en sjuhelvetes stress över den hägrande helgen. Min bror, som för övrigt betyder allt för mig, ska gifta sig och det blir ett stort bröllop en bra bit uppåt i landet. Givetvis är jag oerhört spänd och nervös inför detta... Det känns nästan som om det är Jag som ska gifta mig?!

Har åtminstone fått packat väskan inför resan imorgon. Troligtvis har jag glömt det mesta...

Men men, som ni förstår så lär kosthållningen och träningen gå under rubriceringen "Kungarna av tylösand", snarare än under "Decembercupen 2011"... Det får ni ha överseende med!

Om vi inte hörs under helgen så hoppas jag att alla ni läsare får en fantastisk helg och att ni lämnar en underbar vecka bakom er! Vi hörs på söndag!

Det är mycket man ska hinna med!

Publicerat: 2011-06-29 kl. 05:34:19
Ätardagens vara eller icke vara är ständigt en het fråga och efter att ha kört dieter både med och utan ätardagar så har jag fastställt att jag aldrig kommer ha en diet utan gamla hederliga ätardagar.

Faktum är att de år jag haft som bäst form så har jag haft en regelrätt ätardag en gång i veckan där jag ätit fritt under hela dagen och jag anser mig vara i behov av detta. Jag är en person som älskar att umgås med mina vänner och om jag under en fyra månader lång diet inte kan planera in en grabbkväll eller en kväll i malmö med mat, bio och godis så tappar jag livsgnistan relativt snabbt.

Kanske är det den ökade motivationen och gnistan jag får av att vetskapen att jag "snart" ska få äta vad jag vill som gör att jag tränar hårdare och ökar mängden cardio, vilket i sin tur resulterar i en bättre form i slutet av veckan (trots ätardagen)?


Om nöden faller på så har jag alltid ett glasslager hemma!

Jag hade ju planer på att ställa upp i SM i Athletic Fitness men då något annat kom emellan så slopade jag de planerna, sedan dess har jag fortsatt att dieta något halvhjärtat för att hålla en okej form över sommaren, sen för att jag inte tycker det är en så värst stor uppoffring. Så i måndags hade jag en ätardag och det är minsann mycket man ska hinna med!

På jobbet blev det inte speciellt mycket mer än husmanskost till lunch och något litet choklad, så när jag kom hem på kvällen så gällde det att vara effektiv! Satt ute i stan och avnjöt en pizza, följt av filmkväll á la Johan Falk och massor av godis och glass i soffan hela kvällen.


Blev kanske något slätare av allt gottis, men det brukar rinna av efter någon dag.

Igår var jag således ledig vilket innebär en hel del träning. Jag började dagen med en skön morgonpromenad i solen, följt av frukost och vila. Eftermiddagen spenderade jag med ett chins/dips-pass på gymmet: 7 set chins, 7 set dips, 2 set myo-reps bicepscurl, 2 set triceps och lite mage. Hem, äta, duscha, ta en kaffe i stan, avnjuta VM-fotboll i form av Sverige-Colombia och sedan när kvällen nalkades så körde jag ett hederligt benpass. Gjorde en djup tvåa på 160 vilket jag är riktigt nöjd med! (Dock inte raw). Eftersom jag kommer satsa på bland annat Fitness5 nästa år så borde jag köra lite mer högreps på lägre vikt, men det är ju så kul att jaga kg i böjen, speciellt när man är så klen som jag!


Så efter sista passet roffade jag åt mig ett flak Celsius och började vandra hemåt. Sov väldigt gott inatt kan jag säga!

Sushi-inspirerat triangeldrama...

Publicerat: 2011-06-25 kl. 05:54:14
Haft min "helg" mitt i mitten av veckan så det har blivit en hel del pass, i brist på annat att göra. Vädret har ju varit sisådär nere i Trelleborg - Skånes Hawaii.

Veckans cravings har utan tvekan varit sushi. Blev tre sushinights här hemma till några avsnitt solsidan och total avkoppling. Alldeles underbart, speciellt när jag i skrivande stund sitter och äter frukost vid datorn, klockan står på 05:46 och det är snart dags att bege sig till jobb.


Vågar snart inte mig dit fler gånger, då kvinnan alltid reagerar med "åååååh, så stooooora aaaarmar du haaaaar! Kan du inte ge lite till honom?!" och pekar mot sin karl som står och gör maten, vilket resulterar i att han huttrar lite bittert för sig själv.

