Let there be carbs!

Publicerat: 2010-11-29 kl. 15:13:59
Nu är det nedförsbacke mot lund, det känns fantastiskt bra!

Har börjat handla hem "riktig" mat nu och för sista gången på VÄLDIGT länge behövt gräva djupt ner i fiskfrysdiskarna, usch! Även broccoli kommer inte infinna sig i detta hushållet under en lång tid framöver!

 
Köket börjar återhämta sig igen! En underbar syn! Även frysen börjar må bra! ;)

 
2010-11-25 (ca en vecka gammal dvs): Väldigt tom på kolhydrater men full på salt och vatten.

Ikväll börjar jag med min högrepsträning, som kommer hålla på mån, tis, ons och efter dessa passen får jag också fylla på med lite extra kolhydrater i form av potatis, för att få in lite glykogen i musklerna innan vattnet stryps (som just nu ligger på 8L om dagen).

Vad som också är väldigt skönt just nu är att jag inte kör mer cardio iår. Tacksamheten över detta är ju total med tanke på snöstormen som råder här nere i söder. Försöker hålla mig inne så mycket som möjligt!

Att gå och handla dessa dagarna har varit helt fantastiskt (vilket också märks på kontot!), men varje gång jag funderar på vad jag är sugen på så kommer jag faktiskt inte fram till något speciellt. Återigen faller tankarna på "friheten", dvs känslan av att ta dagen som den kommer och unna sig något när man känner för det är precis vad jag saknar. Även om köket numera är fullt av allt från godis, kakor till mängder av vanlig mat och husmanskost så kan jag faktiskt inte komma på något som jag verkligen saknar just nu... Jo, en sak: You know it - Pannkakor! :)

Andy sa att efter denna dieten kommer jag inte ha samma sötsug som jag haft efter tidigare dieter och det ligger kanske något i det trots allt, varför vet jag inte. Vad jag dock vet är att jag inte känner ett tvång av att trycka i mig en massa onödigheter som jag gjort tidigare år, "bara för att".

Friheten, det är det jag saknar! Snart är det här!

Det är många som sagt att de ska komma och stötta mig på lördag, vilket betyder oerhört mycket! "I nöden prövas vännen" sägs det, därför värmer det mycket när vänner kan tänka sig att köpa biljetter och ta sig till lund endast för att visa att de faktiskt bryr sig och att jag betyder något för dem - TACK! Jag hoppas jag kan göra er alla stolta! :)

Har ni fest eller?

Publicerat: 2010-11-27 kl. 06:06:17

Sista tidiga morgonpromenaden!

Åh, vad skönt! Då har jag för sista gången denna dieten behövt, likt en överförfriskad ryss behövt slumra mig upp för djävulen själv för att stänga av klockan! Ingen människa ska behöva gå upp klockan 04:00 varje dag, INGEN!

När man dessutom går förbi lägenheter som har efterfest så inser man att man är uppe för tidigt...

Då det är halv snöstorm ute så tänkte jag därför köra min sista morgoncardio på World Class 24h-Gym där jag också har ett kort, just av denna anledningen. Men för andra gången på väldigt kort tid har min inpasserings-tagg slutat att fungera. Så efter ett par väl valda ord fick jag helt enkelt traska runt Trelleborg city i nästan en timme...

Julstämningen börjar så smått sprida sig i Olsson-lyan och igår kunde jag inte hålla tillbaka mysinfallen när jag var på ICA Maxi. Grundidén var fisk, ägg, broccoli och potatis, medans slutresultatet blev allt annat.

Eftersom jag kan börja leva normalt om en vecka tyckte jag därför det var läge att börja köpa på sig lite "trevliga" saker för att ge köket en lite mer human look igen.

Ett axplock av det jag inhandlade: Vaniljyoghurt med äpplesmak, pepparkaksdeg, frödinge pepparkladdkaka (som väntar i frysen på mig), glögg och glöggset, nötter, marabou vintervit, lite olika creme fraiche och dylikt att steka framtida kyckling i, vispgrädde, sylt... Ja listan kan göras lång!


Let there be christmas!

Eftersom jag är så himla snäll kring jul har jag bakat ett julbröd till mina kollegor på avdelningen på jobb, givetvis får jag inte själv ta del av den, men hoppas den smakar hyfsat trots allt... Och oroa dig inte Strandqvist, jag kommer upp med en likadan till er i Trelleborg! ;)


Är någon intresserad av receptet så hojta till!

