Val av trosor... Hur gör ni kvinnor varje morgon?!

Publicerat: 2010-08-27 kl. 08:58:10
Vi kan väl följa allmänhetens ordval och kalla det string, trosor, y-front, speedos eller jävligt-tighta-speedos.. Jag väljer dock att kalla det för poseringsbyxor, sen kan ni kalla mig hur gammalmodig ni vill! Ja ni hörde mig!

Nu har jag kört på klassiska svarta de senaste åren så tänkte att det var dags att ta Kissie vid hornen och bli lite mer flashig. Färg: Here i come!

Överväger ett par blåa iår, eftersom, som fab5-killarna hade sagt, "Sooo brings out the blue from your eyes!".


OBS! Mannen på bilden har inget med mina sexuella preferenser att göra!

Ni får gärna komma med förslag på vilken färg ni vill se mig och mina ädlare delar i! (Ni från jobb, ja typ Mange och PP som alltid sitter här och läser kan ju lika bra skippa de rosa förslagen!) Det är lätt hänt att någon råkar urinera i era skåp på jobb!

Det är ju tydligen nya regler vad gäller tävlingsfärg nu, så numera är alltså inte "kladdiga" färger som dreamtan och dylikt tillåtet. Nu är det torra färger som ProTan som gäller hela vägen. Ska bli intressant på SM nu den 4e i säffle på hur det kommer se ut... Framförallt vill jag se hur de kör tester på om man har godkänd färg eller inte. "Nu ser du till att ger mig en stor bamsekram här, får jag färg på domarkostymen så är du diskvalificerad!"

Dietens första promenix avklarad!

Publicerat: 2010-08-25 kl. 23:14:54
Fick ett mail av Andy, Doktorand i badassin', där det stod att det nu var dags att lägga in 45 minuters promenad på de dagar då jag inte härjar i gymmet likt en duracellkanin on crack. Så idag var det debut och det var en bitterljuv upplevelse.

Promenader har väl aldrig varit min top 3-aktivitet här i livet, jag rankar det väl strax under upplevelsen av att öppna byrålådan och märka att alla rena kalsonger är i tvätten förutom studentkallingarna där det står "Big Tasty" på. Dock måste jag erkänna att det verkligen inbringar en känsla av att dieten är i full gång, vilket är en härlig känsla!

Det är också något speciellt med att vara så insnöad i sitt viktkastande för att vissa dagar komma till gymmet och ställa sig på löparbandet och bara iakta alla andra själar (och en hel del vilsna själar) som härjar. Det ger en ökad lust inför nästa träningspass, på någon vänster.

Så här i diettider, i takt med att man kommer i bättre form, blir det också mer aktuellt med nya träningskläder, för att hålla motivationen uppe. Så en resa in till Budo och Fitness i Malmö sitter väl snart på sin plats!

En tidig morgon väntar på jobbet imorn, sedan väntar lite ledighet. Även det bitterljuvt!


Glöm inte kika förbi er lokala Pressbyrå och införskaffa senaste MD! Motivationsbränsle.

Som belöning, eller pga Andys tillfälliga sinnesförvirring pga fenomenet "low on carbs", så ska jag få äta valfritt mål på lördag som mitt sena mål. Just nu överväger jag tacos, då man kan få till ganska så hälsosamma alternativ... Även om det kommer sluta med typ 15 wraps av sk "hälsosamma" matbitar! :)

Vad hade ni själva valt om ni bara fick äta Ett valfritt mål efter en månads diet, pizza, hamburgare, pannkakor, glass... eller kycklingfilé stekt i SMÖR?

Over and out, sol över vägen!

Mysdag på jobb, följt av mysdag hemma...

Publicerat: 2010-08-22 kl. 23:09:24

Blev vilodag idag då jag jobbade sent, vilket gav mig tid till att handla och förbereda nya matlådor. Samt lite extra tid att pimpla Coca Zero och kaffe!

Vikten har legat på 89,5 nu i två dagar och har de senaste tre veckorna gått ner ett kg i veckan i snitt.


17 weeks out, 10 kg till som ska bort!

Viktmässigt går träningen jättebra. Har hållt vikterna änsålänge och trivs bra med att köra vad Dr. Andy ordinerat: Lågreps, intensivt och glamouröst... Nåja, de där sista har jag själv lagt till.

Vilodagar som är framtvingade pga andra omständigheter (som tex jobb) är aldrig lika sköna som de man unnar sig själv efter lång tids slit. Däremot inbringar det en känsla av att "Jag håller tillbaka idag, för att komma tillbaka starkare imorn!"... Can I get an amen!?