Igår hade jag träningsvärk i ungefär hela kroppen, vilket gjorde det svårt för mig att köra något hederligt gympass. Det slutade i att jag körde två stycken crossfitpass med lite efterföljande cardio, ett på förmiddagen och ett på kvällen.
Det första passet var:
4 varv, på tid:
6 marklyft (100 kg)
8 ryska svingar (20 kg)
8 lateral jump burpees
20 jumping jacks
Sluttiden blev 7:23, vilket var mycket snabbare än vad jag hade tänkt mig.

Kvällens pass blev ett försök till Crossfitpassens crossfitpass, Fran!
På tid:
21 thrusters (42 kg)
21 chins
15 thrusters (42 kg)
15 chins
9 thrusters (42 kg)
9 chins
Sluttiden blev drygt 4:30, vilket var lite sämre än jag hoppats på trots att det var första försöket och att jag kanske inte gav 110%. Nästa gång är målet att komma under 4:00. Världsrekordet ligger på 1:53, det svenska rekordet ligger på 2:45 (av ingen mindre än Ako Rahim).

Bifogar en video på försöket:


Men nu hägrar ett tiotal timmars arbete i statlig tjänst. Hoppas att ni alla hade en underbar midsommar och att ni inte är helt för slitna idag!


Lite böj på det...

Publicerat: 2011-06-22 kl. 00:25:51
Med risk för att trampa någon på tårna nu, så måste jag ändå erkänna att knäböjen i Fitness5 under Fitnessdagen i Göteborg var ganska dåliga (flertalet låg på 0-5 reps). Detta motiverade mig till att ta tag i min benträning igen på allvar, en benträning som sedan tävlingen i December har varit ungefär lika hardcore som en uppesittarkväll med bingolotto.

Det blev ett riktigt bra pass, även om det krävdes att jag gjorde ifrån mig ljud som mycket väl hade kunnat passa in som ljudeffekt i någon sagan om ringen-film.

Min Fitness5-vikt i böj (dvs 86*1,5) är 130 kg och jag mäktade med 10 st godkända böjar. Något jag inte är speciellt nöjd med, men en hyfsad siffra att utgå från. När nästa benpass hägrar har jag 12 som mål. Efter detta började jag jaga vikt och slutade på en djup 2:a på 150 kg, vilket var högt över förväntan för min del, då jag känt mig otroligt svag i benen de senaste månaderna.

Idag hade jag genomgång av Crossfit med Jörgen och Daniel uppe på gymmet. Tanken var att låta dem känna på lite blandat inom träningsformen, men de båda gick in i väggen inom fem minuter av passet, för att citera daniel: "Jag kände direkt när jag tog i stången för första gången att detta kommer aldrig gå!". Jag lyckades dock få dem att inse allvaret i att inte fullfölja ett crossfitschema, oavsett hur jobbigt det är och hur lång tid det tar så kör man på hela vägen in i mål!

Efter jag rastat grabbarna så körde jag själv ett chins- och dips-pass, varierat med- och utan viktbälte.
7 set chins, 7 set dips och några set mage.

I samband med lite uphill-promenad på bandet hade jag överläggning med mig själv om hurvida jag skulle unna mig lite sushi efter passet... det slutade så här:

Solsidan, sushi och protein... Total njutning och livskvalitet för mig!

Imorgon blir det en tidig morgonpromenad, följt av frukost, vila, förmiddagscrossfit, lunch, vila, ryggpass på kvällen... och sushi kanske?

Avslutar med att visa upp mitt tunga träningslinne:

För er som kollar på Zhasni-videos på youtube så känns detta kanske igen?

Hoppas att ni kära fitnessfjollor sover gott där ute! Vi hörs imorn!


We've got some catching up to do...

Publicerat: 2011-06-19 kl. 14:55:01
Varit borta en del och varit med om mycket. Tyvärr så kan jag inte berätta allt så vet inte riktigt var jag ska börja...

Har varit en vecka där jag försökt klämma in träningar och bra kosthållning i den mån det har gått, men har i många fall slutat med att jag tryckt i mig en Daim-strut likt en Anaconda som precis lagt ner sin GI-bantning.

I Fredags återgick dock livet till det som i mitt fall kan kallas "normala", med träning och bra mat, vilket var riktigt skönt. Hann dock inte mer än att landa innan jag, Julius och Pernilla drog iväg på en snabb roadtrip upp till Göteborg för att känna av pulsen på Fitnessdagen.


Såååå sugen!!! (På att tävla alltså, inte på blondinen!)

