Vårfeelings och Fitness5...

Publicerat: 2011-04-18 kl. 23:10:38
Ja nu har våren verkligen letat sig ner mot trelleborg och det var mäkta skönt att sitta på balkongen i bar överkropp och njuta av den vindstilla värmen!

Det tillhör trelleborgskulturen att bli överambitiös så fort vårsolen tittar fram. Oavsett den kyliga snålblåsten så är det en oskriven lag att slänga kläderna, dra fram shortsen, flipflopsen och stråhattarna och köra ett skådespel värdigt jordens varmaste klimat... Om det så ska kosta oss inavlade skåningar en lunginflammation!

Något som dock ännu ej har infunnit sig är alla "Beach11"-tränande, som borde ha börjat hitta till gymmet vid detta laget. I normala fall så är det just nu högsäsong för alla nysatsande själar, som tänker dra fram topformen på någon ynka månad. Detta året unnar dom sig lite längre vinteruppehåll verkar det som... Det kommer slå ner i gymmet som en illaluktande vattenballong när "periodarna" väl anländer. Men jag beundrar deras initiativtagande, även om jag anser att det borde vara konsekvent över hela året.

Hade inget hederligt gympass på schemat idag, så beslutade mig för att köra ett testpass á la Fitness5. Eftersom det var första gången och på "test" så bortser vi från resultatet, speciellt med tanke på att det med facit i hand inte var speciellt bra... Direkt dåligt dessutom. Slutade på 101 reps, tänkte köra igen om en vecka och då är ett lite mer realistiskt mål 120 reps.

För er som inte vet vad Fitness5 är så är det en tävling med följande koncept (Regler för herrar):
Bänkpress, 100% av kroppsvikt: Maxreps.
Bicepscurl (mot vägg) 50% av kroppsvikt: Maxreps.
Knäböj 150% av kroppsvikt: Maxreps.
Chins: Maxreps.
Dips: Maxreps.
När du gjort dessa fem övningar så lägger du ihop alla repsen du kommit upp i och där får du fram ditt resultat. Alla repsen ska genomföras strikt och i ett kontrollerat tempo. Du har 75 sec på dig i varje övning att göra så många reps som möjligt.

Efter detta körde jag en hel del magövningar, lite triceps... Ett lugnt och sansat lekpass med andra ord!

Imorgon får det bli lite morgoncardio i det fina vädret (kanske iförd endast poseringsbyxor?) och sen ett hederligt gympass på kvällen.

Avslutar med ett mormorcitat: -"Vad är det här med att gå i röda byxor? Jag tycker det ser för jävligt ut!"


Kommentarer, 0 st

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback