En av de bättre helgerna på länge!

Publicerat: 2012-04-29 kl. 20:08:36
Tänk vad en liten get-away kan göra!

Jag hade väl en och annan fundering över vad den här resan skulle ge mig, jag kom hem med SÅ mycket mer (och då syftar jag inte på några STD's eller stora shoppingpåsar)! ;)

Först och främst skulle den familjära nerven få sitt, därför var jag i Norrköping från Ons-Fre, där jag hängde lite mer brorsan och hans fru. Uppskattar verkligen att få träffa honom även om det händer allt för sällan! I Norrköping körde jag dock ett litet pass med Fitness5-Kungen Erik Anklew som påminde mig om hur tufft vi lite tyngre killar har det i just F5. Lillknutten reppar ju sin egen vikt hur många gånger som helst i vilken övning som helst!?

Nåja, fredagen kom till slut och jag satte mig på tåget till Stockholm där jag kom in på mitt hotellrum något tidigare än planerat. Det första jag då tänker är "Yes, jag hinner med ett tidigt träningspass!" och börjar duka upp mina matlådor och kosttillskott. Blotta synen av det får mig att tänka "Hur jävla knäpp är jag egentligen?!":

 
Gott och blandat!

Sagt och gjort, valet av gym föll på SATS Spårvagnshallarna, ett gym som jag verkligen gillade! I princip halva gymmet bestod utav funktionell träning: Boxar, monkeybars, möjlighet att springa med viktsläde, tyngdlyftarstationer, kettlebells, medicinbollar osv.. övriga gymmet var ungefär 25% cardio och 25% gym.


5 Rounds for time:
15x 225pound deadlift
20x box jumps (24¨ box)
25x Pull ups
18:46... Ödmjukt!


Så resten av dagen var jag i Julias händer som skulle visa mig runt stan. Hennes tanke var oftast god, men hon har ofta också lite otur när hon tänker! Allt som allt en helt godkänd guidad rundtur i stan! ;)

Lördagen: TEAMTRÄFF!

Upp i god tid och började rådfråga med Julia om hur jag skulle ta mig ut mot Järfälla. Upphämtad av min älskade coach Martin Hanzel och sedan fortsatte vi bort mot Fairing. Det var första gången jag fick se hur Fairings lokaler ser ut och detsamma gäller Fairing Gym.

Stämningen var hur bra som helst och vi satt länge och mös med lite kaffe och proteinbars och pratade om allt möjligt. Satt med på en föreläsning som en av Fairing Gyms nya ägare höll i (Magnus Ågren) som var väldigt intressant. Han sjösatte även en praktisk del av föreläsningen om ett träningsupplägg som är grymt vad gäller fettförbränning utan att behöva köra cardio. Jag fick äran att vara "försöksdocka" ute i gymparken och FY F** vad jobbigt det var! Passet tog typ 30 min totalt och jag var så slut i kroppen att jag inte kunde stå upp. Efter en massa BCAA så rundade jag dock av träningsdagen med lite chins och dips. Tänkte inte lämna redan här utan jag satt kvar i ett par timmar till och pratade med Magnus och hans fru/co-owner Katarina om allt mellan himmel och jord.


Efter ett par dagar av provisoriska matlösningar känner man inte sig i fysisk toppform precis! :) Här 87,5 kg.

Söndag: Main Event: CrossFit Nordic.
Detta hade jag sett fram mot en längre tid! Tog mig dit via min ack så smarta smartphone och gymmet var mer eller mindre bara en tjock plåtdörr ut mot trotoaren i centrala stockholm, jag träde rakt in i gymmet!

Var där i god tid och kände lite på stället innan dagens pass skulle gås genom:
8 Frivändningar (60/45 kg)
200m löpning
4 Burpees
1 min vila...
Instruktören var väldigt pedagogisk och jag fick många bra tips under teknikövningen vad gäller frivändningarna.
Sluttiden på min första officiella WOD blev 8:50, vilket jag är ganska nöjd med, även om det var en lättare WOD.

