Lyxade loss fullständigt! [-27]

Publicerat: 2011-10-30 kl. 22:53:48
På jobb idag var benen ovanligt tunga, deras vana trogen så återhämtar de sig riktigt långsamt efter ett benpass.

Gjorde mitt bästa att tagga till inför passet men trots det så var passet katastrofalt dåligt. Ingen styrka och inget Go över huvud taget. Så jag höjde med 40g kolhydrater i efter tränings-målet med lite extra potatis och en banan, för att förbättra återhämtningen något, vi får se om det märks av imorgon då jag räknar med att ligga på ca 80 g kolhydrater igen.

Passet blev trots allt:
2x Chins
3x Enarms hantelrodd
3x T-bar-rodd
3x Latsdrag
3x Rodd i maskin
3x Bicepscurl
3x Crunches

Jag är faktiskt inte speciellt sugen på någon mat, märkligt nog, jag är bara sugen på att komma i bra form och göra bra ifrån mig på tävlingen. Däremot erkänner jag att jag är jättesugen på min vanliga energi!


Magen idag, fortfarande lite vätskig...

Har börjat med min vanliga promenadrutin nu. På varje långa kvällspromenad så går jag in om någon avlägsen mataffär, lullar omkring i lugn och ro och tänker för mig själv likt en 8-årig pojke med en Lekia-katalog ("Den vill jag ha!.. Deeen vill jag ha!... OH DEN VILL JAG HA!"), sen köper jag med mig en godsak hem som jag lägger på hög, i väntan på att tävlingen ska vara över! Det ger mig en liten extrasporre inför promenaderna! :)


Såhär ser godishörnan ut änsålänge! Får ju hålla mig till de godsakerna som har lång hållbarhet, trots allt en månad kvar! ;)

Nu ska jag sova ett par timmar innan morgonpromenaden hägrar!

Sov så gott och hoppas ni alla har haft en fantastiskt bra dag!

Är det värt det? [-28]

Publicerat: 2011-10-29 kl. 07:21:15
...är frågan jag får höra dagligen. "Självklart!" eller "Absolut" svarar jag utan att ens tänka över mitt svar, det är märkligt egentligen. Deras frågor är befogade då det märks på mig att jag inte är mig själv... Jag önskar att det inte vore så, men älskar man mat och sociala tillställningar så vore det väl märkligt om man inte visar upp en saknad av dessa två.

Sitter och avnjuter min frukost (1 dl havregryn, 1 ägg och 100g kokt skinka) efter min morgonpromenad. De tidiga helgpromenaderna innan jobb är alltid annorlunda. Man får se hur pass mycket stan skitas ner varje helgnatt och bevisen från alla som dämpat sin fylla genom att klämma ett halvt meal på McDonalds ligger och skräpar överallt på stans gator. Jag träffar alltid på ett par stackare som är på väg hem efter en efterfest eller ett misslyckat försök till hemsläp. Nästan alltid ser dem extremt slitna ut och man kan med enkelhet föreställa sig hur deras kväll varit, kortet har frekvent dragits i baren, någon stackare som bidragit med utrymme för förfest har en krigszon att städa upp och dagen efter kommer bara att erbjuda illamående, skräpmat och förfall i de flesta bemärkelser. Trots allt lever en överhängande majoritet av vår ungdom så här varje helg...

... Till er ställer jag frågan: Är det värt det?

Nåja, gårdagens träning gick hyfsat bra. Morgonpasset innehöll:
5x Chins
5x Dips
30 min intervallöpning.

Efter detta jobbade jag mellan 8-19 och gick efter det direkt bort till gymmet igen:
5x Bänkpress
5x Snedbänk
4x Sneda flyes
4x Pec dec
4x Cable cross

Idag jobbar jag samma pass och då gymmet har öppet mellan 9-17 idag så får det bli dubbelt pass promenader istället.

Till er andra som faktiskt håller helg önskar jag en riiiktigt mysig lördag! :)

5:30 - Morgonmys innan passet [-29]

Publicerat: 2011-10-28 kl. 06:06:31
Då helgen går i arbetets tecken så får det bli ett morgonpass idag och vila imorgon (bortsett från två långa promenader före och efter jobb dvs)...


Frukosten innan passet: En kopp svart kaffe med lite kanel och efter detta slänger jag i mig en portion KCGR2, Lean och smuttar på en celsius på väg till gymmet :)

Idag tänkte jag att passet skulle handla om chins, dips och intervallöpning, eventuellt kör jag lite styrkefrivändningar också om tiden tillåter det. Vore skönt om jag var på jobb tillräckligt tidigt för att slänga i mig min frukost där innan morgonmötet går av stapeln och startskottet för arbetsdagen har gått. Har en hel påse med mat med mig:
Frukosten: Havregrynsgröt, 2 ägg + 2 äggvitor
Lunch: 200g älg, 125g broccoli.
Middag: 250g kyckling, 40g avokado, 125g haricotverts.
Mellanmål: 250g lättkvarg.
När jag sen kommer hem så har jag följande kvar att äta:
200g kallrökt lax, 100g haricotverts.
200g kyckling, 200g broccoli.