Tills vi hörs igen önskar jag alla en trevlig jul och en lugn och skön helg!


Man, these times are hard...

Publicerat: 2010-11-26 kl. 06:11:56
Nu är det jobbigt... Men om det inte vore jobbigt så hade det kanske varit så många fler som faktiskt tävlat inom de här sporterna?

Jag vill så mycket! Ibland önskar man att man bara kunde luta sig tillbaka och åka med i karusellen man satt sig i, men alltid, humörmänniska som jag är, så vill jag påverka allting och kan allt för ofta känna frustration över saker jag inte ens kan styra över. Andy brukar säga "Man kan inte styra över livet" och det borde jag använda mig mer av i vardagen.

Sista cardiopasset för denna dieten närmar sig och det borde göra mig gladare (Ja, tro det eller ej - Jag är trött på cardion!), men istället gör det mig mer stressad. Har jag verkligen kört all cardio jag orkat/borde ha gjort?


Trelleborg by night!

Det känns iaf som att jag prickat rätt, för nu är jag precis på gränsen till att vara helt slut. Vilket bör ge mig en bättre laddning.

En vecka kvar nu! En vecka av att känna sig som Indiana Jones när man står och lägger potatisar på vågen i hopp om att nå rätt antal gram. "Om jag tar bort denna och lägger till en lite mindre istället då?"... En vecka kvar tills jag kan skita fullständigt i om potatisjäveln väger 50 eller 55gram!

Givetvis har jag redan nya mål uppsatta, planer som jag kommer börja smida på direkt efter Decembercupen (och eventuellt luciapokalen om jag kommer få ställa upp där)... Det kommer mer om detta senare! :)


På min rundvandring inne på ICA Maxi igår... Är det bara jag eller kollar de jävligt snett mot mig?!

Oavsett alla godsaker runt om mig som lockar så är det faktiskt inte "suget" som gnager på mig, utan friheten! Det är nog ett vanligt missförstånd i signalerna kroppen skickar till alla som är på diet. Känslan av att ha ingen pardon, av att aldrig kunna ta ett sidospår. Att aldrig kunna köra inom pizzahaket på vägen hem och ta en lugn kväll framför tvn när man känner för det. "Jag vilar idag för att komma tillbaka starkare imorn" är ett talessätt som inte existerar i tävlingstider, varje dag räknas!


Det blir inte mer spännande än så här just nu...

Till sist en liten shoutout till två personer som just nu betyder väldigt mycket: Julius och Mathilda - TACK!

"Är det sån där aerobics?!"

Publicerat: 2010-11-24 kl. 12:17:49
Ja vart ska man börja. Dagarna går väldigt sagta just nu och längtan är Enorm! Dagarna i ända går man och dagdrömmer om känslan av att ha klarat denna uppgiften. Med tanke på allt som hänt runt omkring mig så har den här dieten känts mycket jobbigare än vad den normalt brukar göra.


Dagsformen kl 4.00 imorse. Not a carb in sight!

Det är så oerhört skönt att alla på min nya arbetsplats verkar intresserade och stöttar mig i min satsning nu när det är så kort tid kvar och jag hoppas de tar mig på allvar när jag säger att jag kommer bjuda igen dubbelt upp när detta är över! Jag får stå för vetelängderna under hela julen! :)

Sen finns det människor som inte alls verkar besitta samma känsla vad gäller empati(?) verkar det som, något jag börjat fundera över mer och mer. Det kom fram en under gårdagen (tisdag) och sa "Jag hörde att du ska tävla, är det i sån där aerobics?!" jag: "Hehe, nej inte direkt.. ska tävla i kroppsbyggning är det tänkt." kvinnan: "Jaha! Men det är väl inte sån där där man oljar in sig i en tanga och bara spänner sig lite?! *Gjorde lite ap-rörelser*".

Som sagt, vart börjar man...? Funderade en stund på detta efter vi haft den efterföljande diskussionen. Är det normalt att gå in i den här typens diskussion på sättet hon gör? Är jag extra känslig när jag lever på fisk och broccolli? Eller är det just kroppsbyggning/fitness-sporter som är tabu?

Efter att på ett ödmjukt sätt förklarat för henne vad tävling faktiskt går ut på så verkade hon dock betydligt mer förstående. Att "olja in sig i tangas" är något som efterföljs av månaders diet, psykkrig med sig själv, ändlösa promenader kl 4 på morgonen, relationer som tärs och ett djävlaranamma som sätts på hårt prov!

