Näst dyraste spyan iår?

Publicerat: 2010-10-24 kl. 17:17:13

Hade det inte varit för att födelsedagsfirandet i mars månad slutade med att jag kramade porslinstronen så hade gårdagen ingbringat årets dyraste spya (maten på st markus när jag fyllde år var snäppet dyrare!). Började dock trevligt. Vitlöksbröd till förrätt, 400g plankstek till huvudrätt, sen planerade vi någon efterrätt hemma. Lagom tills vi var hemma slog dock magen revolt och jag låg på alla fyra över toastolen likt en överförfriskad, 15-årig hultsfredsbesökare efter en björn rosenström-spelning. Efter detta däckade jag skönt i sängen...

 
OBS! Inte helt seriös när dessa bilderna togs! :)

De övervägande känslorna idag är väl att man känner lite tomhet och sig lite snopen, man såg ju trots allt fram mot gårdagen väldigt länge. Normalt efter en dag fylld med lite "fusk" så känner jag mig fulladdad och nöjd, idag känns det dock inte riktigt likadant - Trist!

Även om det var min mage som dansade rockring så var det minst lika synd om thilda som också var värd att få spendera en "normal" dag med mig! Men det kommer fler tillfälle! :)

 
Formen i övrigt är väl inte total katasrof så här 6 veckor innan man entrar scenen. Förväntar mig att se ännu bättre ut till helgen. Det är ju trots allt de senaste veckorna som det börjat hända väldigt mycket.

I skrivande stund sitter jag och förbereder mig för att ryggpass. Kommer bli lite i senaste laget med tanke på att det blir tidig morgoncardio imorn innan jag tar mig in till malmö för första dagen på min nya utbildning. Men det kommer nog att gå bra ändå! :)


Kvällscardio och poseringsträning

Publicerat: 2010-10-17 kl. 22:30:13

Efter många om och men så tog jag mig igenom arbetsdagen trots bara ett fåtal timmars sömn. Ibland känns det som att man bor mitt i ett dåligt avsnitt av Paradise hotel med ständigt spritflöde och "sofistikerade" fester i byggnaden 24/7... Fattas bara att någon dåre ska ha söndagsfest idag (Det är ju trots allt lill-onsdag), men då blire till att leka surkärring och gnälla, det kan jag lova!

Efter arbetet blev det alltså en promenad, den blev något längre än väntat, men det är väl bara bra när det börjar närma sig. Jag har aldrig haft något emot att köra massor av cardio på mina dieter. Men dieten iår ger mig inte utrymme till att köra så mycket av den varan då jag ligger lägre på maten.


Trelleborg by night.. eller vad man kan kalla det :)

Efter promenaden var det till att laga ihop ett kvällsmål deluxe:


Kycklingfile, champinjoner, grönsallad, 1 stekt ägg, 10g äkta majonnäs.
250g lättkesella blandat med appear funlight, vaniljpulver och kanel.
3g omega3.
Proteinfluff á 200g frysta hallon/blåbär, 40g proteinpulver, 1 msk lättkesella och 10g hackade valnötter ovanpå.
...och såklart julmust! :)

Nu ska jag återgå till poseringsträning av de obligatoriska poserna, det märks helt för mycket att det var två år sedan man gjorde detta sist, puh!

Godnatt på er! :)


Tanken var ju god åtminstone...

Publicerat: 2010-10-17 kl. 06:18:39
Klockan stod på 4:00, kaffekokaren var laddad, jag var taggad, "Sjukt hardcore detta!" tänkte jag... Men när grannarna spelar "Bumpy ride" på högsta volym för femtioelfte gången vid 3:45 inser jag att jag inte kommer att komma ut på någon morgonpromenad. Det blev istället ca två timmars sömn innan den där koppen kaffe i skrivande stund gör sitt bästa för att ge mig energi till dagens 7-18-arbetspass.