Stannade kvar efter WOD:en och körde frivändningar. Stannade vid 3:or på 80 kg som gick väldigt bra (inte så konstigt med tanke på miljön jag var i). Jag höll på att nöta frivändningar tills jag inte kunde förmå mig själv att göra ett enda lyft till!


Grym atmosfär!

Nåja, sitter i skrivande stund på tåget hem med en kopp kaffe i ena handen och laptopen i högsta hugg och reflekterar över den här helgen. Utan tvekan redo för en att ta mig an resten av dieten - Nu kör vi!

Skönt att vara ledig - då hinner man träna mer!

Publicerat: 2012-04-26 kl. 06:10:03

En liten minisemester hägrar!

Efter arbetspasser igår (tisdag) satte jag mig direkt på tåget till Norrköping, där jag i skrivande stund befinner mig hemma hos min bror. Klokan är 5:55 och det är ett morgonpass på schemat! :)

Träningen går riktigt bra faktiskt. Jag hinner med en hel del "extrapass" på gott och ont. Tisdagens schema var tex:
06:30: CrossFit Freja: 6:28 min, 1 km rodd, 2 km löpning.
13:00: 30 min backintervaller på lunchen.
18:30: Gympass á la axlar.

Agendan idag blir väl något liknande, vi får se!

Just nu har jag dock ett par dgar framför mig i norrköping och stockholm där jag måste få i mig min dietmat på något sätt!

Avslutar med en minutfärsk, trött, bild!


Vid närmare eftertanke så är jag nog bara dum...

Publicerat: 2012-04-18 kl. 20:24:49
Måndag:
"Vilodag, idag blir det lugnt.. tar mig upp till gymmet och traskar lite på rullbandet eller kör lite rodd."... Tanken var ju åtminstone god!

Istället träffade jag Patrik, en eldsjäl vad gäller Crossfit och tillika väldigt ödmjuk och sympatisk. Så när han skiner upp som en sol och säger "Kan du inte köra denna WOD (och pekar mot sin mobilskärm)!? - Då är det svårt att säga nej!

Sagt och gjort:
For time:
Reps: 50 - 35 - 20 of:
Handstand pushups
Chins
Sluttid: 14:15...

Detta var första gången någonsin som jag provade på att göra handstand push-ups och istället för att "prova på" och öva lite teknik i övningen i fråga så väljer jag såklart att köra en WOD... Ibland blir jag så trött på mig själv!

Nåja, drygt en kvart senare satt vi där båda två - utslagna! Efter några minuters återhämtning flyttade jag mig ut i receptionen där jag fann ny energi:

Som en ny människa!

Tisdag:
En dag som inte var upphetsande på något sätt! Jag fick jobba över ett par timmar, vilket resulterade i ett helt för sent träningspass. Blev ett hederligt axelpass, modell intensivt, för att hinna hem och äta sen komma i säng i tid. En ny avslutningsövning vad gäller axlarna är alternerande hantelpress utan ryggstöd.

Onsdag:
Ännu en "vilodag": CrossFit!
Började med att värma upp axlarna (som jag måste bli betydligt bättre på att göra!) med tanke på att de fått jobba hårt de senaste dagarna. Dagens WOD var "Klepto":
4 rounds for time of:
27 box jumps 24¨
20 burpees
11 squat clean 145 pounds
Denna var betydligt värre än vad jag hade väntat mig och squat cleansen tog kål på mig fullständigt! Den tiden jag tjänade in på mina upphopp och burpees tappade jag rejält på cleansen... Sluttiden blev: 20:03 - Under all kritik! Men som sagt, jag är ju en del kg från den vikten jag anser vara optimalt för att köra CF! Men det kommer :)

Så, rundade av med lite teknikövning á la ryck och styrkefrivändningar innan jag traskade hemåt... Nu blir det kyckling, ris, lax, ägg, ärtor i en enda stor röra framför Champions League-fotbollen! :)

Imorn är det dubbla pass - YAY!!

Kommit in i bra rutiner...

Publicerat: 2012-04-16 kl. 00:02:27
...Jag har alltid varit typen som gillar att slöa på lunchrasterna, men efter att ha kommit in i rutiner som innefattar träning på lunchen så känns det riktigt bra!