Man axlar rollen som piänjär i många grupper, då vetskapen om den här sporten allt som oftast är obefintlig och i många fall känns det som att folk tar en på allvar när diskussionen är över och det är hur kul som helst! Frågan är bara om den allmäna vetskapen om de här sporterna någon gång kommer öka, eller om det i folkmun alltid kommer handla om att "Olja in sig i tangas och spänna sig lite"?

Sista morgonpromenaden á Måndagmorgon!

Publicerat: 2010-11-22 kl. 06:06:42
Då börjar nedräkningen. Varje dag känns så mycket bättre!

Sista cardiopasset kommer att vara på söndagkväll, vilket innebär att varje promenad jag betar av denna veckan blir den sista för den dagen under denna dieten. Det gör det lite lättare att gå upp kl 4:00 varje morgon :)

Fått hem lite nytt kosttillskott som jag ska prova på efter tävlingen, gillade Jack3d från USP Labs så fortsätter prova deras saker:

Förhoppningsvis kan man bli stor och stark på detta! :)

Dagens mattips till alla där ute som inte tänkt olja in sig och ställa sig på scen inom den närmsta tiden:

Toppa med GB's chokladkross! :)

Nu blir det jobb i statligt tecken, hoppas alla får en härlig måndag, det tänkte jag minsann ha!

Nu närmar det sig!

Publicerat: 2010-11-21 kl. 20:35:55
Inte långt kvar nu...


En något suddig bild, något kalsongerna kompenserar för! ;)

Alltså mindre än två veckor kvar tills man står där inoljad och härlig och för första gången under dieten känns det som att det faktiskt kommer se bra ut i slutändan!

Det har varit många intressanta tankar som slagit en nu i slutet av dieten och jag har analyserat dessa mycket.

Sinnet är ju väldigt intressant egentligen, hur lätt det kan motarbeta eller sammarbeta med resten av din kropp.

När jag fick beskedet om att det var omöjligt att vara ledig den 10e december (vilket jag behövde för att kunna väga in i göteborg) så fattade jag beslutet att hoppa av årets satsning. Varje dag innan det gick man i tankarna om vad man så gärna vill göra och/eller äta och hur bra allt blivit om man bara fått det. Ändå när yxan föll så kunde jag inte hoppa av. Jag köpte hem "vanlig mat" och satt hemma i lägenheten men ville helt enkelt inte göra något annat än fortsätta dieta.

Man blir så fixerad av tanken av att få lägga händerna på det som är utom räckhåll, men när man väl får det så är det inte lika kul längre. Frågan man bör ställa sig själv när det börjar bli jobbigt i diettider är: Vad är det jag egentligen vill? Svaret för mig var och är solklart: Jag vill ha ett kvitto på att jag kan utsätta mig själv för tester och påfrestningar som inte många andra klarar av.

En annan intressant sak är alla de cravings som slår mig. (Har alla andra det likadant?)
Visst är man sugen på det klassiska; Latte, hamburgare, pizza, glass. Men de värsta cravingsen jag just nu har är sånt som jag i normala fall aldrig äter. Senast jag åt risi frutti var när jag bodde hemma hos mamsen, dvs för ca 6 år sedan, men NU av någon oförklarlig anledning så kan jag inte sluta tänka på det, JAG MÅSTE HA EN!!! Craving numero 2 är rostade mackor, något jag också väldigt sällan äter offseason. Favoritmaten pizza som jag däremot alltid äter året runt känner jag inget sug efter över huvud taget - Mycket märkligt!

The mind works in mysterious ways helt enkelt!

Cardionöjet just nu är att gå en promenad ner till ICA Maxi och gå runt i butiken likt ett litet barn med en Toys R' Us-katalog i handen... "Den vill jag ha! Deeeen vill jag ha! DEN VILL JAG HA!!!"... Man lyckas ju hitta hyllor man aldrig tidigare tänkt på när man är på diet också! :)

Har ju dessutom samlat på mig en hel hög med recept på maträtter och bakverk som jag tänker sätta i verket inom bara 2-3 veckor.

Vad mer?... Jo, jag har redan bestämt mig för hur min meny på hard rock café kommer se ut den 11e december! För oavsett tävling eller ej så är Gothia Towers bokat från 10-12 dec, frågan är bara om det kommer bli en eller två hotellfrukostar! :)

Indiana Jonas: Jakten på den försvunna formen!

