Slut som artist...

Publicerat: 2012-05-23 kl. 20:47:49

Efter att desperat ha sökt svar i frågan hurvida man kan träna med bältros så fick jag till slut beskedet av en idrottsläkare att sålänge man inte har feber och det känns okej så är det fritt fram att träna.

Så jag har givetvis hoppat upp på hästen igen och kört igång!

Dagen var enligt följande:
10:00: 90 min promenad.

Att gå på diet under vår/sommar är verkligen betydligt lättare under perioder, perioder som när man ska ut och traska en sväng och slipper femtioelva lager kläder och en stadspuls som är obefintlig!

14.30: WOD:
5 rounds for time:
135p Power clean x5
135p Front squat x10
135p Push jerk x5
20 chins... Sluttiden 14:11.

17:00: WOD
5 rounds for time:
155p deadlift x12
155p hang power clean x9
155p push jerk x6
Sluttid: 7:25.

Riktigt dåliga prestationer idag måste jag säga, men jag är säkert påverkad av bältrosen fortfarande (som smärtar, trots att jag känner mig pigg och fräsch).

Imorgon ska jag iväg på en batongutbildning hela dagen vilket innebär en väska överpackad med matlådor och ett sent gympass med Ronja.


Lite ironiskt att mitt Aldrig Vila-linne kom med posten exakt samma dag som jag fick diagnosen bältros och fick vila i två-tre dagar... Men nu kan jag leva upp till texten! ;)


Ibland stöter man på farthinder...

Publicerat: 2012-05-17 kl. 21:05:31
... då har man inget annat val än att sakta ner, ta sig över, innan man sätter plattan i mattan igen! Annars finns risken att man kraschar hela ekipaget!

Lite så kan man väl beskriva min sits just nu, bara det att farthindret inte kom på en 30- eller 50-väg utan mitt på självaste autobahn i 150 km/h!

Allting har gått jättebra! Formen blir bättre och bättre samtidigt som träningsresultaten har blivit bättre. Styrkemässigt har jag stannat av något, men vad gäller CrossFit och "allround fitness" tycker jag att jag blivit mycket bättre.

Närmar mig en bodyweight snatch... Närmar mig klokov-komplex på 100 kg... och WOD "Diane" på 2:06 häromdagen kändes riktigt bra!


Klokov-Komplex @ CrossFit Malmö... Mitt försök på 100 kg. Fick stanna på 95 kg :)

I en veckas tid har jag dock varit lite öm i kroppen. Från lymfkörteln i armhålan, över latsen och över vänster bröst/revben... En träningsskada tänkte jag. Ett par dagar senare började jag dock bli lite rödflammig och när jag kom hem efter min Diane-run och skulle duscha hade jag blivit röd även över bröst och kände hur det brände på ryggen.

Intalade mig själv att det var någon form utav allergisk reaktion, men ytterliggare två dagar senare insåg jag att något var fel när jag blev öm/smärtor i hela området och väldigt röd och kände ett kraftigt tryck över bröstet när jag tränade. Så, det fick bli akuten och ett konstaterande om bältros som påverkat nervtrådarna kraftigt, som resulterade i bröstsmärtor - utöver den kraftigt brännande känslan.

Så... Två veckors vila ansåg läkaren, men det lär ju aldrig hända. Jag får försöka ta det lugnt i några dagar tills den invärtes smärtan släpper åtminstone. Jag har ju kört 2-3 pass/dag på sistone och det har fungerat jättebra. Detta kan troligtvis varit en konsekvens av dåligt återhämtningsarbete.

Så, spenderar kvällen med smärtstillande och celsius och räknar med att komma i säng i tid, för att drömma om att vakna upp i betydligt bättre skick!

Jag håller alla mina tummar för a speedy recovery!

Det är baaara att köra!

Publicerat: 2012-05-14 kl. 13:46:27
Det är bara att köra!!!

