Det blev en roadtrip 75 mil upp i landet...

Publicerat: 2011-05-31 kl. 00:50:22
Anledningen till det lilla uppehållet i inlägg beror på att jag och min gode vän Robin bestämde oss för att kila iväg på en roadtrip upp i Stockholmstrakten, sådär i brist på annat liksom.

Så det blev vila fredag och lördag, vilket var ganska skönt om än väldigt ovant för mig. När söndagen kom så kändes det som att man vilat hur länge som helst!


"Hamburgare" to go... Max levererar!


En sjukt relaxed kille efter att ha anlänt i huvudstaden!


Sjukt snygg kille i huvudstaden!

Efter resan var det rakt ner till gymmet för att hålla i Fitness Fairing-tävlingen som gick av stapeln denna söndagen. Det var 13 tappra deltagare som verkligen gav allt och det var riktigt kul att få vara med och arrangera en sån här tävling. Värt att notera är att det var bara från herrarna som det blev gnällande kring bedömningarna, inte från damerna... Ack ack ack!

Dagens träning blev:
Crossfit:
3x Styrkefrivändningar följt av 1x Push Jerk, 5 varv...
Därefter 4 varv, på tid:
6x Styrkefrivändningar (60 kg)
8x Marklyft (samma vikt)
10x Lateral burpees (över stången)
20x Jämfota sidohopp (över stången)

Sluttid: 11.39... Var väldigt nöjd med tiden, en förbättring från förra gången trots min helg i stockholm (som gick i allt annat än träningens tecken).
Efter detta körde jag:
12x Set biceps
10x Set Mage
60 min Indoor Walking (Pass)



Dagsformen á 86 kg

I skrivande stund så avnjuter jag mitt sedvanliga nattmål i form av 250g minikeso, 250g lättkesella blandat med kanel, jordgubbsfunlight och vaniljpulver. Givetvis glömmer jag inte valnötterna och jordgubbarna på toppen!

Hoppas att ni alla har haft en bra helg och en härlig start på den nya veckan!

Chelsea, nu har jag vänt på steken!

Publicerat: 2011-05-26 kl. 08:28:01
I början av min änsålänge väldigt korta och ödmjuka crossfit-karriär antog jag utmaningen att klara 20 rundor Chelsea på under 20 minuter, detta var väl ca tre månader sedan.

Resultatet då blev att jag gav upp i ren frustration efter ca 13 rundor när klockan började närma sig 20 min och förbannade denna träningsform!

Igår provade jag mig på samma utmaning igen och tog mig då genom 20 rundor på under 16.30 och kände då att jag hade mer att ge. Riktigt kul hur pass snabbt man får upp flåset och konditionen med crossfit!


I övrigt har veckan flytit på hur bra som helst. Träningen går bra och jag fortsätter med mina studier på högskolan, två veckor kvar sen är det tillbaka till det vanliga svenssonlivet på jobb.

Sitter just nu och laddar med en kopp kaffe inför mitt fastande morgonpass. Funderar på att inleda passet med en Fitness5-runda för att se hur många reps jag kommer upp i. Målet idag blir 130 reps.


Dagsformen på mina 86 kg

Kommer det inte ett nytt inlägg senare under dagen så kan vi alla dra slutsatsen att jag misslyckats fatalt i mitt F5-försök!

Kanske dags att överge kolsyran?

Publicerat: 2011-05-22 kl. 19:34:57
I fredags blev det ett nytt crossfit-pass som var riktigt kul:
Burgener warmup: 3 styrkefrivändning, 1 push jerk. 5 set, 90%.
Därefter, på tid 4 varv av:
6 styrkefrivändning, (60 kg)
8 maklyft (samma vikt)
10 lateral jump burpees (över stången)
20 jämfota sidohopp (över stången)
10:15... Ännu ett crossfitbevis på hur jävla otränad man är!

Min stora dumhet är att jag köpt på mig ett lager med kolsyrade smaker av Celsius, vilket resulterar i att jag halvvägs genom mina crossfitpass börjar må ganska kasst och jag ser ut som att jag ska kasta upp lunchen på ett sätt som hade fått den vildaste 14 åriga vodkadebutanten att se ut som vardagsmat.