Har fantastiska kollegor och en bra arbetsplats generellt som förespråkar träning, vilket gör att vi som tränar ofta får möjlighet att gå från arbetet lite tidigare så vi hinner med både träning, dusch och en snabbmåltid... Här är CrossFit helt perfekt!

Idag körde jag en något modifierad version av "Hammer":
5 rounds...
135 pound (60 kg~) power clean x5
135 pound (60 kg~) front squats x10
135 pound (60 kg~) jerk x5
20 burpees (Originalet innefattar 20 chins, men då vi inte har ett räcke i jobbgymmet ersattes dessa med hederliga burpees)
Rest 90 seconds...
Sluttid: 17:39...
Avslutade med lite upphopp och jumping jacks innan det blev snabbdusch och snabbkäk och en fortsatt arbetsdag! :)

Efter jobb tog jag mig upp till gymmet för ett hederligt ryggpass, där de viktade chinsen gick ovanligt bra. Alla övningar som har ett sammanhang med kroppsvikten blir så mycket enklare för varje hg man tappar! :)

Imorn är min första sänkning och går då ner till 2500 kcal/dag. Sänkte endast kolhydrater den här gången i mitt försök till att prioritera mitt intag! ;)


2 veckor. 2 kg. Känns skitbra!!

Publicerat: 2012-04-13 kl. 15:38:01

Första två veckorna av dieten är avverkade, helt utan anmärkning elle direkta svårigheter!

Det fungerar riktigt bra att synca allting med jobbet och jag har ofta möjlighe att i springa intervaller eller köra något enklare Crossfitprogram i gymmet på jobb (utrustningen är begränsad).

Står i skrivande stund på löparbandet på SATS i Helsingborg, dagen till ära. I normala fall totalförbjuder jag att köra cardio i direkt samband med styrketräningen, men då jag ska fylla på lite idag (samt att man betalat sats svindyra en gångsavgift) så kan man lika bra passa på! ;)

Passet:
5x bänkpress (sista tre set på 120kg. 10 reps, 7 reps 6 reps).
4x Snedbänk x10 reps á 90 kg.
4x sneda hantelflyes x10 á 30 kg.
Avslutade med tre set pec dec, tre set press i maskin och lite blandade tricepsövningar...

...Var dock inte helt nöjd så körde även lite hamstrings:
4x raka marklyft x12 á 60 kg.
3x stående lårcurl.

Och alltså nu: Hamsterbandet! :)


Påsk... vad är det?

Publicerat: 2012-04-07 kl. 21:25:07
Som vanligt firar jag inte högtider, jag går mest runt som en surkärring och gnäller över att allting stänger tidigare - inklusive gymmet!

En liten glimma ljus i högtidsmörkret är visserligen att vi har bättre betalt på jobb! ;)

Dieten flyter på väldigt bra och jag har redan efter ca en vecka tappat två kg. Ett bevis på hur mycket onödig vätska man går runt och bär på som en konsekvens av en hel del dålig mat... Ha i åtanke att jag endast talar för mig själv här, som råkar vara liiiiiiite väl glad i pizza! ;)

Igår körde jag ett tidigt morgonpass Crossfit för att ha kvällen fri, en kväll som ägnades i TV-soffan till favoritserierna.. är fullkomligt hooked på Walking Dead och Game of Thrones för tillfället. Som vanligt snöar jag in mig i något så fort jag tar mig ann det!

Gick upp vid fem och påbörjade min uppladdning inför passet! (Rage Nitro, BCAA+ och en espresso) :) Hur som helst, WOD var följande:

200m rodd
25 chins
200m rodd
30 burpees
200m rodd
35 sumomarklyft (35 kg)
200m rodd
40 armhävningar
200m rodd
45 situps
200m rodd
50 knäböj
... Sluttiden blev 14:09, vilket var något snabbare än väntat. Så jag avslutade med ca tjugo minuters promenad.

Idag var det däremot ett hederligt bröstpass som stod på schemat efter påskaftonsjobbet. Då det "vanliga" gymmet har stängt fick jag träna på vårt obemannade 24-timmars gym, ett gym jag inte alls trivs lika bra på men som fungerar i nödfall.