Såhär kan alltså en typisk dietdag för mig se ut nu. Det blir ganska mycket mat så fort man utesluter proteinpulvret :)

Jag hoppas att alla ni där ute får en trevlig fredag med det obligatoriska fredagsmyset - mys för mig också, jag tar igen det om en månad!

Nu närmar det sig... [-30] and counting!

Publicerat: 2011-10-27 kl. 21:42:22
Direkt när lönen trillade in på kontot körde jag ut till City Gross med min kära broder för att inhandla all mat som kan tänkas behövas sista månaden. Har slarvat lite den sista tiden och ersatt måltider med pulver då jag varit så trött, men lovade mig själv att i princip utesluta alla kosttillskott sista månaden och låta maten göra jobbet. Kundvagnen innehöll bland annat:

5 kg broccoli.
2,5 kg spenat.
2,5 kg haricot verts.
100~ ägg.
2 kg minikeso.
2 kg lättkvarg.
1 kg kallrökt lax.
1 kg kokt skinka.
1 kg älgfärs.
100g valnötter.
100g cashewnötter.
8 kg kyckling.
Avokado.
...och till detta lyxen: Nya Body och ett par liter julmust light! ;)

Hur går det då? Passen har gått sådär. Dåligt med energi och motivationen har varit låg och det enda jag tänker på är hur mycket jag saknar mina vanliga pass då man ger allt och kör på tills man håller på att gå av på mitten, nu handlar det mer om att avverka varje set, även om många av dem blir halvhjärtade. De senaste dagarna då jag fokuserat mer på mat än pulver har jag dock känt mig lite bättre. Har också kört några pass på gymmet där brorsan tränar och det har hjälpt mig lite.


En månad på mig att bli tight, det SKA gå!

Pusselbitarna i övrigt börjar falla på plats. Jag är anmäld till Decembercupen och tävlingsbyxorna är beställda, men framförallt så är bordet till St Markus Vinkällares Julbord bokat till kvällen efter tävlingen. Läser deras julbordsmeny minst en gång om dagen och längtar! Förhoppningsvis kan jag njuta med gott samvete efter en väl genomförd tävling... Gud vad jag hoppas att det faktiskt blir så!

Jag minns efter min tävling 2008 på luciapokalen hur besviken jag var. Direkt efter jag gått av scenen slängde jag ihop min väska och drog på mig kläderna, sen satt jag i en ensam vrå på mässgolvet och grät en skvätt under min huva. Jag kände mig så misslyckad och bedrövad över att jag lagt ner så pass mycket arbete och fallit så pladask... Kraven och förväntningarna jag och alla i min närhet byggt upp var jag inte ens i närheten av att uppnå! Det året var det alla uppmuntrande ord och mail som jag erhöll som fick mig att studsa tillbaka väldigt fort och satsa vidare.

Det är charmen men också risken med en individuell sport - Du får ta såväl medgångar som motgångar på egen hand.

Iår, min vana trogen, har jag såklart ställt höga krav på mig själv. Trots att omständigheterna varit allt annat än optimala. Jag brukar aldrig skylla från mig, då jag vet att alla har hinder som man måste ta sig förbi på väg till en tävling. Dock lyckas jag alltid med bedriften att starta stora projekt mitt under en diet. Som iår då jag bytade jobb och flyttade 55 mil upp i lander för att spendera tre veckor på min brors soffa innan jag fick min egen lägenhet.

Men, jag citerar: "The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and if they can't find them - make them!"

Jag längtar så mycket...

Publicerat: 2011-10-20 kl. 07:04:27
...att jag är rädd att missa vägen dit!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Ibland är man så fokuserad på målet att man inte ser sig om på vägen dit.

Lite så känns det just nu. Man tänker varje dag på tävlingen och hur kul det ska bli, vilket gör att jag ständigt måste påminna mig själv om att det är ju vägen dit som är utmaningen och som kommer vara avgörande för hur det väl kulminerar i slutändan.

Drygt 5½ vecka kvar vilket innebär att jag strukturerat upp min diet yttliggare. Nu sitter jag varje kväll och lägger upp nästa dags intag av mat samt träning, så att när dagen väl kommer är det inga frågor. Första tiden går det lite bättre att "höfta" och ha större frihet i intaget, men i takt med att man går ner i vikt och man närmar sig tävling så blir man också mer osäker och behöver mer struktur.


Jag räknar med att gå ner ytterliggare ca 3 kg de kommande veckorna.


Frukosten just nu: Complete Protein III Päron/Vanilj, Minikeso, valnötter, kanel, fun light samt omega3.