Idag körde jag istället:
På tid, 500m rodd sedan 5 varv av:
8x chest to bar pull-up
4/4x renegade row (22 kg)
8 boxhopp (60 cm)


Efter detta körde jag vidare på 100 reps bänkpress av 60% max (Eftersom mitt max i bänkpress har gått från 160 till 140 så körde jag därför på blygsamma 80 kg.), tog ungefär 13 minuter.

Har kommit hem och laddat kroppen med ägg, kyckling och potatis och såklart lite kaffe (till ett avsnitt våra vänners liv), snart bär det iväg till gymmet för lite kvällscardio, med tanke på att The Day After Tomorrow utspelar sig utanför fönstret...


Älskar serien!

I lördags passade jag på att fuska en hel del. Det blev lite pannkakor (med betoning på lite, skit!), fika, hamburgare och pizza. Även lite choklad i samband med bion (nya Pirates-filmen).

Snart dags att iväg och vara nyttig, hoppas ni alla har haft en bra helg!

Man är ju inte 20 längre...

Publicerat: 2011-05-19 kl. 19:29:28
...och det känns! Det kvittar ju hur mycket man än sover så vaknar man ändå upp tröttare än när man gick och la sig. Nej, tacka vet jag i unga dagar, då kunde man vara ute och spela fotboll hela kvällarna sen studsa upp som en struts dagen efter!

Körde ben i tisdags och har börjat ta tag i mitt böjande igen sedan tävlingen, har legat lite på latsidan, det får jag erkänna. Nåväl, blev en hel del djupa, sjyssta böjar och jag kan säga att igår och idag har träningsvärken varit fruktansvärd! Jag går som om jag kommer direkt från en höftledsoperation...

Så istället för att köra crossfit, som egentligen har varit på schemat, så har jag fått börja om på styrketräningsveckan, dvs Bröst & biceps igår och rygg & mage idag... Förhoppningsvis så är benen relativt fungerande så att jag kan crossfita loss igen imorgon!



Försök #2 till ett sjysst kvällsmål: 40g päron/vanilj casein, en tesked ekologiskt jordnötssmör, lite vatten, jordgubbar och vaniljpulver. Fortfarande inte speciellt gott...


Man kan se ett visst genomgående tema när jag traskar mot gymmet!

Blir att ta det lugnt resten av kvällen för att förbereda sig inför en ny härlig dag imorgon!

Hoppas att ni alla har haft- och har en underbar dag!

Bowling och buffe slår aldrig fel!

Publicerat: 2011-05-16 kl. 12:41:17
Kan erkänna att jag inte var speciellt sugen att uppdatera bloggen efter gårdagens förnedring i Hockey-VM. Visst, man vinner ju en medalj, oavsett valören, men att kollapsa på det sättet som vi gjorde i sista perioden gjorde att jag skämdes i TV-soffan... Pinsamt!

Hur som helst, i lördags var det lite godisdag och bowling. Givetvis dominerade jag bowlingen fullständigt... Eeeller kanske inte. Jag håller fast vid den eviga frågan: Hur jävla svårt kan det vara att rulla ett klot RAKT fram?! Turligt nog var BBQ-buffen helt magisk och gjorde det betydligt lättare för mig att acceptera det förnedrande nederlaget från banorna.

I övrigt fick jag i mig lite gifflar, glass och pannkakor - Kärlek!



Sitter just nu och drar i mig mitt älskade Päron/Vanilj-Protein från Fairing och taggar till inför ett lunchpass á la axel+triceps med lite intervallöpning efteråt.

Har påbörjat en ny träningssplit nu, som är enligt följande:
Pass1:
Bröst, triceps, mage
Rodd intervaller, vader

Pass2:
Powerwalk
Rygg, biceps

Pass3:
Axlar, triceps, mage
Löp intervaller

Pass4:
Powerwalk
Ben

Pass5:
Powerwalk
Chins och dips
Rodd intervaller

Pass6:
Powerwalk
Crossfit

Har ett pass Crossfit till som jag lägger in någonstans i veckan, vilket innebär att det blir sju träningsdagar totalt, men inte nödvändigtvis i just den ordningen. Dessutom varierar antalet promenader något då jag reglerar min kardio mycket beroende på hur mycket skräp jag äter

Kanske bjuder på ett kvällsinlägg när jag behöver ett avbrott från mitt arbetande vid datorn... På återseende!