Ja, som vanligt kör jag på med ett par träningspass om dagen. Lunchpassen står i sig som alltid inleds och avslutas med 1 km löpning. Däremellan försöker jag hinna med någon form utav WOD eller disco-övning som hinner utmana mig innan jag ruschar tillbaka till duschen och lunchen på jobb! :)

Varit nattjobb nu i några dagar, vilket helt klart sätter sina spår. Idag gick jag av arbetspasset 07.00 och sedan har dagen sett ut enligt följande:
8.00: Träning: Bänkpress (130 kg) 5-5-5-5-5-4 (failure), därefter:
5 rundor på tid:
225p Knäböj x5
225p Bänkpress x5
Sluttid: 3:04.
Därefter: 2x 1km rodd...

10.30: Frukost:
Havregrynsgröt med lite blåbär toppat med 250g lättkvarg med fun light.

13.00: Mellanmål:
Omelett med 250g äggvita + ett helt ägg + omega3

15.15: WOD på CrossFit Malmö...

18.00: WOD på Sports Club Oasen

Resten av kvällen är det mat (Kyckling, ris, grönsaker) och SÖMN! :D

Jag säger som Mikael Hollsten: Lyssna på din kropp, så länge din kropp är i harmoni: AldrigVila! :)

5 veckors diet. 85 kg.

Even a God king can bleed...

Publicerat: 2012-05-09 kl. 22:22:18
...typ!

Om man kan skriva när man är hurtig och duktig så kan man minsann skriva när man är lat också: Idag förvandlades mitt tilltänkta morgonpass till en snooze-extravaganza!

Var SÅ seg och istället för morgonträning/cardio blev det alltså att spendera några timmar extra med att dregla ner kudden...

Lyckades dock kompensera på detta på jobb då jag och min kollega taggade till för en liten lunchträning:
1 km löpning (till gymmet)
200m rodd
25 chins
200m rodd
30 burpees
200m rodd
35 sumo deadlifts 32 kg
200m rodd
40 situps
200m rodd
45 pushups
200m rodd
50 squats
1 km löpning (tillbaka till jobb) Total tid: 30:15 min.

Sedan blev det snabbdusch på 10 min och en snabblunch i form av kyckling och ris på en kvart. Sedan var man taggad för resten av arbetspasset!

Efter jobb blev det upp till gymmet för ett hederligt gympass á la axlar. Några set med 8-10 reps militärpress i smith på 100 kg samt några set strikta press på 80 kg fri stång satte prägel på passet. Så... Även om dagen började segt så rundades den av på ett helt okej sätt! Att jag dessutom fått leverans från såväl Fairing som Celsius gjorde inte ALLS saken sämre!

Nu blir det snart 30 g Sloow Protein Vanilla Ice Cream och en dos Zova innan det är dags att studsa ner i sängen!

Det slog mig idag att det är en månad kvar till Fotbolls-EM OCH en månad kvar till jag ska tävla i Fitness5 i Karlskrona - GRYMT!!!

Passar på när jag är ledig...

Publicerat: 2012-05-08 kl. 21:53:38
...att ägna dagen åt CrossFit på min favoritlekplasts: CrossFit Malmö!

Så spenderades alltså måndagen och jag hade även äran att ha med mig min vapendragare Ronja!

Hennes vana trogen så var hon smånervös inför passet och jag var inte sen med att strö salt i såren och skrämma upp henne med "Tänk om det är..."! ;)

På väg dit går jag och Ronja in om 7-Eleven för att inhandla en Sugarfree (såklart!?) Red Bull, på väg mot kassan ser jag Ben & Jerrys-frysen och utbrister: "Ååååhh!"... De nya smakerna ser ju SÅÅÅ goda ut!?



Väl framme inspekterar vi blackboardtavlan och ser att dagens pass lägger fokus på teknik och styrka och för en gångs skulle inte uppkastningar! ;)

Jag teamades upp med Ola, en riktig fighter när det kommer till ryck (som var dagens tema). Vi körde snatch-complex med high pull, hang power snatch och hang squat snatch. Vi jobbade oss upp med vikten och stannade på 65 kg. Drömmen hade varit att göra en bodyweight snatch, men då jag aldrig tränat på ryck tidigare så fick jag nöja mig här.