För att avsluta dagens korta inlägg citerar jag en madame i 50 års-åldern angående mina måltider jag äter under min PF-diet: "Det är omöjligt att gå ner i vikt när man äter så mycket mat!" Ja vi får väl se! :)


Nära pannkaksdöden-upplevelse

Publicerat: 2010-08-17 kl. 22:54:43

Ja som de flesta vet vid detta laget så kör jag på PF-upplägg. Vilket innebär att jag bara äter två gånger om dagen... Gårdagens stora projekt blev därför att köra "Efter träningspannkakor" som råkar vara dietvänliga. Efter förberedande av smeten så satte vi därför igång med skapandet...

Från början stod jag likt en hund vid julbordet och stirrade på hur smaskigt det såg ut att bli, men insåg ganska snabbt därefter att detta skulle sluta med att magen dansar rockring resten av natten.

Satsen jag skulle få i mig för att fylla ut det jag behövde var:

480g äggvita
40g äggula
500g lättkesella
160g havregryn
2dl minimjölk
2 tsk bakpulver
+ sötningsmedel och kanel

Till "pålägg" hade jag 300g lättkesella mixat med fun light och kanel, samt 100g banan.

Efter ungefär hälften började jag bli proppmätt... Efter ungefär 3/4 kände jag mig skyldig för att ha syndat inför gud allsmäktig i rent "frosseri".

Jag gjorde det enda logiska och kollapsade på golvet och låg där och rullade runt lite och "åhhhhhh":ade mig... Kids, do not try this at home!


Mannen som kunde tala med mattor...

Bortsett från gårdagen så har alltså dieten flytit på riktigt bra. Den första veckan hoppade vikten studsmatta men stabiliserade sig sen och hade väl en viktnedgång på ca 0,1 / dag. Efter gårdagen hoppade jag upp 1kg, vilket visar att det inte var något min kropp ville veta av... Tack för att det finns kyckling, ris, broccoli och ägg! TACK!

Där är alltid något märkligt med att dieta inför tävling... Trots att man ligger betydligt lägre på kolhydrater och kcal generellt så tenderar träningen alltid att gå mycket bättre. Kanske för att de små resulteten gör så mycket för psyket att man på så sätt kan pusha sig att köra lite tyngre och lite mer intensivt?


Krävs inte många dagar innan såna här berg möter mig i hallen... Är bara en tidsfråga innan fåglarna ute på stan störtdyker mot mig, slänger röd färg på mig och skriker "Mördare!"

Förresten, hur vet man att man är på diet? Svar: Man hoppar ur bilen i centrum. Noterar fest i lägenheten med balkong ut mot gatan. Fulla ungdomar på balkongen tror att personen på gatan inte hör och säger: "Är det inte jonas.. byggaren?" -"Nej, han är för klen för att vara jonas!"... True story.

Over and out! Kör hårt, no pain no gain, först är siste bakifrån... och så vidare!


Då kör vi!

Publicerat: 2010-08-04 kl. 22:39:55

Såja, då var det äntligen igång!

Det jag, och några av er läsare, har väntat på så har nu min diet börjat och tillika bloggandet. Jag hoppas att många av mina gamla läsare hittar in här igen efter mina uppehåll.

Har i skrivande stund precis avklarat min fjärde dietdag och det har aldrig känts så bra som det gör den här gången. Mycket tack vare Andreaz Engström som hjälper mig på ett grymt bra sätt!

Utgångsläget är väl helt okej. Börjar på 93 i relativt bra form, vilket innebär att en viktnedgång på minst 13kg är att vänta... Visserligen är väl allt under kroppsfettsnivån av en isbjörn ansett som bra när man varit från scenen i två år?


Discobild tagen två veckor innan dietstarten.

Har ju bytat gym och sponsor sedan förra tävlingssejouren så ser fram mot att få dela resan mot scenen med alla nya människor på Sports club Oasen. För vad är det värt att genomgå en lång diet om man inte har folk att muttra mot på gymmet och jämnt och ständigt glömma bort var man ställt sin shaker... Tom på kolhydrater någon? :)


Så här kan kvällsmålet se ut.

Jag kommer alltså iår att köra på periodisk fasta, något ni som följer Andreaz kanske misstänkte att jag skulle göra. Med andra ord äter jag bara två måltider om dagen varav en på lunchen (vid 12.00-13.00) och nästa mål efter träning (runt 19.00). Något som de första dagarna fungerat förvånansvärt bra. Lite kämpigt att få ner all mat efter ett tungt pass när magen dansar rockring dock!

Så hoppas jag kan intressera er med min blogg ännu en diet! Hörs snart igen! :)

Avslutar med ett litet citat från min varma höna Mathilda: "Nykära människor... det är det äckligaste som finns!"

/Fitnesskillen som leker bodybuildare



Just nu en riktig missbrukare av denna fantastiska produkt!