Var en helt okej tillställning, jag gillar initiativet. Däremot kanske man borde flytta fram det hela en månad för att öka chanserna till bra väder? När det var uppehåll så var det riktigt trevligt att ligga i gräset med lite bars och celsius och titta på Fitness5, men så fort himlen öppnade sig så var det bara att tacka för sig och sätta sig i bilen hem.


Jag höll låda hela vägen hem i bilen! Bidrar alltid till en god stämning.

Förde diskussioner med Julius och främst mig själv om hurvida jag skulle träna när jag kommit hem, sen hemkomst och lördagkväll var starka argument till att bara ta det lugnt. Men jag gick inom stan och köpte med mig lite sushi hemma och hade en bra mix av Päron/Vanilj-protein, Sushi och Solsidan-bluray vilket fick mig till att vid ca 22.00 slänga på mig träningskläderna, kila iväg och köra ett axelpass.


Livskvalitet, om du frågar mig!



Trots en vecka av misskött träning och kost så har jag inte slätat ut alltför mycket, hoppas på en fortsatt "tilltightning" resten av sommaren!


Sammanfattningsvis så var det riktigt uppskattat att göra en blixtvisit på Fitnessdagen, det gav mig tändvätska till träningen, något som alltid är väldigt välkommet!

Kladdkaksångest!

Publicerat: 2011-06-10 kl. 06:10:21
I onsdags bjöd jag hem mormor på middag. Det bjöds på färsrullader och kladdkaka! Något som resulterade i att under tiden den kära damen hinkade i sig sitt efter maten-kaffe så försökte jag på ett smidigt sätt försöka glida runt i lägenheten och byta om till träningskläder samtidigt som jag instämde i allt hon sa "Mm... Jasså?... Oooooja!", för att det på så sätt inte skulle framgå lika tydligt vilket träningsmissbruk jag har. Så efter att ha lämnat av henne hos sig så körde jag upp till gymmet för dagens andra pass.


Frukost vid datorn, klassiker i casa de olsson!

Varierar min havregrynsgröt med miniyoghurt från arla. 100g är ca 35 kcal, vilket är helt överkomligt kombinerat med lite sjysst müsli och jordgubbar.


Glassen var precis så god som jag hade hoppats på! Får väl unna mig en till under helgen som kommer! Något som dock har bidragit till diverse ångestblandade känslor är att jag inte har hittat ett enda paket av min nya passion: GB Glass Nogger i halvliter-förpackning. Har begravt huvudet i alla ICA-butiker i stan flertalet gånger under veckan utan framgång, nu börjar jag bli regelrätt orolig!


Lättpåverkad, som vanligt!

Såg annonsen i en skönlitterär tidning som jag har glömt namnet på (host, slitz, host) och såg hur behovet av nya träningslurar växte. Kvällen därpå började mina nuvarande hörlurar att få mer påtagliga frispel då de av mitt ihållande träningssvettande till slut satte tofflorna och började höja/sänka volymen okontrollerat, pausa, osv. Så dessa var välkomna!

Men hur som haver, gott folk, nu börjar klockan närma sig 6.00 och jag ska göra mig klar för gymmet innan jag rullar mot mitt kära arbete! Fredag, i alla bemärkelser, även för mig, vilket innebär två dagars ledighet för mig efter arbetspassets slut - Yes!

Hoppas att ni alla har haft en fantastisk vecka och att ni får en miiinst lika fantastisk helg, det tänker minsann jag ha!


Hemmasnickrat crossfit: Check...

Publicerat: 2011-06-06 kl. 22:50:00
Klarade programmet på uppsatt tid: Check.
Blivit halvt uppäten av myggor på kuppen: Check, check and check!

Inledde min lediga nationaldag med en promenad upp till min älskade mormor som nyss fått en lägenhet på ett äldreboende. Jag mår så bra av vetskapen att hon nu har större möjligheter till att socialisera lite med andra människor och jag märkte på henne att hon börjar trivas där när hon glatt berättade "Och så en gång i veckan har vi sitt-dans!".

Efter detta blev det en promenad på ca 1½ timme i det fantastiska vädret! Gick ut till stranden och insåg att jag nog skulle skynda mig hem för att byta om till badshorts och ta bilen ut för att steka lite - and so I did!