Så Plan B: Jobba, hem och käka, ut på kvällscardio sent ikväll istället. Fungerar lika bra! Jag föredrar att antingen gå väldigt tidigt i morgonmörker, eller väldigt sent i kvällsmörker. Förmodligen för att alla villaägare på så sätt ska ha svårt att lämna en beskrivning på mannen som fönstertittar hela tiden! :)



Bjuder på två stycken formbilder från i fredags. Känner mig hårdare, men vågen håller inte med mig. Någon som sa +80? :(

Julen är här!

Publicerat: 2010-10-13 kl. 19:49:51

Nåja, kanske inte riktigt, men julmusten är åtminstone!

Gick min dagliga ICA-runda och i all hast när jag rusar förbi läskhyllan tappar jag korgen i förvåning! Redan?! Är det inte lite tidigt att börja med Julmust eller tillhör det vanligheterna att det börjar redan nu?

Nåja, jag är inte den som är den utan slängde såklart ner fyra flaskor i kundvagnen (light såklart!). Älskar det!

Vågen har börjat röra på sig igen, efter ett par veckors lugn och ro på den fronten. Är nere på diet time low nu och är snart under 87, vilket känns bra. Med ca 7 veckor kvar så räknar Andy med ca 5 kg viktnedgång, varav resterande 2 (minst) sker från vätska de sista dagarna.


Gårdagens kvällsmål efter rygg/biceps-passet - Inte helt fel!

I övrigt så är det lite ledighet nu i väntan på det nya arbetet som börjar den 25e. Känns skönt att vara ledig och förbereda sig i lugn och ro, mysa runt i lägenheten i mjukisbyxor med gott samvete! :)


Eine kleine överarm, så här på kvällskvisten! :)

Imorgon blir det ett morgonpass, tillhör inte vanligheterna att jag gör det då det innebär att jag tränar på fastande mage, men just imorgon ska det faktiskt bli skönt, för omväxlings skull. När jag är ledig envisas jag med att ändå gå upp i god tid, som den gammelsmurf man är, vilket gör att min dag blir väldigt lång om jag ska invänta kvällsträning.

Hoppas att ni alla har en skön höstkväll! :)

Till Joel:
Du undrade över råggröten, här är hur jag gör:
Dosera upp hur mycket du tänkt trycka i dig, tex 1 dl råg + 2 dl vatten.
Sedan tillsätter jag följande efter smak och sug: Appear fun light, ekologiskt vaniljpulver (ca ½ tesked), hermesetas sötningsmeddel, rikligt med kanel. Eventuellt lite kardemumma eller cacao beroende på hur crazy du känner dig! :)

Sedan rör runt och in med allt i micron i ca 4-5 min beroende på vilken typ av skål du använder. Sen hackar jag över valnötter. Vill du lyxa så häll på minimjölk! Smakar äpplekaka! :)


Upp som en sol - Ned som en efter träningspannkaka!

Publicerat: 2010-10-11 kl. 22:34:42
Slutade jobba 7 imorse och tog det sedan väldigt lugnt under resten av förmiddagen. Blev kaffemys hemma och sedan en sväng in till Gymgrossisten i Malmö för att skadeskjuta plånboken och byta några ord med Benjamin.


Då jag skulle få tillfälle att göra proteinfluff på dieten så köpte jag på mig lite olika rekommenderade proteinpulver. Lipo6, Jack3d och några Swebars Pepparkaka till en eventuell framtida ätardag införskaffades också givetvis! :)

Detta följdes av kanske mitt bästa träningspass någonsin! Gick verkligen hur bra som helst och ser redan fram mot nästa pass!

Väl hemma hade jag förberett en laddning med proteinfluff och efter träningspannkakor som jag var övertaggad att ta tag i! Med tanke på hur det slutade förra gången jag försökte (katastrof!) så var jag nu beredd på försök #2!

Första pannkakan blev perfekt, likaså andra. Provsmakar - Magiskt! Men sen rasar världen samman, stekpannan börjar leva sitt eget liv och misslyckande efter misslyckande är ett faktum. Det hela slutar med att jag slänger järnet i vasken och steker min kyckling istället. Fan!