Tar alla chanser jag kan att leka av mig! ;)

Blir en tidig och lång arbetsdag även imorgon och träningsplanen är att hinna med lite löpintervaller på lunchen och benträning på kvällen, så det är väl bäst att jag får min välbehövliga skönhetssömn! ;)

Ca 17 veckor till SM i Karlstad... Känns ovant att redan vara igång med dieten! Vi får hoppas på att det leder till något riktigt bra! :)

Godnatt alla fitnessfitghters!

Cardio... "Men vikterna kallar på mig!"

Publicerat: 2012-04-04 kl. 22:17:16

... Jag kunde inte ha sagt det bättre själv!

Satt i receptionen på gymmet med min Rage Nitro, egentligen skulle jag bara köra cardio idag, men ville verkligen ut och tafsa på hantlarna!

Då kommer spralliga Ronja ut från gymmet efter att ha haft en kund och säger "Åh, jag ska egentligen bara köra cardio nu, men vikterna kallar på mig! Vad ska du köra?" Jag: "Jag ska egentligen bara köra cardio, men du vet... vad ska du köra?!"... Så vi bestämde oss - gemensamt och i samförstånd - för att köra ett litet bicepspass tillsammans innan vi ställde oss på hamsterbanden.

Jag tränar normalt sett aldrig biceps eftersom jag tycker det är det enda på min kropp som vuxit en hel del genom åren, så de får gärna hålla sig i de bakre kulisserna, men det var kul att köra lite hawaii-övningar med Ronja, det måste jag erkänna! Nu dröjer det nog ett bra tag innan nästa bicepspass :)

Cardion kan väl ha sin charm, men där är en speciell känsla som infinner sig när man sipprar på sin Rage och rör sig in mot gymmet för att köra några av sina favoritbasövningar... En känsla jag uppskattar så mycket att jag utan tvekan kör på för mycket med styrketräning under vissa perioder. Men, om Mikael "Prime" Hollsten kan köra på och "Aldrig Vila" så kan väl jag också?! ;)

Hemma och strandad i soffan med middagsmatlådan (Kyckling, lax, ris, ägg, grönsaker) och en hel del vatten tillsammans med Champions League-fotbollen...



Ännu en lyckad dietdag till handlingarna! Feels good to be back! ;)


Gentlemen - Start your engines!

Publicerat: 2012-04-02 kl. 22:47:42
Kick off!

Har tagit en kortare blogg-paus eftersom dieten och satsningen inför SM har varit runt hörnet, vilket brukar innebära intensivt bloggande hela vägen fram till scenen - Det är trots allt det jag själv tycker är som mest intressant att följa på andra tävlandes bloggar.

Det har inte blivit många månaders offseason sedan Decembercupen i vintras, men det känns ändå som att jag bättrat på en del område, nu handlar det bara om att genomföra en betydligt bättre planerad diet än förra gången, då allt blev väldigt stressigt och väldigt mycket runt omkring träningen som krävde min energi och fokus.

Nu är läget dock något helt annat. Jag är tillbaka i Skåne på hemmaplan (Sports Club Oasen), min nya tjänst, mina gamla vänner runt omkring mig... Iår kan det bara bli riktigt bra!!

Utgångsläget är (efter liiite smygdietande) 91,7 kg morgonvikt... And counting!

Battle of Scandinavia gick av stapeln i helgen och Team Fairing skördade stora framgångar i form av guldmedalj för Freja och silvermedalj för Emelie, men framförallt en guldpeng till vår egen guru i Fairing: Martin Hanzel (CBB -180 cm & Overall). Han är en sann förebild för oss alla i teamet - på många sätt!


En fysik att sträva efter!

Har varit en bra dag med crossfit och cardio imorse, samt ett benpass nu senare på kvällen. Så nu sitter jag nedsjunken i soffan och inväntar mitt sista mål mat för dagen (250g lättkvarg + Vanilla Sloow-protein) innan jag knoppar in.

Kommer att sikta på ett inlägg om dagen nu framöver, stay tuned! ;)