Jag kände att jag ville ta vara på det fina vädret så bestämde mig därför för att knåpa ihop någon form av utomhusträning, det slutade med ett eget crossfitprogram:
På tid:
5 uppförsbacke-sprint (ca 25-30 m)
25 situps
5 burpees
25 pushups

Sluttid: 19:55 (Målet var att bli klar på under 20:00)

Med reservation för att måttet gällande backen inte stämmer. Att jag prickar rätt med ett ögonmått är ungefär lika sannolikt som att man skulle få rätt antal skruvar till Ikea-hyllan Billy... typ.


Uppladdning inför utomhus-crossfit!

Nu är min utbildning över, så imorgon återgår jag till mitt kära jobb i statlig tjänst. Ska bli så skönt att känna att man gör någon nytta och bidrar till något igen!

Hoppas att ni alla har haft en skön helg och ett trevligt nationaldagsfirande!

Styrketräning = Semester...

Publicerat: 2011-06-06 kl. 00:34:59
... ni har läst det förr, men jag skriver det igen: Crossfit är för jävla jobbigt må jag säga!

Gårdagens pass var, på tid:
50 chins
10 burpees
40 chins
20 burpees
30 chins
30 burpees
20 chins
40 burpees
10 chins
50 burpees

Sluttiden låg på ca 23:30.. Fram till sista omgången burpees låg jag på en bra tid, men kroppen började strejka och de sista burpeesen såg nog mer ut som en nyligen plasthöftsopererad pensionär i ett hopptorn än vad det gjorde regelrätta burpees. Efter detta blev det en lång promenad i solskenet!


Så här pigg och svettig såg jag ut efter passet, inte speciellt kaxig här!

Så idag när det "bara" var ett axel/triceps-pass på schemat så kändes det som rena semestern - Skönt!

Efteråt blev det två stycken av mina "light pizza", som smakar för jävla gott!


Per Pizza: 307 kcal. Protein: 30g. Kolhydrater: 20g. Fett: 10g.

Imorgon är jag ledig, så kommer spendera nationaldagen på samma sätt som idag, på balkongen iförd badbyxor och en kopp kaffe i handen!


Sådär lagom svettigt!

Nu ska jag återgå till soffan för att se resten av Miami Vice.. Trots att man har sett filmen tidigare så envisas man med att spendera nästan tre timmar för att se den igen.. MED reklam dessutom?! Nåja, frisk har jag då aldrig varit.

Jag tror att jag bröt en nagel...

Publicerat: 2011-06-02 kl. 22:40:29
Under gårdagens crossfit, som i sedvanlig ordning tog död på mig fullständigt, var det lite jobbigare än vanligt. Jag kommer att reglera kolhydratintaget något. Har legat jättelågt i veckorna och haft en ätardag på helgen som ofta höjt upp mig igen, men den senaste veckan har jag varit betydligt lägre i energi än normalt vilket gör att jag måste höja kolhydraterna i veckan. På så sätt blir ätardagen på helgen mycket lugnare också då man känner att energidepoerna är relativt fyllda. (Till skillnad från nu, då jag känner mig helt slutkörd så blir det en hel del gottis!)

Men när jag kör 2-3 pass/dag så borde jag logiskt nog ligga högre på kolhydrater än vad jag gör just nu.


Skadade mig svårt under dagens Crossfit!

Blev som sagt tre pass igår. Var på gymmet vid 06.00 för lite konditionsträning innan jag rörde mig mot Malmö Högskola för sista gången innan jag återgår till jobbet på måndag morgon (- Skönt!). Direkt efter, ca 13.00 var det Crossfit och cardio på schemat, efteråt tog jag mig hem för lite kyckling och bulgur plus lite soffhäng innan jag rundade av kvällen med 7 set chins och 7 set dips (med och utan viktbälte).


Matbilder från veckan, så här kul har jag. Massor av kyckling, massor av sallad och sköndoftande tzatziki!


För er som själv behöver någon god sås att ha till maten, men ändå inte vill behöva ligga i t-shirt på stranden så kör på följande: 1 burk lättkesella, ½ gurka grovt riven, 3 vitlöksklyftor och en gnutta svartpeppar. Tänk på att pressa ur så mycket vatten ni kan från gurkan innan ni blandar ihop allt. Tillsätt lite vatten beroende på hur rinnig ni vill att den ska vara. Sen bara in i kylen för att den ska kunna gotta till sig!


Konsekvensen av kycklingbilden ovan! Noggerglassen blir morgondagens höjdpunkt! 4.00 Ringer klockan för frukost, sedan väntar gymmet 7.00. Är man ledig så är man!