Nu väntar en dag i statlig tjänst innan det är dags för träning ikväll. Det är verkligen dags att jag tar tag i rodden nu och övar upp tekniken. Något jag skjutit upp i flera månader nu! :)

Hoppas att ni alla får en bra dag!

En mental örfil - Skärpning!

Publicerat: 2011-10-15 kl. 14:14:04
...jag var ute och gick en av mina kvällspromenader och gnällde lite inombords på den rådande tillvaron. I den stunden går jag i en uppförsbacke, "Typiskt.. Jobbigt!" tänker jag. Just då rullar en kille i rullstol förbi mig, kämpandes upp för backen. Det var som taget ur en film och det var som en uppenbarelse för mig. Gnäll inte, lev livet, njut av det du har! Jag gör detta för att jag tycker det är kul! Tack du okända man som lärde mig en snabb men kraftfull läxa! :)


Morgonvikt á 83 kg. Ligger dock på ett väldigt högt kreatinintag just nu och det brukar binda en hel del vätska i mig. Snart dags att stoppa med det.

Kolhydratsintaget sänks för varje dag som går, då jag vill bli tävlingsklar så fort som möjligt nu och på så sätt kunna fylla på mer sista dagarna innan tävlingen. Större delen av mina kolhydrater kommer just nu från havregrynsgröt faktiskt, så en lunch eller middag kan vara en tallrik kyckling och broccoli, med en efterrätt i form av en tallrik havregrynsgröt med fun light, linfrö och pumpafrön... Samt kanel, såklart! :)

Helgen går i arbetets tecken och därför skjuter jag upp min ätardag några dagar, det känns inte speciellt lönt att ha en ätardag när man jobbar tolv timmar och sen knappt hinner hem och köra cardio innan man måste ner i sängen. Nej just nu ser jag fram mot måndagkväll då jag ska unna mig en pizza! :)

Hoppas att ni alla har en skön helg!

Tomheten är total...

Publicerat: 2011-10-12 kl. 19:51:55

Jag har inte kollapsat eller gått under jorden, däremot så har min dator, tillika livskamrat, gjort det!

Förhoppningsvis får jag snart tillbaka den från lagningen :)


SM-helg...

Publicerat: 2011-10-04 kl. 10:28:13
Jag kände mig som Tiffany Persson vid bankautomaten: "Okej detta är sista 500:-, jag bara MÅSTE ha den där hängmattan!"... Jag köpte på mig en del godbitar med andra ord. Svårt att inte passa på när det är mäss-priser. Fairings Lean, BCAA från Allmax (som jag verkligen gillar!), ett flak celsius, lite kläder.

Stod i Fairings monter till klockan tre, vilket var när finalerna började. Dock var jag tvungen att bege mig hemåt direkt så jag gav bort min dyrt inköpta biljett till en förbigående snubbe som genast säger "Är det sant? Men vad gullig du är!"... Jag ångrade mitt val ganska snabbt.


Från början hade jag en tight t-shirt på mig, men när fantastiska Maria flashade med sin form var det bara att dra på sig tjocktröjan direkt!

Hemkommen från SM drog jag och brorsan igång med flytten, efter ett par timmars slit var vi klara, så nu har jag övergett min roll som Ove Sundberg och sitter således i min egen lya. Som för tillfället är minst sagt spartanskt inredd.

Ledig igår och idag, då vet ni vad det innebär.

Inledde gårdagen med morgonpromenad efter Fairing Lean och en svart kopp kaffe. Hem och åt lite frukost i form av råggröt med lite minimjölk, blåbär och kanel samt 30g Complete Protein III. Passade på att tvätta lite och vila innan jag for till gymmet för ett bröstpass som gick bättre än på mycket länge!

Uppvärmning...
5x Sneda hantelpressar
4x Bänkpress
4x Sneda hantelflyes
4x Pecdec
3x Pullovers
3x Bänkpress med benen i luften (högreps)
2x breda dips som avslutning

Återigen hem för lite gröt, keso, nötter och vila innan det var dags för nästa pass.
Crossfit Chelsea:
Uppvärmning...
5 chins, 10 armhävningar, 15 squats...
20 rundor på under 20 minuter.

Trots att jag kände mig oerhört trött och tom så var jag klar på 16,36 min... 10 minuters återhämtning med lite BCAA sen gick jag upp på bandet för lite interallöpning.


Förvandlingen från discobyggare till fitnessfjolla är nu genomförd och total: Tightsen är invigda!

Hem och slängde ihop 450g mager nötfärs (5%) med sallad och (just det) en portion råggröt. Fick komprimera mitt mattintag på kvällen för att "komma ikapp" dagens intag.

Ledig även idag, vilket innebär en liknande plan som för igår... Så nu ska sista klunken kaffe ner innan jag beger mig ut i Norrköping! Hoppas att ni alla får en fantastiskt bra dag! :)