Fairing intar gymmet!

Publicerat: 2011-05-12 kl. 23:32:34
Igår kom äntligen leveransen av Fairing-produkterna till gymmet!

Jag och Micke var lika upphetsade som två klimakteriekvinnor på ett tupperwareparty när vi lastade upp produkterna på hyllorna...


Nu underlättar vi för alla trelleborgare att få ta del av favoritsmakerna Vanilj/Blåbär och Päron/Vanilj, de bäst smakande proteinerna på marknaden. Barsen i Päron/Vanilj-smak går redan åt, rejält!

Efter detta tog jag mig in i gymmet för att genomföra ett klassiskt pass axlar/triceps. Dipsen med extravikt börjar gå bra igen och drog nu iväg några reps*set med 75 kg i bältet.

Kvällen spenderades vid min älskade engångsgrill som hjälpte mig tillaga en hel del fint kött, det bästa med sommaren!


Rör och du dör!

Idag skulle jag och några kollegor agera figuranter på jobb i samband med en incidentövning, något som slutade med att vi alla åkte i backen ganska så rejält, så därför planerade jag in vilodagen idag. Bortsett från lite rodnader och märke här och där så klarade jag mig förvånansvärt helskinnad ur dagen.

Ikväll har jag fastnat vid melodifestivalen och njöt i fulla drag enda tills de presenterade den sista finalisten. Jag hoppades på att lille Saade äntligen skulle komma ner på jorden. Nu får jag helt enkelt sitta bänkad även på lördag och hoppas att min sadistiska sida kan bli tillfredställd då istället.

Fått i mig all mat för dagen nu, så det är väl lika bra att natta sig innan man blir hungrig. Lär väl dock sluta med att jag snart zappar in 2½ Men och sen sitter uppe halva natten, om jag känner mig själv rätt!

Men till er normala människor med lite självdisciplin som kan gå och lägga er i rätt tid: Godnatt på er, sov så gott!

"Föreläsningen inställd pga sjukdom."

Publicerat: 2011-05-11 kl. 01:49:04
...och där stod vi igår, en hel flock kriminalvårdare och det kändes som om vi gick i högstadiet igen. "Läraren är inte här.. ska vi gå, ska vi gå?". Vi fick iaf vända på våra klackar och åka hem igen. Tog en trip rakt ner till gymmet där jag spenderade alldeles för lång tid med saker som att dricka kaffe, sitta på deras balkong i solen och att göra absolut ingenting. Efter många om och men tog jag mig så in i gymmet för att köra lite rygg och biceps. Ett pass som gick mycket bra, om än vara något för länge. Gav mig på marklyft för första gången på väldigt länge och stannade redan på 200 kg, vilket var en stor besvikelse för mig.


Innan tränings-mys på bussen med Päron/Vanilj-protein och lite valnötter

Idag var det så "vilodag" vilket innebär cardio. Men det är ju så tråkigt att endast köra cardio på en hel dag så jag bestämde mig för att inleda med ett crossfitpass:

Efter uppvärmning:
6 varv av följande
8 chin-ups
8 renegade rows (22 kg-hantlar)
2 thrusters m hantlarna
10 situps
Sluttiden blev 9.25, vilket jag är ganska nöjd med!


Lite trist att gymmet inte har något riktigt chinsräcke utan vi får nöja oss med ett "chinsräcke" som är fastbultat på en cablecross. Enda nackdelen är att när man hänger i den så gnisslar det mer än om två silverryggsgorillor idkade älskog i en tältsäng, något som tenderar att dra till sig uppmärksamhet.

Nu ikväll har jag suttit och filat lite på Fairing Fitness-tävlingen som vi ska arrangera på gymmet och nu börjar det ta sig.


Kommer att bli ett riktigt kul event!

Hoppas att ni alla haft en bra dag och att ni sover riktigt gott (vilket de flesta säkert gör vid denna tiden)!

Warmup blev workout!