Ser åtminstone fokuserad ut i blicken! :)

Efter detta gick vi över till Front squats: 3-3-3-3-3. Jag och Ola hade ingen rack så vi fick helt enkelt frivända upp vikten på axlarna innan vi böjde. Ändå avslutade vi med en 3:a på 110 kg.

Sist ut: Press: 5-5-5. Efter lite teknik-coaching avslutade jag med en 5:a på 80 kg.

Tisdag:
Efter att ha varit iväg en lååång dag med övning med jobb där jag endast lyckats få i mig två proteindrinkar och två kalla och torra portioner gröt så fanns det en risk att dagens pass inte skulle bli speciellt lyckat. Började väldigt trevande med högreps knäböj samt frontböj, gick därefter över till over head squats som var betydligt roligare. Efter att ha tvingat mig genom ytterliggare några benövningar körde jag istället 3-3-3-3 frivändningar på 80 kg innan jag tackade för mig...

Alltså, haft två dagar nu där jag bara kört ett pass per dag, vilket är ovanligt lite för att vara mig. Normalt så brukar jag ändå pressa in två pass om dagen och ibland tre, som i söndags... Jag får helt enkelt skärpa mig! :)

Nåja, nu sitter jag nyduschad i soffan iförd ett par shorts och inväntar john blund... Ska dock steka upp lite äggvita och kasta in i brödintaget innan jag däckar i sängen. Såklart inte utan en av mina nya favoritprodukter:


Har allt som oftast problem med att varva ner efter träningen och sover ofta oroligt, framförallt på diet. Men med den här bad-boyn' sover jag som en STOCK genom hela natten!

Hoppas att alla läsare har haft en bra dag! Godnatt på er! :)


CrossFit Malmö - This is how we roll! ;)

Friday Fun at CrossFit Malmö!

Publicerat: 2012-05-06 kl. 22:48:23
Som många i min närhet redan märkt så är CrossFit Malmö mitt nya favorit-place to be!

Satte mig på bussen in mot Malmö, lika förväntansfull som vanligt inför de här passen. Jag måste säga att det är en enormt härlig känsla att vara så här nyfiken och taggad inför en ny träningsform efter alla dessa år av gnetandes bland vikterna i "vanlig gymanda". Upptäckten av CrossFit kom i precis rätt tid!

Som så många vet så började jag verkligen tröttna på att gå i samma spår, alltid...

Väl inne på CF Malmö välkomnar personalen mig lika varmt som tidigare gånger och det känns väldigt ödmjukt och personligt. Ägaren där förklarar att "Idag är det Fredags-WOD, då brukar vi kickbacka lite, relaxa, ha kul och köra lite lättare... Mån-tors kör vi däremot på med klassiska, tuffa, WOD's!". För en liten, liten stund känner jag en unns av besvikelse, då jag räknade med att bli slutkörd... "Nåja, kan ju vara kul med en lugnare träning också!", tänkte jag.

Blickar bort mot blackboard-tavlan och ser dagens WOD:

Vänta nu här... "kickbacka", "relaxa"...?!

Inser gaaaanska snabbt att den här eftermiddagen inte alls kommer vara a walk in the park och sipprar vidare på min Rage... "Här behövs nog även en Celsius", tänker jag, och rotar fram en ur träningsväskan...

(Nu ska jag försöka förklara träningsupplägget utan att det leder till några grova missförstånd)
Instruktören delade in oss i grupper om fyra personer, i varje grupp var vi två lag á 2 personer.

Det ena laget börjar med första övningen under tiden det andra laget tittar på. Så fort det första laget är klar med övningen så börjar det andra laget med samma övning. Hur man fördelar arbetet inom laget är helt frivilligt.

Så: Lag1 i vår grupp börjar springa med KB och rundar huset... snart därpå dyker de upp, andfådda, runt andra hörnan och stormar in över mållinjen. Jag och min partner greppar handtaget och börjar springa, under tiden vilar Lag1. När vi kommer in i mål börjar då Lag1 med nästa övning som är 50xThrusters under tiden som vi i Lag2 hämtar andan. När Lag1 avverkat 50 reps så tar vi över och gör 50 reps... och så fortsatte det.

