Fitnessfestivalen 2012 Dag 2... och därefter...

Publicerat: 2011-12-06 kl. 22:26:19

...efter att vi rundat av lördagens Fitnessfestival blev det en språngmarsch till hotellet för en dusch och en välbehövlig powernap, man känner ju av åldern efter en lång arbetsvecka! :)


Alltid lika seriös! ;)

När resten av ungdomarna tog sig vidare till FF's efterfest så valde jag att röra mig mot hotellet med 200g marabou och 1,5L julmust som lätt slank ner innan jag somnade gott. Det var hemskt när klockan ringde tidigt på söndagen och tack gode gud för att hotellfrukosten var bra!

Checkade ut efter att ätit kocken ur huset och tog mig bort till Svenska mässan för dag två.


Jag hängde en del med Hellboy (Lars Östling) på mässan.. Det är viktigt att ha grova polare! ;)

Det kändes verkligen att jag sovit dåligt på sistone och i bilresan hem sen hade jag riktigt svårt att hålla mig vaken. Fick i princip stanna på varje Statoil för att ta Kaffe+Lussebulle för att piggna till (dålig ursäkt för att få trycka i sig bullar kanske)! ;) Kan för övrigt säga att efter nogran efterforskning har jag kommit fram till att Statoil har de godaste Lussebullarna på våra svenska vägar.


Helgens fångst! Mest stolt över gummibandet, som för övrigt redan har debuterat i min träning och gjort stor succé! :)

I övrigt så har träningen gått riktigt, riktigt bra de senaste dagarna. Vilket kanske är lätt att förstå med tanke på hur mycket jag äter just nu. I samband med detta så går tankarna om vad jag ska satsa mot. Just nu lutar det åt vintertävlingarna igen nästa år, så att jag hinner förbättra mig själv, som verkligen är målet med 2012... Nu är det slut med smygdeffandet under offseason!

Jag har lite andra bollar i luften, som kommer vara avgörande för när nästa tävling blir, men det är hysch-hysch just nu.. Jag håller tummarna för att det slår väl ut iaf!

Idag har jag varit oerhört flitig. Genomgått OC-spray-utbildning med jobb, kört ett riktigt bra ryggpass efter detta (Kunde inte låta bli!), gjort hemmalagad risgrynsgröt till frukosten imorn samt slängt ihop en sats chokladbollar som står i kylen och väntar. Så nu är jag redo för sängen och en ny arbetsdag imorn! :)


Fairings Finest! ;)


Fitnessfestivalen 2012 Dag 1

Publicerat: 2011-12-03 kl. 20:55:55
Vad ska man säga... Fitnessfestivalen har något magiskt över sig!

Jag minns 2005, första gången jag någonsin satte min fot på Fitnessfestivalen och en bodybuildingtävling (Luciapokalen). Blev helt frälst, minns att jag just då bestämde mig för att jag ville tävla...

Jag minns 2007, när jag stod på scen i Göteborg, det var en grym känsla och jag fick en bra silvermedalj i -80 kg Bodybuilding Juniorer. Då hade jag bättre form än jag någonsin haft efteråt... Lite ångestframkallande att man i sin första tävling haft bättre form än någonsin, man borde ju bli bättre med åren?!

Därför var det extra kul att träffa Alex idag. Alex och jag debuterade i samma tävling, Decembercupen i Lund 2007 och vi stod på scen ihop även 2008 på Luciapokalen. Alex är nog den person som haft absolut bäst form i alla tävlingar jag sett, 08' hade han en helt otrolig form och jag har aldrig sett någon uppnå en sån hårdhet! Solklar etta!

På den tiden satt vi dagligen och pratade över MSN och beklagade oss, peppade varandra, förklarade vår kärlek till delicatobollar och glass... Sedan dess har vi hållt kontakten. Jag hoppas verkligen att jag får se honom på scen en vacker dag.


Alex på Luciapokalen 2008...


Alex och jag på FF12! :)

Varit en lång dag med mycket skratt och myyycket prat! Jag tror att vi slått guiness rekord i frågan "Vad är det för skillnad på Rage X och Rage Y?"! Nästan så det själv snurrat till det i skallen! Måste dock säga att jag är sjuuukt taggad på den nya Rage Insanity... Min favorit av de tidigare är ju Rage Nitro, som ger mig riktigt bra pump. Insanity ska koncentrera sig på att ge ökad mental fokus, så jag kommer mixtra lite med att blanda de två.


Blev en snabb powernap på hotelrummet och nu ska jag göra mig klar och få i mig lite Mongolian BBQ tillsammans med Desi, Sewén, Robert, med flera... Ska bli sjukt kul! Uppdaterar snart igen! :)

PS. Sewén-junior som jag är så har jag äntligen fått tag i ett väldigt efterlängtat gummiband... Stay tuned! ;) DS.

Några dagar av tankar och snabba kolhydrater...

Publicerat: 2011-12-01 kl. 21:55:51
Som ni ser så har jag inte uppdaterat bloggen på ett par dagar nu. Jag behövde några dagar på mig att få klarhet i mina tankar kring tävlingen innan jag försökte få ner det i skrift "likt svarta lamm på vita ängar", som Mr Ranelid hade sagt.

Tanken med Decembercupen var att testa en annan sorts laddning, en laddning som skulle ge mig massor av energi till styrkeronden. En följd av detta blev att jag hade något sämre form men jag kände mig oerhört pigg och stark under tävlingsdagen.

När jag traskar ut på scen gör jag det på ett skämtsamt sätt och fortsätter att försöka få igång publiken väl i line-up, något självaste Arne Persson verkligen inte uppskattar och ger mig en rejäl tillsägelse (minuspoäng?!).

Startfältet i årets Decembercup är den tuffaste klassen jag någonsin sett under de fyra-fem åren jag varit runt på tävlingar. Bortsett från några enstaka förstagångs-deltagare så var det otroligt hög kvalitet på samtliga deltagare.

En följd av ovan nämnda (dåliga ursäkter) punkter gjorde att jag slutade på en 17:e-plats, vilket innebar att jag eliminerades innan styrkeronden. För att gå vidare krävdes en top 15-placering... Snopet, minst sagt!

Men det är lite av charmen med just Athletic Fitness, att man får väga av lite vilken rond man satsar på och i ärlighetens namn hade jag inte formen som jag brukar, borde eller ville ha. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på all kaos som varit runt omkring iår...

Hur som helst så var nog detta precis vad min träning jag behöver, då konsekvensen av min "dåliga" placering har blivit att jag utvecklat ett Enormt revanchsug och tro mig, jag kommer att ställa upp i nästa års December, bättre än jag någonsin varit!

Så för att runda av ett något allvarligare inlägg än i normala fall:
Jag kan garantera er ett år av spännande inlägg, målmedveten träning och nogranna uppföljningar i min väg mot DC 2012.

Decembercupen... I'm coming for you!