Publicerat: 2011-05-09 kl. 10:40:38
"Jag värmer upp med ett lättare crossfit-pass innan jag kör rygg!", tänkte den överambitiöse fitnessfjollan...

... En halvtimme senare låg han ner på löparbandet och hyperventilerade likt en stackars familjefar efter en runda på ullared.

Passet blev min nya favorit:
Tre rundor av följande:
21 overhead squats (40 kg) - 21 Burpees
15 overhead squats - 15 burpees
9 overhead squats - 9 burpees

Direkt följt av:
10 chins
20 burpees
30 pushups
40 situps
50 airsquats
400 m löpning


Det var detta passet som gav mig hultsfredfestivaluppstötningar förra gången och vid de sista 20 burpees så började jag göra märkliga ljud ifrån mig som var omöjliga att kontrollera... "huuuu... huuuu... huuuu!" och tänkte "Helvete, att man ska behöva träna med haklapp?!", men jag klarade mig denna gången.

Så istället för ett hederligt ryggpass efteråt så blev det 7 set dips, med och utan extravikt. Men först skulle jag komma på vad mitt namn var.

Igår hade jag en liten ätardag, som inte blev speciellt upphetsande med facit i hand. Det enda jag hade sug efter var sushi och pannkakor, men nöjde mig med det sistnämnda. Totalt så fick jag i mig lite rostade mackor, pizza, pannkakor och lite choklad.

Kom iväg för att se brorsan lira match åtminstone. Den sparveln har ju lagt proffskorna på hyllan och sadlat om till säljare, så nu tar fotbollen inte lika stor plats. Kul när dom har matcher så nära så att man kan ta sig dit och tjöta lite.


Älskar vädret!                             Ätardag eller ej, lite celsius går alltid ner!


Gav mig på att testa ett nytt mellanmål idag. Då jag ligger relativt högt på fettet just nu så testade jag därför att göra en pudding på 40g whey (choklad) och ca 15g ekologiskt jordnötssmör med skivade jordgubbar och kanel på toppen. Efter första skeden så tjöt jag till likt en pubertal tonårstjej som precis sett säsongspremiären av desperate housewives och tänkte "Om man kunde äta små rosa moln, så är det såhär de hade smakat!". Kort därefter så började det dock att kännas väldigt tjockt och mäktigt. Borde kanske använt lite mer vatten eller minimjölk, hmm..


Kanske inte den mest charmiga bilden, det var åtminstone godare än det ser ut, men inte så gott som det låter!


Ikväll sitter jag med kaffekoppen fastklistrad i handen och avnjuter lite fin fotboll och/eller film!

Hoppas att ni alla har haft en skön helg!



Det är ett skämt...

Publicerat: 2011-05-07 kl. 00:39:11
...var det första jag tänkte när klockan ringde imorse. Jag bestämde mig för att ligga kvar i sängen ett par minuter och invänta ett gäng inhjulandes clowner som skulle förtydliga att allting är på skoj - du kan somna om!... De satans clownerna kom aldrig, de kom aldrig...

Lyckades trots min påtagliga trötthet ta mig genom dagen och släpa upp fötterna på gymmet där jag hade ett riktigt bra bröstpass. Uppe i 30 reps på kroppsvikt i bänkpress, så det börjar arta sig inför nästa år då man kanske vågar sig på att försöka delta i Fitness5.


Dagsformen på en blivande fitnesskille

För er som undrar om Fitness Fairing-tävlingen uppe på gymmet så är datumet nu bokat till den 28 Maj.

Det är alltså i samband med att Fairing lanserar sina produkter uppe på Sports Club Oasen som vi kommer att arrangera den här tävlingen, det är också Fairing som kommer bistå med en del av våra priser. Eftersom det är jag och Michael som arrangerar så kommer vi också vara funktionärer dagen till ära. Lite som good cop/bad cop, där stockholmaren står för den dryga biten - vem annars?

Kvällen bestod av fluff och film, en väldigt lyckad kombination, bortsett från att filmen "Unstoppable" kraschade fyra minuter (bokstavligt talat) från slutet. Satfläsk!

Nu tröstar jag mig med mitt favoritmål á la nattmat!