Under den sista KB-run fick jag en uppkastning, som jag dock lyckades svälja igen.

Något jag tycker är oerhört fascinerande med CrossFit är sättet som det får folk att connecta! Om vi tar fredagens pass som exempel så är vi fyra lite halvkyliga killar som placeras ihop. Efter ett par stela hälsningar så står vi tysta och väntar på att WOD:en ska ta vid... en halvtimme senare, när vi går i mål har vi tightat till oss och stämningen är likt en avslutningsscen från 90-talets "Mighty Ducks": "USA, USA, USA!!!" :) Ju längre tiden går, desto mer pushar vi varandra och när passet är avklarat så är det mycket ryggdunkningar och mycket avslappnat prat - Tänk vad en halvtimmes gemensamt blod, svett och tårar kan göra!

Fick idag frågan på hemmagymmet "När ska du börja tävla i CF då... Du KAN ju inte göra någonting halvdant?" och visst är frågan befogad. Jag är vääääldigt ödmjuk inför den här träningsformen och jag vet att jag är en glad amatör med en LÅNG väg att vandra innan jag kan mäta mig mot andra, men om jag så mycket som behåller en tiondel av den träningsglädjen jag känner när jag utövar CF så kommer jag att satsa mer och mer på detta! Vem vet... Om ett år kanske jag planerar att försöka mig på en tävling? :)

Blev ett långt inlägg här, längre än vad jag tänkt... Avslutar med att säga: Gårdagens pizza på ätardagen var GUDOMLIG!!!


Formcheck: 2012-05-05. 13 Veckor från SM i Athletic Fitness...

Tillbaka på hemmaplan!

Publicerat: 2012-05-02 kl. 20:32:34
Röken efter en vecka på resande fot har nu lagt sig...

Från tåget rakt in på jobb tidigt i Tisdags och det kändes i kroppen att man varit iväg några dagar och inte haft några riktiga rutiner. Så efter jobb blev det ett hederligt bröstpass - "Vanlig" styrketräning är det lätta och går alltid att ta sig genom!

Storhandlade efter träningen, gjorde matlådor och kom i säng i tid, för att vara hundra procent back on track idag.

Försökte sova ut för att vara redo inför nattens jobb och efter en kort morgonpromenad blev det frukost och sedan färd in till malmö för ett pass på CrossFit Malmö.

Ronja, som jag lyckats övertala att få med mig dit gick under promenaden dit och gjorde sig själv nervös genom att oroa sig över eventuella övningar som hon inte alls hade koll på! Hon är helt enastående vad gäller att noja upp sig! :)

När vi kom dit fick vi ett väldigt bra mottagande! Personalen presenterade sig, lät oss träna gratis, samt bjöd på en god Swebar Pepparkaka under tiden vi väntade på dagens WOD.

När vi inspekterade tavlan om dagens WOD kunde vi båda slappna av:
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 of:
Hand stand push-ups
Goblet squats (24/16)
100 m Kettlebell-run

Ronja kom in först bland tjejerna i sitt heat men hon var så uppe i varv att hon inte noterade tiden. Jag kom in först på 11:36, fullkomligt hög på endorfiner! När instruktören kom fram för att berömma mig så tror jag tillochmed att jag omfamnade honom och pustade ut orden "Fyfan vad kul!!!"... Ja, vi har alla olika definationer av vad man tycker är kul!


Nöjd kille! :D

Direkt efter passet blev det min recovery drink deluxe! ;)
35g Complete Protein (Päron/Vanilj), 15g L-Glutamine, 30g Fast carbs... Nyss påbörjat en ny påse Päron-protein efter en period med Blåbär.. hade glömt bort hur god päron-smaken var!!!

Så, dags för ett mellanmål nu iform av minikeso och paranötter... Sitter redan och filar på när jag ska in och köra nästa pass på CrossFit Malmö!

Känslan efter träningen kan man väl beskriva med... "Can't breathe, can't move... want more!" :)