Det är helt enkelt inte menat att jag ska köra pannkisar under dieten... och lika bra är väl det! Håller mig hädanefter till min kyckling, potatis och råggröt!


Formen efter mina misslyckade pannkakor! :)

Hädanefter får jag bannemig hålla mig till en ätardag eller tills dieten är över innan jag ger mig på att äta pannkakor igen.. och då ska det vara RIKTIGA pannkakor! (No offence Andy! Men alla har inte dina pannkaksstekarfärdigheter!)

Dags för lite mer uppdateringar nu kanske?

Publicerat: 2010-10-09 kl. 17:28:42

Häromkvällen stod jag med lättkesellan i ena handen, funlight-jordgubb i andra, följt av kanel, följt av vaniljpulver. Under tiden jag blandar ihop allting till en närmast erotisk symbios tänker jag för mig själv "Det här är livet!". Lätt psyksjuk, eller bara hög på livet? - Förmodligen en blandning!

Jag fick positiva besked karriärsmässigt, kan äntligen få sålt min otursförföljda bil (till en person som vet vad han ger sig in på!) och har äntligen fått min Iphone4, vilket innebär att jag kan börja med trevligare blogguppdateringar!

Det enda som inte riktigt sammarbetar just nu är vågen. Jag tycker att formen blir bättre men vågen rör sig alldeles för  lite på rätt håll.

Ligger runt 88 kg fortfarande och har nu anmält mig i +80 decembercupen. Kommer inte köra någon speciell tömning/laddning inför DC och därför lär jag nog inte väga under 80. Inför Luciapokalen helgen efter kommer jag dock göra allt för att pressa ner mig.


Efter morgoncardio 2010-10-07... Med den gamla, nu arkiverade luren! :)


Poseringsbyxor och tävlingsfärgen har kommit! Julius kommer ha en underbar helg i december med att olja in mig!

Träningen går nu hur bra som helst igen. Efter att ha tagit tag i mig själv och satsat på korta och intensiva pass (på riktigt) så kan jag behålla mer glykogen i musklerna och på så sätt inte vara helt utarbetad efter varje pass utan ändå känna mig fräsch och stark tills nästa dag!

Nu väntar en natts arbete, hoppas att alla har en bra och skön helg! :)


På bättringsvägen... Jag tror det!

Publicerat: 2010-10-04 kl. 16:27:04
Varit lite dålig på att uppdatera. Har helt enkelt varit inne i en period där jag fått självaste Ior att framstå som ett riktigt litet energiknippe!

Idag är dock första gången på ca två veckor som jag känner att jag är taggad och fylld av ny energi, har dock mina misstankar om vad det kan bero på! :)


Formbild på mina nätta 87,1 kg. En bit kvar att gå ner med andra ord! :)

I övrigt då? Jo poseringsbyxorna är nu beställda och har även lagt en order på lite tävlingsfärg. Så fort det anländer här får jag väl korka upp en flaska för att känna doften, DET om något får igång mig!

De nya reglerna om att förbjuda "kladdiga" färger som tex DreamTan har ju gjort det lite lättare att välja tävlingsfärg.

Som vanligt blir man bättre och bättre på att göra god dietmat med tiden, enda tråkiga är ju att man bara vill ha större och större portioner och inte tvärt-om som det så ironiskt nog alltid blir med tiden! :)


500g kycklingfilé, 1 ägg, stekta grönsaker ihop med vanlig grönsallad... Och såklart en lättkesella med kanel och appear-fun light till efterrätt!

I övrigt inväntar jag ett besked om framtiden som kommer på fredagen, som tar STOR del av mina tankar för tillfället! Vill bara att dagarna ska gå undan så man kan få sitt Ja eller Nej och sen gå vidare med tävlingssatsningen! :)

Men vågen är snäll mot mig för tillfället, så nu är det bara att rida på denna vågen!