250g lättkesella blandat med jordgubbsfunlight.
250g minikeso blandat med vaniljpulver
Skivade jordgubbar, hackade valnötter och kanel on top!


Fördriver tiden lite framför datorn under tiden jag glufsar i mig målet, efter det så blir det loppelådan för undertecknad!

Hoppas att ni alla haft ett härligt avslut på veckan!

Att leva som student

Publicerat: 2011-05-05 kl. 23:14:01
Jag börjar få lite förståelse för människorna med skyhöga CSN-skulder som vägrar att ta sig ut i vuxenlivet utan kastar sig över alla kurser som finns. Allt för att få fortsätta sova till tolv om dagarna och dricka vin i parken hela kvällarna.

I mitt arbete ingår det att någon gång under anställningen genomgå en två månader lång högskolekurs, något jag just nu gör på Malmö högskola. Visst, många där har det kämpigt. De kämpar sig upp för att få i sig lite yoghurt och kaffe, för att läsa någon timme sedan vara uppe halva nätterna. Visst låter det jobbigt?

Skämt åsido, det jag vill ha sagt är att under den här perioden har man en hel del tid över, då man slipper pendlingstiderna all planering vad gäller övrig logistik utan man kan hugga tag i sina åtaganden precis när man känner för det. I normala fall har jag en obekväm sträcka till jobb, så jag njuter av att "jobba hemifrån" just nu.


Lite celle och Amino Rush för att kicka igång passet!

Idag blev det ett halvseriöst benpass, är inne i en period där jag tycker benträningen är rena pesten och försöker bota det genom att köra mycket superset och dylikt. Efteråt körde jag på med en hel del chins- och dipsset, både med och utan extravikt.

Fått dille på att steka kyckling i ekologiskt jordnötssmör nu. Använder ungefär 25-30g till 600g kyckling vilket räcker med råge, däremot skulle man kanske behöva någon sorts matgrädde för att få till en riktig jordnötssås. Tips någon?


Myser i munnen!

Vi kommer längre i planeringen av tävlingseventet uppe på Sports Club Oasen och det verkar vara många som är intresserade och taggade. Ser redan några som övar ute i gymmet. Tävlingen kommer att gå i ungefär samma anda som Fitness5, dvs fem grenar (Män: Bänkpress, bicepscurl, knäböj, chins och dips. Damer: Bänkpress, bicepscurl, knäböj, dips mellan två bänkar samt rodd på tid). Kommer bli en spännande och trevlig dag med fina priser i potten, men givetvis uppdaterar vi med information uppe på gymmet, men även här. Haffa mig gärna på gymmet och fråga!

Sofia, som tänker delta i tävlingen skrev till mig igår: -"Idag fick jag ihop 33 reps i knäböjen!", så ni andra: känn pressen! (Tjejer knäböjer på 75% av sin kroppsvikt.)



En liten biceps innan sänggående

Celsius är för dyrt...

Publicerat: 2011-05-04 kl. 01:59:00

...för att spy upp!

Det var tanken som slog mig halvvägs genom dagens crossfit pass:

3 rundor av följande:
21 overhead squats + 21 burpees
15 overhead squats + 15 burpees
9 overhead squats   + 15 burpees
Sedan fortsatte jag med:
10 chins
20 burpees
30 pushups
40 situps
50 airsquats
400m running

Under andra varvet av första delen så kom så celsiusen upp igen. Jag tycker det är ren idioti att behöva spy under ett träningspass och tycker inte det är det minsta hardcore, men idag kunde jag inte hålla tillbaka. Var bara att bita ihop och köra klart.

Efter detta körde jag några högreps biceps och lite högreps mage, men eftersom jag var så fruktansvärt slut så nöjde jag mig sedan med 25 min lugn cardio innan jag begav mig hemåt.

När vi ändå är inne på ämnet crossfit så hade jag introduktion med Daniel från gymmet igår. Daniel hade bokat en tid med mig för att få möjligheten att gå genom några crossfit pass och lära sig lite grundligt kring det. Halvvägs genom första passet började man få höra lite ett och annat "Åh fyfan... Jag borde laddat mer!... Jag måste spy!... Det går inte!", blandat med diverse könsord.