Publicerat: 2010-11-09 kl. 09:09:09
Igår var väl en sisådär rolig dag...

Fick beskedet från mitt nya arbete att det är helt omöjligt för mig att få ledigt i samband med Luciapokalen, vilket innebär att den tävlingen inte kommer få uppleva min fula nuna en sista gång - Jättetråkigt!

Iochmed detta kände jag att det inte längre fanns någon motivation att fortsätta dieta. Visst, Decembercupen har vi ju, men den finns även kvar nästa år när jag tänkt gå över till Fitness.

Så käkade min sedvanliga dietlunch, deppade lite, åkte mot Trelleborg, tog en kaffe med Nathalie på espresso house för att diskutera (svart kaffe givetvis). Ringde även min bror för att rådfråga lite om hur jag borde göra. Vi var alla överens om att det inte fanns någon anledning att fortsätta pressa sig i veckor för en tävling jag egentligen inte ens satsat mot...

Väl hemma sjönk jag ner i datorstolen och försökte få lite studier gjorda. Funderade länge på vad jag skulle unna mig till kvällsmat en dag som den, men det slutade med att jag åt min vanliga dietmat. "Lyxen" blev att jag la till en proteindrink på mitt favoritproteinpulver med 2 dl minimjölk och vart jättenöjd.

När småtimmarna närmade sig och det var dags att knyta sig gick jag så ut på toaletten för att göra mig klar för horisontalläge och kände då när jag såg mig i spegeln att det inte var speciellt rättvist mot mig själv att avbryta så här nära. Jag måste ha ut något av detta!

Så vips, så var man tillbaka på banan, delvis åtminstone! Kommer ha ett par dagar nu där jag känner efter. Just igårkväll och idag har motivationen varit på topp, men ska suga på den här karamellen ytterliggare en kort period för att bestämma mig för om det verkligen är värt att köra sista veckorna mot DC eller om jag ska hoppa av... Time will tell! :)

Idag är jag väl mest stolt över att jag inte gjort som många andra säkert hade gjort, vilket är att efter beslutsfattandet gått rakt ner på närmsta pizza/burgarhak och "unnade" sig något. Att man går hem och äter sin dietmat fullt ut visar väl att man inte är redo att släppa taget om detta riktigt än! :)


Pendeltåget 2010 mellan himmel och helvete

Publicerat: 2010-11-07 kl. 12:51:29
Inte varit så mycket bloggande på sistone, av diverse anledningar.

Min dagliga sinnesstämning pendlar mellan en pensionär som sitter utanför apoteket på morgonen och väntar på öppning, som sedan inser att det är röd dag och att det är stängt, jämfört med en tjock människa som hittat en aftonbladet-diet som uppmanar till delicatobollfrossa. Sammanfattningsvis: Det går upp och ner!

Att ögonen inte är ärliga mot en tillhör iofs vanligheterna under diet, men oavsett om man känner sig osäker så har man fallskärmen i "oavsett vad så är det lång tid kvar, det hinner du fixa till!". Nu är det ju dock inte lång tid kvar längre och enda fallskärmen man har kvar nu är "Du kan alltid hoppa av!" och den vill jag inte använda mig av.

Cardion har trappats upp något och träningen har övergått till ett schema mer anpassat till att bibehålla massa så här i slutet. Det baseras mycket på att köra kort och räknad vila mellan varje set, något som jag tror jag kommer använda mig av även offseason framöver, då det ger en väldigt ökad fokus i träningen.

Jag finner dock vardagslyckan i att fluffa mig till sjunde himlen. Favoriten just nu är:
200g frysta hallon
40g Scitec vassle á la Strawberry/White chocolate
1 msk lättkesella
Smaksätter med kanel, hermesetas, lite vaniljpulver och lite kardemumma. Känner jag för att lyxa till det rejält och sprida julstämning så dimper jag även ner lite saffran i skålen!

Har dock beställt hem Scitecs Vanilla very berry-smak i samma protein då jag hört att det ska vara snäppet vassare att fluffa, så väntar spänt på ordern! :)

Jag ska dock göra mitt bästa till att uppdatera er mer dagligen nu under sista månaden. Främst för att jag kan behöva skriva av mig lite, men också för att jag kan behöva pushas lite extra nu i slutet!

Avslutar med en liten magbild!