Efteråt så verkade han dock väldigt nöjd med den nya träningsmetoden han fått uppleva och när jag träffade honom dagen efter (idag) så berättade han att efter sitt pass, hemma i soffan så tänkte han "Aldrig mer!!!", men att efter ha sovit på saken så tyckte han att det var väldigt kul, utmanande och jag kan tänka mig att det kommer öppna en ny dimension för Daniel och hans träning.

-"Your workout is our warm-up!" - Dennis Jantell (Athletic Fitness-profil, numera Crossfit-Guru)


Oavsett tillfälle så har jag väldigt svårt att tacka nej till en utmaning gällande fysisk prestation. Här är jag i högform på valborgsmässoafton efter att ha antagit ett vad gällandes "armhävningar" ståendes på händer.

Efteråt såg Peter sin första och enda chans för kvällen:


I dagarna visade jag stolt upp min Fairing-overall för Mathilda. Tog på mig jackan och slår några coola poser under tiden jag säger "Kolla coola killen!" och pekar på mina Fairing-logotyper. Mathilda som då tittar upp från sin dator behöver bara en halv sekund för att ge sitt utlåtande: "Fan vad töntiga ni är..." -"I beg to differ!" (som ove hade sagt)

Ja vad ska man säga... Vissa har ingen smak!


Return of the fluff!

Publicerat: 2011-05-02 kl. 02:17:34
Ikväll stod man där igen, med mixern, elvispen och de frysta bären i högsta hugg. Visst var man lite ringrostig och fick finna sig i att bären flög all världens väg, men till slut fick jag ihop en ganska hyfsad fluff. Testade att använda Complete Protein 3: Päron/Vanilj och det var heeeelt okej!


Lite kanel och hackade valnötter on the top

Fredagen var en helt okej träningsdag. Morgoncardio i form av 45 minuters promenad och senare på kvällen intog jag gymmet med 15 minuters Crossfit Games Week 2: As many rounds as possible in 15 minutes: 9 deadlifts (70 kg), 12 push-ups, 15 box-jumps. Följt av ett sjysst bröstpass och avslutningsvis 45 minuters promenad på bandet.

Det blir alltid lite blickar när man kör crossfit i ett bra tempo, "Men vad i allsin dar, grabben vilar ju inte, han blir rent svettig!". Kul att det är folk från gymmet som börjar intressera sig för träningsformen och kommer fram och frågar.

Valborg var vilodag och därför körde jag bara en timmes morgoncardio innan jag tog det lugnt resten av dagen. Grillat på kvällen i form av 600g kalkon och grönsallad med lite avokado. I takt med att folk blev mer och mer påverkade av gammelfarmors hostmedicin så valde jag att sätta tofflorna och gå hem för att knoppa in. I min ålder börjar man ju faktiskt ändra tänk - Det kommer en dag imorgon också, som man säger!

Dock kul att jag på förfesten träffar en person som tydligen arbetar på OKQ8 (som tar emot postens paket) som säger "Det var ju hemskt rent vad du beställt protein! Fått in en jäkla massa kg till dig!", då vet man att Mr. Fairing varit i farten!


En liten smygbild på formen. 87-88 kg lätt.

Fick ett litet paket av min väpnare Lasse Fairing, vilket alltid är en fröjd för även den mest deppiga sinnesstämningen. Fick hem lite allt möjligt, men snitzigast var nog trots allt Fairing-överallen á la Dcore som Lasse skickade med.

Fairing kommer även att börja säljas på Oasen (För er läsare som tränar där) och i samband med detta kommer vi (Jag och Michael, främst) att arrangera ett trevligt tävlingsmoment för alla våra medlemmar som vill. Det kommer att vara fina priser, bland annat från just Fairing. Mer information kommer, men jag gör mitt bästa för att det ska bli en trevlig tillställning och något ni medlemmar kommer att gilla! 
                                                                                                          


We built this city on protte!

Hoppas att ni alla fick en trevlig valborg och att inte allt för många av er söp bort flera veckors hårt slit på gymmet! 
                       

500g minikeso har du bottnat i magen och det är startskottet för ett par timmars djup nattsömn, Godnatt på er!